Starševski čvek

spet učitlce

Default avatar
Ok ta teden so počitnice, ona je doma, ne koristi pa dopusta, mi kdo razloži kako to?
PS
Niti bolniške, baje gre v priprave.
Default avatar
zdej boš dobila odgovor, če ti kej ni všeč pejt za učitelco :-)
Default avatar
Nisem sicer uciteljica, imam pa vedno prosto med pocitnicami, ker nasa ustanova pase pod solstvo. Dopust, kar ga imam, moram koristiti v casu le teh. Ko mi tega zmanjka pa ure doprinesemo z spremstvi, podaljsanjem, delo ob vikendih ipd.. Vsako uri ko sem prosta oddelam.
Ucitelji tudi podobno, vsaj pri nas.
Default avatar
A učitelji dobijo odločbe o dopustu? Kaj tam gor piše? Kaj pa tisti učitelji, ki so na začetku svoje kariere, a imajo enako število dni dopusta kot tisti učitelji, ki so nad 50 let oz. že pred penzijo?

To me pa res zanima!

Npr. Nekdo je učitelj, prišel v službo direkt s faksa. Koliko dni dopusta dobi po odločbi??? 60 dni?
Kako so lahko doma cel julij in cel avgust, že to je 44 ali 45 delovnih dni, pa potem prvomajske počitnice, zimske, krompirjeve... Tega skupaj nanese 60 dni ali več!! Kdo od običajnih ljudi ima toliko dopusta???
Default avatar
če ti je povedala, da ne koristi dopusta, ti lahko tudi razloži, kako to.
Default avatar
413 je napisal/a:
Viška ur pravi da ima! Če pa pogledam, pa od doma gre ob 7.30, doma je najkasneje ob 13.30, v petek še prej. Res pa je da je vsak prvi pon. v mesecu na gov. urah, da ima šolo v naravi (5 dni), in 2 delovni soboti med letom, ko spravljajo noter 1 dan iz novoletnih in 1 dan še nečesa!
"Strokovna" exkurzija ki jo časti rokos, gre tudi v delavno obvezo, ampak vse to je prekleto malo ur!
Default avatar
Pa kaj vas ravno učitelji tako motijo? Zakaj nikoli ne čekirate, kdaj so doma in kaj koristijo npr. člani simfoničnih orkestrov, ali pa uni iz opere in gledališča, pa razni zdravstveni in terenski delavci in cel kup drugih, ki imamo čudaški delovni čas? Dajte si že dopovedat, da so različni poklici različno organizirani in ja, vsi dobimo odločbe o dopustu, kaj si pa mislila. Ne, ne 60 dni, ZUJF je omejil na 35, ampak ne za začetnike, ti imajo manj. Ne, nisem "učitlca", ja, prejšnji teden sem bila na počitnicah, koristila sem dopust.

Dajte že odrast in nehajte premlevat resnične in namišljene krivice, ki so se vam zgodile v osnovni šoli, ker tole je pa res že smešno.
Default avatar
pa ne spet učitlce, noooo je napisal/a:
ampak dejstvo pa je, da na tričetrt šolah ne vodijo urnika prisotnosti
dejstvo je tudi, da 20 ur pouka šteje toliko, kot 40 ur dela za druge delavce.
dejstvo je tudi, da se je v obremenitev učiteljev vtaknilo tudi računsko sodišče in našlo zelo čudne izsledke....

dejstvo je, da je to področje zelooo neurejeno in lahko na račun "priprav doma" oddelaš cel kup ur na dopustu na morju....
Default avatar
pa ne spet učitlce, noooo je napisal/a:
Ker vas/jih plačujem imam tudi pravico komentirati!
Zdravstvenih delavcev niti ne omenjaj, ker ti lahko povem le to, da na letni ravni po večini šenkajo državi po 300 ur, kar se kulturnikov tiče se pozanimaj kako imajo urejeno, plača je točno takšna kolikor delajo, zato so ponavadi za preživetje pripravljeni delati čez njihov delavnik oz. obvezo ur. Terenski pa so ponavadi plačani po učinkovitosti, Torej kaj imajo vsi ti skupnega z učitelji?
Default avatar
Točno tako, sedi pet.

