Starševski čvek

Zgodovinski romani

Default avatar
Ima kdo kakšen predlog za res dober zgodovinski roman? Rada bi nekaj dokaj lahkotnega, berljivega, mešanica resnične zgodovine in pa domišlije (podobno kot recimo Druga sestra Bolyen):
Default avatar
Pod svobodnim soncem
Default avatar
Zdravnik, od Noah Gordon, samo ne vem, če je ravno lahkotna.

Kraljica škandalov, je veliko bolj lahkotna knjiga.

Potem knjiga Pompeji in Zarota od Harisa.

Woodiwisove knjige so tudi prestavljene v zgodovino, samo niso lahkotne.
Default avatar
Ja, pa seveda Odiseja in Ep o gilgamešu :)
Default avatar
Meni so všeč Bobri ali pa zbirka Otroci zemlje.
________
Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.
Default avatar
nekaj jih je je napisal/a:
če so ti knjige od woodiwiss težka literatura, pol pa res ne vem, haha, kaj je lahka
to so pa ja napol pogrošni romani... kjer hlače non stop kipijo od hude napetosti, grudi se penjajo izpod korzeta in podobne ....
Default avatar
Pred 28 leti približno sem brala angelico. Bilo je okoli 13 knjig. Ful lušno
Dogaja se v času francoskega sončnega kralja.
Default avatar
celjski grofje
Default avatar
niso lahkotne?? je napisal/a:
Zame so lahkotne knjige od npr. Kinsele Sophie, pa npr. knjige od Candace Bushnell ipd.. Pa take kot je Kraljica škandalov... od Woodivisove, mi pa niso ravno lahkotne, ona piše ljubezenske knjige, bolj globoke, samo zame to niso lahkotne knjige. Mi je bila tista ful všeč, kjer je nastopal jenkijevski zdravnik in se dogaja tudi v času ameriške državljanske vojne, vsaj mislim, da je bil to :))
Default avatar
Predlagam še druge knjige od Philippe Gregory, meni so bile všeč še Dediščina Boleynovih, pa Bela kraljica, Rdeča kraljica in Kraljica rek, potem je še White princess iz iste 'linije', ampak ne vem, če že obstaja slo prevod...pa poišči še knjige avtorice Carolly Erickson, večinoma gre za prvoosebne romane o slavnih ženskah, npr. Skrivni dnevnik Marije Antoinette, Caričina hči (o Anastaziji Romanov), Zadnja žena Henrika VIII.
Default avatar
Fajn so je napisal/a:
Pa predlagam še knjige Cona Igguldena, imaš zbirko 6 knjig o Džingiskanu in mislim da 5 o Juliju Cezarju. Spisane odlično, ves čas zanimivo in berljivo, da ne moreš spustit iz rok..
Default avatar
Zbirka Železni kralji. Pa te sestre Boylin in Kaj je tista kraljica rek. Pa druga sestra. .....tega je polno. ....
Ko grem v knjižnico bi kar vse odnesla. Tako pa lepo počasi. ....Celjskih grofih vzami ono :Na valovih pogube (nekaj takega)......lahka in poučna zadevica
Default avatar
relativnost.... je napisal/a:
Ne morem, da ne bi - globoke, njene? Ona je ena iz kategorije romantičark, daleč od globokega. Imajo pa njene knjige lepe naslovnice, ja:)))

Drugače pa, dobro in lahkotno gre bolj težko skupaj - dober zgodovinski roman je recimo Que Vadis, ali Ime rože, Grof Monte Christo, ali Follettova trilogija Stoletje, Alamut recimo, vendar niso ravno lahkotne.

Če želiš pa lahkotne, berljive in s pridihom zgodovine, so pa recimo: Bela in rdeča kraljica od Gregoryjeve (če ti je bila všeč druga sestra), pa še cel kup njenih, če jo odtipkaš v gugl, ti vrže ven vse živo, tudi Jude Deveraux ima take,pa tudi Julie Garwood je nekje tu tu; mogoče Otroci zemlje od Jean M. Auel (ta je res zgodovinska, skoraj čisto od začetka gre), Hčere Rima in Ljubice Rima avtorice Kate Quinn, če te mogoče zanima Egipt, ima Christian Jacq nekaj romanov (nadaljevanje), malo drugačna je Harrisova Veliki rajh 1964.
Default avatar
Fajn so je napisal/a:
Igguldenov Julij Cezar mi osebno ni bil všeč, preveč odstopa od zgodovine. O juliju Cezarju lahko priporočim Colleen McCollough Masters of Rome serijo, vendar ne vem, če obstaja slovenski prevod.
Default avatar
relativnost.... je napisal/a:
woodiwiss je lahkotno branje. zelo lahkotno. tam ni kaj globokega... bolj od lavorja že ne
je pa res, da ima bogat jezik in piše z veliko prispodobami in uporablja dosti starinskih izrazov. zato jo je težko brat v angleščini,dokler je ne skužiš...

je pa to daleč od globokega branja... lol
Default avatar
papežinja Ivana
Imprimatur
secretum
Veritas

te so mi najbolj sedle.
Default avatar
Točno, Imprimatur je tudi zanimiva... dobro, da si me spomnila, grem še enkrat brat.
________
Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.
Default avatar
Jaz tudi predlagam Trilogijo stoletja.