Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

prodaja stanovanja

Default avatar

ljubo doma...

Prodajamo stanovanje, ker se selimo v večje. zanimanja je precej, v dobrem tednu smo imeli 10ogledov in imamo že dve ponudbi, cca 10% nižje od oglaševane cene. zdaj pa ne vem kako naprej - naj obema interesentoma povem, da sta dva in naj pač višata dokler en ne izpade ali naj se pogajam samo s tistim, ki je že zdaj ponudil več? Agent mi svetuje drugo možnost, meni pa se zdi, da bi s prvo iztržil več? Agent pravi, da je taka taktika nevarna, ker bosta užaljena in bosta odstopila. Ne razumem zakaj bi bil kdo užaljen, saj gre vendar za biznis? ima kdo kakšne podobne izkušnje, kako peljati pogajanja? Seveda bi radi prodali čimbolje, časa imamo cca 2meseca.
Default avatar

Smotko

Malo opiši stanovanje. Starost, kvadratura, približna lokacija.....
Da lahko malo ocenimo in ti da kdonod naših monovcev še več:)))
Default avatar

kupujem

Ker sem na drugi strani, namreč kupujem stanovanje, ti rečem: spusti se na realna tla. 10% manj od cene, ki si jo gotovo napihnila, je kar realno, če ne že dober deal.
Default avatar

ljubo doma...

kako pa veš, da je napihnjena? verjetno ne bi bilo toliko zanimanja če bi bila, ne? Je cca.10-20% nižja od primerljivih stanovanj na trgu, meni se zdi kar realna, nekaj bi še spustili, bistvo je, da sta dva resna, pomoje že na ta račun lahko iztržimo več kot je zdaj ponudba.
Default avatar

jaz ne bi okolišila

Mislim, da je navada, da se ponudi 10% manj od oglaševane cene. Jaz sem iskrena oseba in bi po resnici povedala obema interesentoma, koliko je ponudil drugi, če želi zvišati. Če ne, pač ne. Mah, da boš gledal na užaljenost pri takem poslu, se mi zdi nenavadno.
Kot kupec moraš pač razmisliti, koliko ti je vredno, in toliko ponuditi. Kaj pa če so oboji dali samo prvo ponudbo in pričakujejo zviševanje?
Default avatar

Yo_

Pa ne ime v mislih, da je 2 meseca za takšno stvar veliko časa, če se ti kaj zalomi.
Default avatar

vzemi višjo

Na tvojem mestu, ker imaš samo 2 meseca časa in očitno že vplačano večje stanovanje in je precej odvisno od prodaje tega, bi jaz vzela višjo ponudbo in sklenila posel. Računaj, da če bo kupec vzel posojilo, lahko traja 1 teden, da banka vse uredi, lahko pa traja tudi 1 mesec in zdaj je dovolj časa, da tudi če tale kupec ne dobi kredita, lahko najdeš novega, kaj pa čez en mesec, mesec in pol?
Edina zame sprejemljiva varianta je še, da tistemu, ki je ponudil manj, rečeš za tole višjo ponudbo in mogoče dobiš jurčka več.
Veš kako, jurja gor ali dol, tebi se v bistvu mudi, prodaja stanovanja spada med 5 največjih stresov v življenju, prej ko rešiš zadevo, manj stresa. Meni je moj mir več vreden kot teh par jurjev več.
Default avatar

mi smo ravno prodali

Dobili smo toliko, kot smo želeli. Nismo napihnili cene, ni bila pa niti nizka, ampak nismo odstopali, čeprav so vsi prihajali ven z 10% manj. Na koncu je dvema vendarle postalo jasno, da ne cenkamo. Eden se je stegnil do naše cene. Če dobro pomislim, bi lahko iztržili tudi več, imamo še kar nekaj mesecev fore....
Default avatar

prodaš tistemu

ki ti ponuja največ in to je to, pika!

Pa ne študiraj predolgo, tisti, ki na dveh stolih sedi, ponavadi dol pade!
Default avatar

rabiš enega kupca

In ne, ne rabiš prodat prvemu, ki pride mimo.
Tudi pri nas so agenti pritiskali, ker njim je v interesu edino svoj denar čimprej v žep pospravit. Pa se nismo dali. In uspeli. Ne vem kje in kaj prodajaš, ampak majhna stanovanja se prodajajo brez problema.
Default avatar

jaz se nisem šla

No, mene je pa ravno ena agentka želela potisniti v takšne igrice, pa se nisem pustila.