Lani me je celo nekdo vprašal, če sem jaz tudi dva meseca poleti doma, ker delam pač v visokem šolstvu. Čeprav nimam s študenti nobene zveze. Ja čisto gotovo sem, pa tudi sicer smo kar naprej doma...
Default avatar
pa ne spet učitlce, noooo je napisal/a:

Praviš, da imajo učitelji začetniki manj kot 35 dni dopusta? Kako se to potem izide? Ker prostih dni v obliki počitnic imate gotovo precej več kot 35 dni! Kako se to izide, mi ni jasno. Meni je jasno samo, da če v svoji službi dobim odločbo, da imam 29 dni dopusta, bom lahko točno 29 dni (in niti dneva več) tudi koristila. Mislim, da to v primeru učiteljev ne drži.
Default avatar
Dopust za prfokse je napisal/a:
Pa a eni res mislite, da so učitelji na dopustu od zadnjega dneva pouka v juniju, ko razdelijo spričevala, pa do 1. septembra? Plus jesenske in božične in zimske in prvomajske počitnice?
Default avatar
junulij in avgust imata po 22 delovnih dni
krompirjeve 4-5 delovnih dni, novoletne 5 delovnih dni, zimske 5 delovnih dni, 1.majske 5 delovnih dni, skupaj nanese 64 dni, ko ni otrok (pustimo tiste dni v juniju od. 24. ko učenci zaključijo, saj se tudi konc avgusta da najti kakega učitelja v šoli.
Torej 65 dni, kako gre to skozi?
Default avatar
kako ne kapirate je napisal/a:

Kaj pa ti misliš? Da so učitelji fraj tam nekje od 15.julija do 15. avgusta? Če tako misliš, se zelo motiš!!!
Default avatar
Doma so, ko ni otrok v šoli, tu in tam so še kak dan za par ur, da uredijo potrebno papirologijo in je to to. Moja svakinja se vrača iz dopusta točno 30.8. vsako leto in niti dneva prej, odrine pa na njihovo posestvo med 24. 6. in 5. 7. odvisno od okoliščin. Vse ostale dneve, ko otrok ni v šoli je doma.
Default avatar
iz 1. roke je napisal/a:
Ni mogoče, da bi šla v službo 30. 8., v službi morajo biti ! vsaj en teden pred začetkom pouka! OŠ, srednje pa so v službi še prej, ker so popravni izpiti in II. rok mature.
Default avatar
jntgd je napisal/a:
Pa bom menda ja vedela kdaj se vrne, če živiva v isti hiši!
Je pa z kolegi zmenjena tako da je pač v šoli tam dokler ne gre dol, to je cc 14 dni po tem ko zaključijo s poukom.
Default avatar
...da ne bo ravno iz roke...ti povem iz glave...vsak vidi to, kar želi videti...ti jo vidiš doma od 24.6. pa do 30. avgusta ter vse ostale počitnice...mogoče gre še vmes na kak oddih (tudi to se lahko zgodi, če dobiš dovoljenje ravnatelja), spi vsaj do 7.30 in domov pride ob 12ih...ko začneš ti misliti na to, kaj boš kuhala, ima ona že kosilo na mizi in to za največ 5 eur! ala ji vera...verjamem, da na bolniško ne hodi, ker nima po tem potrebe, saj je psihično urejena oseba in se v službi dobro počuti...zato nas pa toliko manj stanejo s strani zdravstva, kar zate in tebi podobnim ne morem napisati...to, kar ona odsedi doma in dobi za to plačano, nam vi odžirate po drugi strani...če ne drugega si večkrat letno na bolniški, ker ti pshiha ne dopušča, da bi bila zdrava skozi leto in te že to žre, da ima svakinja boljšo službo kot ti in da imajo njeni otroci več od nje kot tvoji :) za tekočim trakom in doma na sedežni ljudje res ne delajo drugega, kot se obremenjujejo z drugimi, ki jim gre lepše v življenju :)
Default avatar
učitelji-ce so ta teden brezskrbno doma, kot vse dni, ko imajo otroci počitnice..kaj češ lepšega..nobenaga varstva in skrbi, kam boš dal otroka...
in tudi moja znanka gre na dopust 1. julija in pridejo nazaj iz vikenda na morju kakšne 3 dni pred začetkom pouka..ampak to ne zaradi nje, ker je učiteljica in ker bi imela obveznosti, ampak zaradi otrok, da se aklimatizirajo nazaj in počasi pripravijo na šolo...
Default avatar
Kaj ni to prima? Prijetno je, da si clovek more privosciti 5 krat ali 6 krat na leto kak teden oddiha. Poleti tudi mene neredko mika, da bi imel kak dan vec na razpolago. Trije tedni tako hitro minejo. In tudi skrajsan delovnik dobro dene. Mislim, da si ucitelj zasluzi eno in drugo. In me veseli, ce je praksa taksna, kot se jo opisuje. Tudi drugje bi lahko pocasi uvedli podobno.