Starševski čvek

5:2 dieta

Default avatar
Je kdo že probal?? Lahko kaj več napiše. Hvala
Default avatar
Sem na podobni dieti že od začetka januarja, samo malo sem si jo prilagodila. Postni dan sem imela na začetku vsak drugi dan, zdaj pa trikrat na teden, včasih tudi dvakrat. Lepo hujšam. Kaj te zanima? Za izgubit sem si zadala 8 kg, 3 so šle že dol. Samo da zame to ni dieta, ampak pač način prehranjevanja, ki ni mišljen kot dieta.
Default avatar
To je o.k. Samo treba se je potem tega držat. Ni težko, če se tako odločiš.
Default avatar
Vidim, da je spodaj vprašanje, pa bom odgovorila kar tukaj. Od začetka sem se striktno držala vsak drugi dan, ampak ugotovila, da je čez vikend težko stradat ob polni mizi, zato imam te dneve samo še čez teden. Ponedeljek, sreda, petek ali torek, četrtek. Prilagajam se raznih dogodkom, praznovanjem. Takrat normalno jem. Vse! Niti eni stvari se ne odrečem. Ne krofom, picam, sladkarijam. Ni glih fajn, da se bašeš, ampak mislim, da je poanta, da normalno ješ, ne premalo. Na postni dan se trudim prvič jesti čim pozneje - ker mi paše, zjutraj itak ne morem jesti, potem pa bolj sadje, zelenjavo, zraven kakšen riž, kuskus. Se navadiš, mi sploh ni kriza. Za 500 kalorij lahko kar nekaj poješ, če paziš, kaj ješ. In si sit. To je bilo največje spoznanje zame. Da te nasiti tudi malo kalorij.
Default avatar
Kako sedaj?? Me poznam tega'
Default avatar
dietaaaaaaaaa je napisal/a:
No, pa smo prišli do razloga objave. Reklama za Nupo. Samo prste stran od tega sranja.

Soja in fruktoza, dve stvari, ki redita.
Default avatar
Ker sem v osnovi presuha, nisem nikoli štela kalorij.
Me pa dieta zanima zaradi "popravljalnega načina telesa", da si izboljšam/ohranim zdravje. Kaj npr. predstavlja teh 500 kalorij? Hvala za predloge in namige.
Default avatar
no pa smo je napisal/a:

Ne, narobe razumeš. Z Nupom sem se matrala par let nazaj in sem obupala. Iščem druge rešitve. Profil sem pa zato napisala, ker svojega privatnega ne bi objavila tukaj.
Ni to reklama za Nupo, ker nimam nič od tega, da jih reklamiram.
Default avatar
primer 500kcal je napisal/a:
Pa od kje ti ideja, da je to sploh zdravo? A je v Cosmu pisalo, ali v Novi?
Default avatar
Ne, so kar dokazali. :) Na RTV je bi dokumentarec, ki je mene pritegnil. Na Youtubu se marsikaj najde. Tako kot sem rekla, 500 kalorij mora bazirat na sadju in zelenjavi, da lahko poješ maso hrane in ni pretirane lakote. 500 kalorij je lahko pest Domačice ali 6, 7 banan ali še več jabolk. Seveda ne mislim, da ješ samo to. Pač, kar imaš rada. Samo če si presuha, ti jaz tega ne bi svetovala, ker boš še shujšala.
Default avatar
Presuha sem ne glede na to kaj jem. Kar pa ne pomeni, da nimam tveganj za bolezni.
S to dieto in več gibanja bi se poskusala dati v fazo popravljanja storjenih napak ;)
Default avatar
primer 500kcal je napisal/a:
samozdravljenje se dogaja v fazi stradanja. jaz prakticiram 2 zaporedna dneva posta (jem kosilo v omejeni količini brez živalskoh maščob, večina zelenjava in kakšen OH), 5 dni pa jem normalno (itak v manjših količinah kot prej, ker se je telo tako navadilo). od oktobra je šlo dol 6 kil. Ja, jaz prakticiram to tudi kot dieto, ampak v prvi fazi kot samozdravljenje.

zadeva je znanstveno dokazana, na tem dela več inštitutov po svetu in kogar zanimajo info, si bo poiskal na netu.

tistle nupo pa res nima kej delat v temi 5+2.
Default avatar
še to ... pomembno je da 500 cal poješ na enkrat, ne čez cel dan vsaki 2 uri jabolko ipd. in da je post 2 zaporedna dneva.

in na splošno čim manj živalskih maščob, ker te telo postavijo v turbo pogon, celice se na veliko razmnožujejo, tudi bolane.
Default avatar
5+2 je napisal/a:
ž

Pravil v bistvu ni. Post je lahko zaporedna dneva ali ne. V bistvu je vseeno. Tudi to, da mora biti en obrok s 500 kalorijami, ni res. Kakor je komu lažje.

There have been different studies using different approaches. People who took part in Dr Krista Varady’s studies of Alternate Day Fasting (ADF) had just one meal a day, at lunchtime. Those who took part in Dr Michelle Harvie’s studies of the 2 Day Diet at several small meals a day. Michael prefers having two meals a day, breakfast and an evening meal. Mimi prefers several small meals. Which approach is better? The one you can stick to. Some people find, for example, that eating breakfast actually makes them feel hungrier later in the morning.
Default avatar
5+2 je napisal/a:
jaz sem brala ravno kontra, da imaš več obrokov in da post ne sme bit na zaporedna dneva....
Default avatar
V končni fazi boste čez nekaj časa spet tam, kjer ste bile. Ne morem verjet kaj se greste. Zgrešeno do konca. Ali ste res tako omejeni nekateri ljudje?
Default avatar
ne zaporedna. je napisal/a:
ne vem kje si brala, ampak v dokumentarcu, kjer Dr. Mosley išče različne načine postenja, postenje 2:5 opiše točno tako .. 2 zaporedna dneva, 500cal 1x dnevno.
Default avatar
obup no je napisal/a:
preden karkoli komentiraš si preberi ali poglej kaj na to temo, je znanstveno dokazano.

tudi tista o dnevni vadbi je zelo zanimiva.