Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Model za pito

Default avatar

Tameja

Živjo!

Pišem prvič in me zanima, če kdo ve, kje v Ljubljani bi lahko kupila model za pito z višjim robom (kot ga imajo pite Hvastja). Povsod, kjer sem iskala, so imeli namreč samo model z robom pribl. 1 cm.

Hvala za odgovor.
Default avatar

petra

poglej v mercatorju-dravlje. mislim,da imajo malo visje robove. lp petra
Default avatar

Q10

Hipermarket Mercator v Šiški, silikonski visok rob, ca . sit 1500, zelo prioročam, ker super ven vzameš!!!
Default avatar

Ljubljancanka

Že nekaj časa iščem model za pite (ne za torte) s snemljivim dnom. V zadnji oddaji na BBC je Delia Smith pripravljala pite v takem modelu. Model ima naguban rob pod kotom (ne navpično, kot pri tortnem modelu) in le ozek rob dna, na katerega se položi pravo dno. Ko je pita pečena, se navzdol odstrani rob in pito servira z dnom, na katerem se je pekla.
Težko je to razložiti.
Default avatar

kroki

Bom rekla bolj težko, jaz sem pred leti po 2 letih ne ravno intezivnega iskanja našla bel keramičen pekač za pite v Nemčiji (iskala po SLO, AT, IT), lan sem manjšega kupila v Ikeji v Grazu, tako, da .........vprašaj v pekrani Vrhnika na Brnčičeva, drugače mogoče v Celovcu.....
Default avatar

eka

Se strinjam s Kroki. Tudi jaz sem iskala enakega - belega, keramičnega z visokim robom. Pred letom sem ga kupila v Italiji, pri nas ga še nisem videla... Žal.
Default avatar

petra

mogoce je ze kar nekaj mesecev /cas hitro bezi !:) / kar sem videla takega belega v mercatorju -dravlje. mislim,da so imeli celo modro-belega!? lp petra

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood