Starševski čvek

Raztegnjene kavbojke

Default avatar
Ne vem, ali ne znam več kupovati kavbojk, ali je kvaliteta vedno slabša?
Kupila sem kavbojke (95€), in v trgovini so mi stale kot ulite, po dvodnevnem nošenju pa so se mi očitno raztegnile (eno št.najmanj). Ne morem pa jih vsak tretji dan prati, da bi se mi spet skrčile.
Ali vi kupite eno številko premajhne in so vam po nošenju ravno pravšnje?
Meni osebno se zdijo preširoke oz raztegnjene kavbojke neestetske.
Na koliko stopinj jih perete?
Default avatar
Imam enak problem in me prav zanima mnenje ostalih.
Default avatar
Ko sem se osamozavestila, sem nehala bežat k perfekcionizmu in mi je gladko vseeno, če so mi kavbojke na riti 1cm preozke ali preširoke. Edino ko jih kupujem, kupim take, da so mi ozke (ne ulite), ker ko se razširijo, mi gre na živce, če mi dol lezejo in to iz čisto praktičnih razlogov.
Default avatar
Drugič jih kupi v Hoferju ali na razprodaji v Mani za 10-15€, odlične kavbojke za več let, se nič ne raztegnejo.
Default avatar
Kavbojke kupim vedno take, da jih "komaj zapnem". Tako je tudi prav. Bombaž se pač vedno raztegne. Drugače kar se ohranjanja oblike tiče zame osebno so daleč najboljše kavbojke od Salse jeans. Probaj.
Default avatar
Šiviljstvo LIZA vse zrihta po ugodni ceni
Default avatar
nimam problema je napisal/a:
A to BTC, zravem Mullerja?
Jaz sem z njimi zelo zadovoljna, mi krajšajo hlačnice na kavbojkah.
Kaj ožajo jih tudi?
Default avatar
Zarine kavbojke So pa najslabše saj ob žepu na riti počijo.
Default avatar
Samoborka je napisal/a:
Zarine pa res rade pokajo! Pa ne samo ob žepu :-) Je pa res da ob menjavi ne komplicirajo. Vsaj sama nikoli nisem imela težav.
Default avatar
Dejansko moraš kavbojke te skiny jeans in če vsebujejo elastan jih moraš non-stop prati, če želiš, da ohranijo obliko. Jih oblečeš dvakrat max trikrat in v stroj. Nasvet šivilje, ki oža take razvlečene kavbojke.
Default avatar
jah, kupuj kavbojke, ki so raztegljive, pa ne bo teh problemov. Jaz tako že 5 let. Mimogrede, tudi Levis in skoraj vse znamke in no name znamke imajo že moške in seveda ženske klasične modele ( ne popetih, kot so leggins), ki so elastnični - ravno iz teh razlogov, da se ne raztegnejo....
Default avatar
Človek vsak dan kaj novega izve. Sama nimam težav s tem, da bi se mi katerekoli kavbojke stegnile. Prej obratno. Za ene si celo zelo želim, da bi se malo "udelale", ker so zelo toge (mi baje sicer stojijo top), ampak po dveh letih še vedno nič:-( Te so S.Oliver Premium, drugače pa kupujem Tommy Hilfiger jeans, včasih Mexx.
Default avatar
Jaz sem tudi enkrat kupila kavbojke, v trgovini kot ulite, krasne. Pridem domov, jih naslednji dan oblečem in zvečer so bile kot vreča. Sem jih nesla nazaj, rekla, da so se grdo razširile, če mi dajo prosim 1 št. manjše, zamenjali, in je bilo ok. Težko jih zdaj gor zvlečem, ko so opravne, ampak so pa potem take kot je treba.
Default avatar
tudi jaz te težave je napisal/a:

joooooj, pa to je že na "svetu znano" vsaj 30 let :) Vse do uvedbe in kombiniranja elastana v blago za jeans kavbojke, ki je to težavo odstranil.

Logično, da se tako klasično tkan bombaž za klasične jeans hlače, raztegne. in od nekdaj uporabniki klasičnega jeansa vemo, da se kavbojke po parih urah na riti "raztegnejo" in spet skrčijo ob pranju, pa spet razširijo ob nošnji, pa spet skrčijo po pranju :))))))))

PA tudi količina materiala v klasičnih kavbojkah je sedaj manšja, lažja gramatura niti pri tkanju, kot je bila v jeansu nekoč. Zato so tudi redne cene različne - od 9,90 eur do par 100 eur..... :))))) Isto ,kot pri zrnih kave - vse je v kvaliteti in načinu praženja :)))))
Pa za sodobno potrošništvo tudi nisi še slišala, da imajo izdelki sedaj namenoma dosti krajšo življensko dobo, so stestirani samo do izteka tovarnike garancije, pokajo, se raztegujejo, trgajo, da uporabnik čimprej kupi novo, ne pa da jih guli 30 let? Pa naj bo to jeans ali pa pralni stroj , šporhet, hladilnik! :)))))
Default avatar
nekaj dejstev za nekatere je napisal/a:
Cene so tako različne zato, ker sama znamka (golo ime) različno stane, kvaliteta je pa podobna.
Default avatar
pay the name je napisal/a:
To si v samotolažbo govorijo samo tisti, ki si ne morejo privoščiti dražjih oblačil. Ne rečem, da je sama cena že pogoj za kvaliteto, praviloma pa gre kvaliteta premosorazmerno s ceno.
Default avatar
ne bo čisto držalo je napisal/a:
Sem pred par mesci gledal angleško oddajo, kjer je strokovnjak (krojač in modni guru in lastnik trgovin z oblačili) dobil v oceno 5-6 kavbojk in jih je moral razvrstit po kvaliteti in s tem tudi predvideni ceni. Kot najkvalitetnejše kavbojke je ocenil ene od najcenejših, in obratno, nekatere od najdražjih je dal med najmanj kvalitetne. Tako da tolažiš se le ti, da investiraš novce pametno, ko jih razmetavaš za drage cunje.
Default avatar
Sama kupujem kavbojke, že leta, izključno v S Oliverju, ker mi njihov kroj odgovarja in lahko rečem, da tako kot se raztegujejo zadnje leto se niso nikoli prej. Tudi njihova kvaliteta postaja vprašljiva,kljub kar visoki ceni.