Starševski čvek

Priznajmo, da je zdrava hrana zanič in neokusna

Default avatar
Skuhala sem polnozrnate špagete s tuno, može je rekel, da je to kod žagovina, zdaj pečem kremenatelce in krompir.
Default avatar
Testenine se nikoli niso bile zdrava prehrana.
Default avatar
Če je ne znaš pripravit, je vsaka hrana zanič.
Default avatar
Pač ne znaš kuhat.
Sicer pa med polnozrnatimi špageti in tuno na eni strani ter kremenatlci in krompirjem na drugi ni kaj dosti razlike, kar se tiče "zdravja".
Default avatar
najbolj zdravo in do Zemlje prizanesljivo je stradati
Default avatar
Kako si ti tuno vtaknila med zdravo hrano, mi sicer ni jasno. Kot mi ni jasno, zakaj naj bi bila sama po sebi nezdrava hrana, kot je krompir in zakaj kremenatlci.
Default avatar
Ni mi čisto jasno, zakaj so testenine iz polnozrnate moke bolj zdrave od tistih iz bele. Nekje so bile objavljene raziskave , da ni bistvene razlike. Mislim, da je tudi malo "moda". Včasih se je trdilo (25 let in več nazaj), da je paradižnik karcinogen. Sedaj ravno obratno. Tudi maslo se je "rehabilitiralo". Ni še dolgo, ko je veljalo za zelo zdravju škodljivo hrano.
Kar piše avtorica, bi kar malo držalo. Torej za tuno ne vem (nikoli ne delam s tuno), a testenine kot take so res zanič- ne glede na omako in veščnost kuharice.
Default avatar
Kaj sploh spada pod pojem "zdrava hrana"? Jem vse in ne opažam, da bi mi kdaj zdravje nagajalo. Bi se pa strinjala z ostalimi, če človek nečesa ne zna pripraviti, potem res ne more biti okusno ;)
Default avatar
Zdravo je napisal/a:
Ja, so - ampak riževe, iz konjaca ali pa iz mungo fižola.
Default avatar
svemirka je napisal/a:
koliko let šteješ ? Telo bo samo opozorilo, kdaj je čas za remnot - ko se bo nabralo v sklepih in obsklepnih tkivih, na žilah....
Default avatar
Ne vem, kaj imajo testenine z zdravo hrano, ampak vsaka hrana je zanič, če ne znaš kuhat.
Tudi tunin zrezek je totalna žagovina, če riba ni sveža in če ni prav pripravljen, kar pa ne pomeni, da je tuna zanič. So pa take reči drag šport v primerjavi s "karmenatlci".
Default avatar
In zakaj naj testenine ne bi bile zdrave? Pomembno je, da so iz kakovostne moke. Potem tudi kruh ni zdrav in sploh nič, kar je iz katere koli moke?
Default avatar
starost? je napisal/a:
Rojena sem nekje v 80-ih prejšnjega stoletja in tisočletja :)
Upam si trditi, da ljudje ki pretiravajo s svojimi zdravimi življenjskimi slogi, pogosteje obolevajo od tistih, ki se na zdrave življenjske sloge požvižgamo. V knjigi o ultramaratoncu Mravljetu, je zelo lepo spisano, kako je zbolel in kako se je zanič počutil ob raznoraznih dietah in opuščanju vsakodnevnih razvad; potem ko se vrnil v slog kakršnega je imel pred spremembami, je postal spet ta prav ;)
Default avatar
obstajajo je napisal/a:
Ampak tega se v slo domovih ne kuha. Kuha se na kile makaronov, ki so vsi iz najslabše sestavine - pšenične moke. Pa PZ gor ali dol.
Default avatar
tuna je itak zeeelllo nezdrava, je ne jemo že par let..polnozrnati špageti pa meni niso okusni...kar se tiče kremenatelcev in krompirja, ne vidim nič spornega..razen da svinjine čim manj...
Default avatar
starost? je napisal/a:
Jaz jih imam 55. Tudi jem vse, edino ne maram recimo mastnega mesa, se pa težko uprem sladkim jedem. Se mi zdi, da mi telo samo pove, kaj potrebuje. Me pa zaenkrat še nič ne opozarja, da mu kaj ne bi bilo všeč.
Default avatar
tkole je napisal/a:
Me veseli. Se zelo strinjam s tem, da je potrebno poslušati lastno telo - vse pove, pokaže.
Default avatar
če ne drugega vsebujejo vlaknine. A navadne testenine brez vsega so pa okusne?
Default avatar
Potem pa nisi dobro naredila.
Jaz že dolgo kupujem bio hrano. Med špageti pa so pirini ali polnozrnati, omakico nareim iz svežih bio sestavin in vsi z veseljem pojemo. Ni mi jasno od kje je vzel okus po žagovini..
Pa bio riž... nepredstavljivo boljšega okusa kot navaden...
Običnih špagetov nisem jedla že nekaj let in jih tudi nočem.
Default avatar
ni mi čisto jasno je napisal/a:
Predvsem zato, ker je taka moka manj predelana kot bela, vsebuje več hranilnih snovi ter predvsem vlaknin.

Ampak po drugi strani je v ovojnici zrna tudi več ostankov pesticidov in ostalega sranja s katerim se tretira pšenico. Tako, da polnozrnato je bolj zdravo, ampak samo, če gre za bio pridelavo.