Forum.Over.Net

Starševski čvek

zakisano telo

Default avatar

perila

A človek lahko sam ugotovi, da ima zakisano telo? Obstajajo kakšni simptomi, ki na to nakazujejo?
Default avatar

predvsem za možgane

se da kar hitro ugotoviti.
Default avatar

itak je zakisano

Vsako jutro vzemi za nožev vrh sode bikarbone in dva deci vode.Škodovalo ti ne bo.
Default avatar

butasto....

tole z zakisanim telesom je ena najbolj glupih pogruntavščin, kar jih obstaja... ljudje pa še kar nasedajo.

če ne bi imeli kisline, in to zelo močne klorovodikove kisline v želodcu, sploh ne bi mogli hrane prebavljat.

in kakršno koli sodo bikarbono boste pojedli, takoj v želodcu se bo nevtralizirala :P
Default avatar

nipojma

butasto.... je napisal/a:
Ti pa nimaš ravno najbolj pojma kako deluje tvoje telo in prehrana nanj!
Default avatar

butasto....

nipojma je napisal/a:
hehehehe
ne, sploh ne...

lol

ti, ki si doktorirala z interneta, pa seveda to obvladaš :)

mit o zakisanosti telesa je samo mit.
Default avatar

butasto....

malo branja

http://www.curezone.org/forums/am.asp?i=1502701

hiter prevod:

Telo redkokdaj postane kislo. Zakisanost, ki bi povzročala bolezni je mit. Telo ne more preživeti, če postane prekislo ali prebazično. Če imaš pH višji kot 7.8 ali nižji od 6.8 te bo to ubilo. Zato ima človek toliko rezervnih sistemov, ki vzdržujejo ozek pas pH, v katerem telo lahko preživi. Na primer - dihanje uravnava pH v telesu.
Če telo začenja postajati kislo, naš dihalni sistem začne poviševati izdih CO2, kar znižuje ogljikovo kislino in kisik zniža mlečno kislino. če telo postane preveč bazično, se predihavanje upočasni, da se co2 ohranja v telesu, kar poviša ogljikovo kislino v telesu.
naše telo ravno tako lahko proizvaja bikarbonat, ki se spopada s kislostjo, lahko izloča vodikove ione, ogljikovo kislino ali bikarbonat skozi urin ali jih zadržuje, da uravnava pH. Telo uporablja fosfate in hemoglobin kot puferje in v redkih primerih celo potegne minerale iz kosti kot puferje v boju s kislino.
naš pH regulirajo proteini, ki lahko ali vežejo ali sprostijo vodikove ione v odziv na neravnovesje v pH.
Default avatar

bedarija

butasto.... je napisal/a:
Ti dam prav. To so samo tržne fore, tako kot super živila, prehranska dopolnila in ostali šrot, ki se prodaja. Naivnežem seveda. ;)
Default avatar

nebutasto

butasto.... je napisal/a:

Da, naše telo vse to zmore.
Ko je pa vsega dovolj in preveč in se v letih nepravilne stvari nalagajo, ne zmore več in zbolimo.
Default avatar

butasto....

nebutasto je napisal/a:
ja, ampak taki bolezni se ne reče zakisanost, ker večinoma sploh do zakisanosti (acidoze) ne pride, večinoma pride do prevelike bazičnosti v telesu ali alkaloze.

to ti potem diagnosticirajo zdravniki, ne pa internetna srenja. in dobiš zdravila.
Default avatar

fsa

Tudi meni se zdijo vse te internetne bolezni malo smešne. Zakisanost je ena modnih muh. Sensilab je že ena taka firma, ki prodaja vse, za zakisanost, pa za ledvice itd... So specialisti za vse ;)
Sem pa tudi jaz pred časom vsako jutro spila vodo s zmešano malo žličko sode bikarbone.
Default avatar

dejstvoje

Da zdravo telo res ne more biti zakisano.
A telo postane zakisano zaradi nepravilne prehrane. Ljudje nismo mišljeni za pitje mleka, za žretje mesa, za konzervirano in predelano hrano, za sladkarije. Če se tako prehranjuješ, imaš zagotovo zakisano telo. Znaki so pač znaki kandidioze. In seveda se da stanje spet normalizirati. A tu je seveda keč- kdo se bo matral, raje rečejo, da je to ena tržna niša. ma kakšna niša? ne rabiš kupovati nekih dragih tabletov, samo spremeni prehrano in življenski slog. in to je vsa umetnost ;).
Default avatar

butasto....

