Delovno pravo in zaposlitev

premestitev na drugo delovno mesto

Default avatar
Pozdravljeni.

Zanima me kakšne pravice ima oseba, ki jo delodajalec brez razloga premesti na slabše delovno mesto. Na manjšem zasebnem podjetju je ženska delala v prodaji 10 let. Ima pogodbo za nedoločen čas že več kot 9 let in trgovsko srednješolsko izobrazbo. Pred kratkim pa jo je delodajalec brez razloga premestil iz prodaje v proizvodnjo na drugo lokacijo, ki je od prejšnjega delovnega mesta oddaljena 40 km. V prodaji je delala marljivo, vestno in brez bolniških v vseh 10 letih. Delovno mesto v prodaji delodajalec ni zaprl ampak je na njeno dosedanje mesto zaposlil novo trgovko. Tako da ni šlo za tehnološki višek. Zanima me ali ima trgovka, ki jo ima delodajalec namen premestiti na slabše delovno mesto kakšne pravice? Ali ima pravico da se pritoži na odločitev in vztraja v tem, da ji pripada delovno mesto trgovke, za katerega ima pogodbo za nedoločen čas? Na katero pravno službo se lahko obrne za pomoč? Hvala.
Default avatar
Delavec se lahko obrne po pravno pomoč na Inšpektorat RS za delo, na pravno službo sindikata, na odvetnika, itd.

Če je podpisala novo pogodbo za drugo delovno mesto, pač nova pogodba velja in sedaj ne more več nič narediti, razen seveda, da si išče drugo, boljšo službo.
Default avatar
Pozdravljeni!

Hvala za odgovor. Ne nova pogodba ji ni še bila ponujena. Tako da ni še nič podpisano.
Default avatar
Spostovana
Kako ste resili zadevo ?

Zanima me, ker tudi meni direktor, grozi z premestitvijo na slabse delovno mesto, iz recepcije v kuhinjo. Nisem se dobila pisne razloge za premestitev, le ustno mi je receno, da ne znam delati ter da me bo premestil. To sem si zasluzila po 10 letih marljivega dela in uvajanja studentov, dijakov in ostalih v delo.

Tudi jaz bi potrebovala kak nasvet. :'(