Katero novo jed ste nazadnje preskusili – skuhali?
1 skodelica kvinoje oz. cca. 150 g
por ali čebulo
pol rdeče, zelene in rumene paprike
1 manjša bučka
šampinjone
1 svež paradižnik ali pol manjše konzerve pelatov
sol, poper
peteršilj
sem dodala puranje meso
danes na jedilniku prvič
150 g amarantha
sol
350 ml vode
2 skodelici sveže ali zamrznjene poljubne zelenjave
olivno olje
Postopek
Amaranth operemo pod tekočo vodo in ga zamešamo v 350 ml vode z vegeto ali soljo ter kuhamo na zmernem ognju 20 do 25 minut, oziroma dokler se ne napne in popije vode. Zamrznjeno zelenjavo skuhamo v vreli vodi, če imamo svežo, jo narežemo na primerne koščke. Popražimo jo na olivnem olju in ko se zmehča, dodamo amaranth. Postrežemo kot prilogo k zrezkom itd,…za zrezek še ne vem