dejstvoje je napisal/a:
lol
napišeš vse, kaj in kako potekajo procesi v telesu in kaj ni mogoče, pa spet prileti en pametnjakovič z interneta in ponovi tisto, kar je nemogoče :)
Default avatar

pet.ka

dejstvoje je napisal/a:
Se popolnoma strinjam s tabo. Če je telo preveč kislo, se lahko hitro razvije bolezen, zato je pametno kontrolirat pH urina in težave lahko rešiš s sodo bikarbono. Tisti, ki nekaj pametujejo, živijo 100 let nazaj, ko je bila prehrana drugačna..
Default avatar

dejstvoje

butasto.... je napisal/a:
Butasto je predvsem to, da si zapel na en članek in sedaj je to zate pač gola resnica od katere ne odstopaš. na take članke ne dam nič. Zdravo telo namreč želi samo zdravo hrano. Če hlepiš po predelani svinjariji, rdečem mesu, cukru, beli pšenični moki, sladkarijami- si zakisan. In moje pametovanje ni internetno, napram tvojemu. Moje pametovanje je kar zraslo iz lastne izkušnje. In upoštevam samo dejstva ljudi, ki so dali izkušnje čez. Vse ostalo je pametovanje takih in drugačnih pametnjakovičev, odvisno pač komu boš verjel. ko pa se znajdeš v situaciji, ko je treba stvari spreminjat, pa vidiš rezultate. na katere se lahko opiraš.

Bi te rada srečala. Da vidim tvoj postavo, tvojo fizično pripravljenost, tvojo energijo, tvoje prehranjevalne navade, tvoje slabe razvade(alko, čiki, sladkarije). Ti pa mene. Potem lahko rečeva še kakšno o zakisanosti telesa ;)). Jaz imam vitek čvrst trebušček, polna sem energije, imam lepo kožo in zdrave lase ter nohte. Zunanjost marsikaj pove o stanju notranjosti telesa.
Default avatar

čokolino

butasto.... je napisal/a:
Tudi meni je prijateljica-zdravnica rekla, da je "zakisanost telesa" ena izmed večjih gluposti/nategavščin, ki so si jih izmislili nekateri, ki s tem lepo služijo.
Default avatar

butasto....

dejstvoje je napisal/a:
hehe
saj veš, kaj pravijo... papir in internet preneseta vse...
moj moto je, vse v zmernosti, pa ne bo nič narobe, tudi če kdaj kako sladkarijo poješ.
Default avatar

dejstvoje

butasto.... je napisal/a:
no, povabila sem te na srečanje. Kaj zdaj ne upaš? Ne bom te pojedla, sem pozitivna in prijazna oseba.
In kot sem napisala- fizično tudi vzdrži, ne glede na to, da papir in internet vse preneseta.

In pri meni je dejstvo, da se sladkarijam ne odrekam. Enostavno ne potrebujem sladkarij, da se počutim dobro. Ne rabim sladkarij, da v njih tešim nekakšno čustveno pomankanje. Enostavno ne hlepim po sladkarijah ampak po zeleni slastni solati. Vidiš razliko? Torej- si za skledo solate ali bi raje tortico? Meni tortica ne paše... Hehehe... Lahko pa samo kak sprehodek, je tudi dobro za vzdrževanje telesne kondicije.
Default avatar

butasto....

srečanje?
ni problema, bodi danes ob petih pred diano v soboti.