Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

cistokela

Default avatar

medvode

Spoštovana gospa Senčar moja diagnoza je cistokela, nekje 2 stopnje. Bila bi vam zelo hvaležna ,če bi mi lahko svetovali kako naj živim z njo.Kaj lahko delam ,kaj negativno vpliva njo ,ali obstajajo kakšne vaje, ki bi pozitivno vplivale na njo. Za vsak vaš nasvet se vam iz srca zahvaljujem . Marina
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni Marina!
Cistokela je kila sprednje stene nožnice z nad njo ležečim mehurjem. Ker za nastanek cistokele niste sami krivi, ne morete veliko vplivati na ozdravitev. Nekaj pa vendarle lahko naredite sami: izogibajte se dvigovanju težjih bremen ali prisilnih drž, ki povečujejo pritisk na medenično dno. "Klasičnih trebušnjakov" v sklopu nobene telovadbe ne delajte več. Poskusite stvari dvigovati tako, da podstavite eno nogo, ki prevzame obremenitev na medenično dno.
Večkrat si odpočijte z dvignjenimi nogami.
Toliko lahko naredite sami, ni veliko, nekaj pa je.
Lp.,Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.
Default avatar

medvodee

Gospa Senčar hvala za vaš odgovor. Žal sem še komaj danes videla ,da ste mi odgovorili. Bi pa vas prosila ,če bi mi lahko odgovorili glede laserskega posega , kašni so rezultati pri cistokeli .
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni Medvodee!
Pri cistokeli stopnje 2 lahko po laserski terapiji pričakujemo v povprečju izboljšanje za eno stopnjo. Klinično je to že zelo velika izboljšava.
Lp.,Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič