Starševski čvek

vprašanje glede nagradne igre za durs ( računi )

Default avatar
poslikala sem z telefonom ( aplikacijo sem naložila); ampak nisem napisala svoje davčne številke, nisem vedela, da moram, tko sem jezna in žalostna, pa smo tako trdo šparali račune vsakič ko smo šli kaj kupit, pa še skromni smo doma,

ali lahko te račune pošljem po navadni pošti za nagradno igro ( čeprav jih je DURS preko interneta potrdil, a sem jih pomotoma anonimno poslala preko aplikacije, rada bi sodelovala z temi računi v ngradni igri,, piše pa namreč, da en račun enkrat velja ( po internetu ga imajo torej, ali lahko po navadni pošti pošljem še te račune? Res sem jezna
Default avatar
Mir daj, špeckahla.
Default avatar
ODGOVARJAJTE SAMO NORMALNI LJUDJE, NE PA PSIHOPATI, KATERIH NA TEM SPLETNEM NASLOVU NE MANJKA, POJDITE NA PSIHIATRIJO SEDET , NAVADNIM LJUDEM PA DEJTE MIR, ČE NEKAJ VPRAŠAJO ALI NAPIŠEJO.
Default avatar
Meni npr. na aplikaciji napiše, da je bil račun že preverjen, torej le probaj preko aplikacije, če te spusti naprej in imaš možnost "račun se ujema" potem še ni bil zaveden na FURSu
Default avatar
pobrskaj v smetnjakih okoli trgovin, bifejev, ... dobiš računov kolikor hočeš ☺
Default avatar
Verjamem da lahko pošlješ tudi preko klasične pošte, a dvomim da se ti "splača". Če imaš že toliko denarja preveč (za znamko), kupi za ta denar raje srečko. Verjetnost dohodka bo tako bistveno večja (a še vedno zanemarljiva :-( )
Default avatar
Normalno, da moraš poslati svojo davčno številko - saj boš v primeru nagrade davek plačala :)
Default avatar
ana250 je napisal/a:
In ne samo to, tudi v dohodninsko osnovo se prišteje nagrada in prihodnje leto se bo nagrajenec fino jezil :)))
Default avatar
Pa če si prejemnica socialne ali pa otroškega dodatka boš zaradi nagrade ,če jo dobiš tudi ob en del teh .
Palca ima dva konca. Ti sam špecaj.
Default avatar
Nikar se ne jeza sama nase, si pač butasta, jeza tega ne bo spremenila. Zdaj pa še rešitev tvoje težave: prijavi se z davčno in še enkrat poskeniraj računčke.
Default avatar
simpl je napisal/a:
Zakaj bi nagrada od iger na srečo šla v osnovo?
Default avatar
Tole z nagradno igro je velik nateg.
V preteklosti je Durs prav tako organiziral popolnoma enako nagradno igro. Ljudje so pridno pošiljali račune, uradniki so tako lagodno iz "kavča" temeljito iskali prekrškarje in izdajali kazni, na koncu pa ni bilo nikjer ne duha ne sluha o podelitvi kakšnih obljubljenih nagrad.
Default avatar
Večer je napisal/a:
Ker ni igra na srečo pač pa nagradna igra. In tu je razlika:))
Akontacijo dohodnine od dobitka plača podeljevalec nagrade. Višina nagrade in akontacija pa se dobitniku vštevata v letno odmero dohodnine.
http://www.saop.si/poslovne-informacije ... nih-igrah/
Default avatar
Dobitki iz iger na srečo se, skladno 4. točko 19. člena ZDoh-2, ne štejejo za dohodke po ZDoh-2 in zato ne zapadejo pod dohodnino.

Od dobitkov iz nagradnih iger je potrebno ob izplačilu (prevzemu nagrade v naravi) plačati akontacijo dohodnine, prav tako pa se dobitki iz nagradnih iger (in ostali drugi dohodki), na podlagi 109. člena ZDoh-2,vštevajo v letno davčno osnovo rezidenta.

vir: http://www.finance.si/192949/Obdav%C4%8 ... sre%C4%8Do
Default avatar
za Večer je napisal/a:
A celo nagradna igra je. Česa si vse Furs ne privošči. :-)
Default avatar
OMFG™ je napisal/a:
Kje je knof "like"? :)))))

Ampak res, človek ne more verjet, na kaj vse folk pade. Zadnjič sem slišala, da je nekdo v bloku na oglasno desko nalepil obvestilo, da menja račune - npr. Mercatorja, Petrola... za kakšne druge. Za crknit!
Ampak zdaj, ko je nekdo napisal, da morebitna nagrada vpliva na otroške dodatke, je najbrž pričakovati manjši osip...