Jaz bi se šla odkrito igro in povedala, da imam boljšega kupca, potem pa naj se ta kupec s slabšo ponudbo sam odloči, kako in kaj. Sicer si pa tudi lahko opazil na ogledu, kdo je bolj navdušen nad stanovanjem. Meni je bilo všeč, če so prišli kupci, ki so takoj povedali, da je stanovanje fino in smo se potem pogovarjali naprej. Taki so bili štirje in ta četrti so potem tudi kupili.
Najslabši in tudi najmanj resni so bili tisti, ki so hoteli cenkati že po telefonu, še preden so sploh videli stanovanje.
Default avatar

jaz se nisem šla

Ali prodat prvemu ali ne, je vprašanje, na katero se ne odgovarja, sploh ne tako vehementno. Poznam dva primera iz bližnje soseske, ki sta zavrnila prvega resnega kupca; eni še vedno prodajajo (zdaj bo že svojih sedem, osem let), drugi so prodali po petih letih ... seveda za nižjo ceno, kot bi jo iztržili takrat. To je nehvaležno svetovat. Morda sta ta dva kupca edina resna, pač slučajno sta prišla že na začetku, in potem pol leta ne bo nikogar več.
Default avatar

druga stran

Jaz sem na drugi strani in ti povem, da če mi prideš ven z idejo, naj se pogajam s še enim kupcem, te pošljem v tri krasne.

Edino v primeru, da bi bilo stanovanje v vseh pogledih idealno, kar pa dvomim, da je. Do zdaj še nobeno ni bilo. V tem primeru bi razmislila.

Tistemu, ki je ponudil manj povej, da imaš boljšo ponudbo. Potem ti bo že sam od sebe sporočil, kako in kaj.
Default avatar

nl

Lani smo kupovali stanovanje, v našem primeru sva tudi bila 2 resna, mi malo nižji. Pa je prodajalec rekel kdor prej nakaže aro, tisti bo kupec. In ker se je dtugemu zalomilo na banki, smo kupili stanovanje po nižji ceni, saj se je prodajal u malo mudilo.
Default avatar

ne serjiga

Midva sva stanovanje prodala ceneje in to prvemu kupcu. Pravijo: prvi kupec je najboljši kupec. Poznam primere, ko so stanovanje nazadnje prodali napol zastonj, ker niso hoteli malo spustiti cene na začetku.
Srečno pri prodaji!
Default avatar

AnaBaila

Je pa res, da je malo zalaufal nepremičninski trg. Mogoče bi res povedala tistemu s slabšo, da imaš ponudbo, ki je boljša. če bo zainteresiran, bo šel do te cene ter jurja čez.
Default avatar

prvi kupec

Mi smo lani kupovali stanovanje. Dali smo nekaj ponudb, po besedah agentov smo bili prvi resni kupec ali vsaj med prvimi resnimi z realno ponudbo. Vsi so odbili.
No, pri zadnjem, kjer smo bili na sploh prvi interesent, prvi ogled in prva ponudba, ponudbo sva dala kar na licu mesta takoj, je prodajalec sicer odbil, potem je klical in rekel, da ima še eno ponudbo, ki pa se je na koncu izkazala za nižjo od naše. Prav tako so prodajali zaradi nakupa druge nepremičnine, so računali, da imajo več časa, da dokler oni najdejo, se bo ta že prodala... Pa so v dveh tednih našli svojo in nas klicali, če smo še za dogovor in nam prodali po ponujeni ceni (ki je bila realna, sva se potem s prodajalcem še parkrat srečala in sva se oba strinjala, da je bila cena realna).

Moje mnenje je, da je prvi resni kupec najboljši kupec, vsaj sodeč po tem, da se še vsa ostala stanovanja, za katera sva se zanimala, še vedno prodajajo (po letu in pol), pa za nižjo ceno, kot sva midva ponudila. Hehe, sem jim hvaležna, ker smo kupili res top stanovanje :)
Default avatar

miss

Prodaš tistemu, ki je prej dal ponudbo. Ali tistemu, ki ti je bolj simpatičen.