Starševski čvek

raztapljanje

Default avatar
Zanima me, če je že kdo poskusil raztapljat kamne z mešanico limone,petršiljeve korenine,medu,ol.olja?
Če ste, je kaj pomagalo ?
Default avatar
Nisem niti poskusil, ker nisem našel nikogar, ki bi potrdil učinkovitost kakršnekoli alternative. Sem šel raje čimhitreje na operacijo in se rešil problema.
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
So ti odstranili le kamne, ali cel žolčnik? Menda pri laparoskopski operaciji ne odstranijo žolčnika? Kakšno operacijo si imel?
Default avatar
Je nadrl mojo mamo dohtar, da je tem kamnom vzrok ta, da ne je zajtrka!�
Default avatar
še vprašam je napisal/a:
Laparoskopsko. Mislim, da je šel cel žolčnik - nisem pa 100%.
Nekaj dni moraš res pazit, da ne obremenjuješ mišic trebuha in potem še nekaj tednov, da sunkovito česa ne dvigneš - in to je to.
Default avatar
Vsi vedo za recepte, ki 100% raztopijo kamne. Pa vendar nikogar ni, ki bi mu kaj takega tudi zares uspelo. Poznam dve upokojenki, ki že leta trobita naokoli recepte, kako uspeti. V resnici pa so že obema izrezali žolčnik. Internet prenese vse. Čudežev NI.
Default avatar
Poznam eno, ki ji je uspelo po naravni poti raztopiti kamne. Če ne bi bila moja teta (vem, da jih je imela in po parih mesecih na UZ ni bilo nič več), ne bi verjela oz. ne bi vzela za 100%. Ne vem točno, kaj je pila/jedla. Vem le, da je imela nek "zvarek" ;).
Default avatar
Meni so v preteklosti skušali topiti kamni z Ursofalkom. Uspeha ni bilo. Žolčnik se vedno odstrani v celoti ne glede na način operacije. Odstranitev žolčnika ima tudi negativne posledice, o katerih se govori veliko manj kot o pozitivnih. Jaz si ga nisem dala odstraniti, redno pa hodim na UZ preglede.
Default avatar
Riba je napisal/a:
Ravno zaradi negativnih posledic po operaciji jaz ne bi šla (če ne bo nujno). Za enkrat nimam nobenih težav. Tudi jaz grem čez 2-3 mesece na UZ. Mi lahko zaupaš, na koliko časa imaš ti UZ?
Default avatar
Jaz se raztapljanja nikakor ne bi lotila. Je prenevarno - če se ti kamen, ki si ga nekoliko, ne pa povsem, raztopil, zagozdi v žolčevodu, potem je šele veselica. Kar lepo na operacijo - jaz sem bila 2 leti nazaj, v parih dneh si kot nov in žal mi je še za tiste 3 mes, kar sem cincala al it ali ne.

Vsaka stvar ima posledice, to je dejstvo. Jaz tudi po odstranitvni kamnov in žolčnika ne smem pretiravat s hrano, ki napenja in je težko prebavljiva. Npr radič mi naredi težo še vedno, če pretiravam. Da bi imelo kake druge posledie, do zdaj nisem opazila.
Default avatar
zaradi negativnih je napisal/a:
Kakšne pa naj bi bile te negativne posledice?
Default avatar
zaradi negativnih je napisal/a:
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
Bi rekla, da podobne kot pri odstranjenem slepiču. Pogrešaš pač, dobiš z rojstvom, potem ti pa kar naenkrat odvzamejo, hudo:-)))
Default avatar
Ni tako kot slepič;). Povezan je z jetri , kjer ima svojo funkcijo. Brez njega (žolčnika) se da živeti.
Velika večina ima po odstranitvi precejšnje težave s prebavo. Precej jih je tudi preobčutljivih na določeno hrano.
Še bolj je treba paziti, da se ne preobremeni jeter.
Default avatar
žolč ima svojo funkcijo je napisal/a:
Lahko prosim poveš kaj več o tem?
Na kakšen način naj bi človek brez žolčnika preobremenil jetra? Govoriš o alkoholu oz. nj. razgradnji, mogoče maščobah - ali kaj tretjega?

Glede težav s prebavo... jaz nimam kakšnih tako izraženih, da bi bil prepričan, da je to posledica odstranitve žolčnika.
Default avatar
Žolčnik odstranjen pred 7 leti. Nobenih prebavnih težav, niti ničesar drugega. Jem vse po vrsti. Je pa res, da SE NE NAŽIRAM, KOT DA BO JUTRI LAHKOTA. Se nisem nikoli v življenju. Pa ne zaradi zdravja, ampak ker nisem žival. Jih poznam res veliko, ki enako kot jaz s tem nimajo najmanjših težav. Poznam pa tudi take, ki jih imajo.
Taki ki morajo požreti vse meso in ves cuker, ki ga vidijo pred sabo. Takoj in v momentu.