Med.Over.Net

Izgorelost

Odgovarjajo: mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Burn out sindrom, izgorelost zaradi dela, adrenalni zlom, anksioznost in depresija v povezavi z izgorelostjo in zdravljenje izgorelosti. Kakšni so znaki, kako ukrepati v različnih stopnjah izčrpanosti in o posledicah izgorelosti. Kdo ima predispozicije za izgorelost in o preventivi?

mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt

Uroš Drčić

Je transakcijski analitik - psihoterapevt in direktor zavoda Revita, center za svetovanje in izgorelost, kjer vodi prakso individualne, partnerske in skupinske psihoterapije ter psihosocialnega svetovanja. Skozi leta psihosocialnega dela je tudi na podlagi lastne izkušnje izgorelosti dal poseben poudarek pomoči osebam s težavami s prekomernim izčrpavanjem. Vodi tudi svetovalno skupino prav za osebe s takimi težavami. Znanja in veščine s področja psihoterapije je pridobil v okviru študija na Univerzi Sigmunda Freuda ter specialističnega študija psihoterapije transakcijske analize na Psihopolis inštitutu pod mentorstvom priznanega psihoterapevta Zorana Milivojevića, TSTA. Je član Mednarodne zveze za transakcijsko analizo (ITAA). Poleg privatne prakse je Uroš v preteklosti več let delal kot psihoterapevt v programu za psihosocialno rehabilitacijo zasvojenih s prepovedanimi drogami Društva Projekt Človek.

Cellfood kapljice

Default avatar

AndrejaU.

Pozdravljeni

pred 14 dnevi sem začela z jemanjem cellfood kapljic. Začela sem z eno kapljico dvakrat na dan. Grem zelo postopoma, saj sem danes na 7 kapljicah dvakrat na dan.
V času ovulacije imam vedno veliko sluzi, sedaj pa sluzi skoraj ni, se mi pa že nekaj dni pojavljajo rjavkasti izcedki. Danes sem zbolela tudi za angino, ki je nisem imela že več let.
Ali so to stranski učinki, se čisti telo ali je zgolj naključje?
Kaj mi predlagate, naj jemčjem kapljice še naprej?
Hvala za odgovore in lp.
Andreja
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

to je resnično čisto naključje:
1. vsaj 3 tedne do enega meseca je potrebno uživati CF, da telo (na celični osnovi) prilagodi svoj metabolizem novim pogojem, ki vam jih je ustvaril CF-kombinacija hranil.
2. spremembe v izcedku so lahko vzrok različnim dejavnikom in predvsem kombinaciji nekaj dejavnikov:
- od "čiščenja" celičnih metabolitov, tudi jajčnikov in maternice ter sečil
- od infekcije, ki ste jo staknila. Pišete, da ste staknila angino ( ali imate potrjen bakteriološki izvid, ali ste dobila širokospektralni antibiotik kot 1. izbor bakterijske infekcije). Lahko je viroza, lahko je bakterijska infekcija ali kombinacija obeh. Sedaj je prava epidemija različnih oblik viroz. Če jih ne zdravimo pravi čas ( da ostanemo doma, več počivamo, sproti in redno čistimo dihalne poti, da prepečujemo preobilno razmnoževanje virusov), se prav pri teh oblikah viroz, razvijejo še bakterijske infekcije ( in danes so to predvsem grde pljučnice).

Osebno bi vam predlagala, da nadaljujete z dvigovanjem CF kapljic ( 2-krat dnevno po vsaj 8 do 10 kapljic ). PIJTE VELIKO VODE! Te kapljice popijte v vsaj 3dl tople (ne vroče!) navadne vode!
In potem se lahko še kaj bereva. Čez cca 1 do 1,5 meseca bo čas, ko bo vaš celični metabolizem stabilnejši in odpornejši na cel kup stresorjev (virusi, ostali zunanji mikrobi so samo ena od oblik stresorjev našega organizma). lp m

Moderatorji

mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić
cron