Med.Over.Net

Neplodnost

Odgovarjajo: Branka Žegura, dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Ivf februar 2016

Default avatar

Theeyaa

Ivf februar 2016
Pozdravljene drage moje dame, v februarju imam prvi Ivf postopek in počasi se mi nabirajo metuljčki v želodcu �� Kaj še katera začne s postopkom v tem času tako, da se lahko malo vzpodbujamo? Jaz imam super pozitiven občutek, da je to pravi mesec za naš uspeh...kaj pravite? � lep pozdravček vsem �
Default avatar

.Tina

zivijo.
tudi jaz imam februarja prvi IVF-ICSI, konec januarja zacnem z injekcijami in sicer imam kratki protokol. Na kateri kliniki pa si? Jst sm na GK-LJ.
Default avatar

Theeyaa

Hoi Tina �
Jaz sem pri dr. Rešu in se bo šele na podlagi hormonskih testov odločil kakšen protokol bom imela...z naslednjo menstruacijo akcija � se vidva s partnerjem že dolgo trudita za naraščaj? Lep lep pozdravček �
Default avatar

.Tina

Tri leta se trudiva, približno eno leto nazaj pa sva izvedela da je partnerjev spermiogram zelo slab.prvi posvet sva imela septembra zdaj pa se bo končno začelo. Kaj pa je pri vama težava?
Default avatar

Pikaaa.

Živjo moje sotrpinke :)

Ker sem tudi jaz prvič v postopku se javljam..sem tudi jaz Reš-evka in sem danes pravkar začela s postopkom IVF-ICSI. Sicer imam doma že dva sončka naravno spočeta (pri obeh se z možem nisva nič trudila, ker sva zanosila takoj), želiva pa si še tretjega. No, po enem letu poskušanja sva pristala pri Rešu. Se pa očitno precej poznajo leta (oba sva 36)..mož slab spermiogram, moji jajčniki so pa tudi že "švoh" :) sem bila na preiskavah in je moj AMH komaj 0,68 :/, ostali izvidi bp.
Hm, kaj naj rečem, nisem si mislila kako je težko, ko si nekaj res želiš iz srca pa si vsak mesec razočaran....nisem si tudi mislila kako je neplodnost psihično naporna.... V bistvu sva decembra doživela šok, saj glede na prejsnji nosečnosti nisva pričakovala teh problemov.
Default avatar

bluelady123

Pozdravljene,

Tudi jaz se vam pridružujem..... Tole bo zame prvi ivf, sem pa že na špikanju in mislim, da bo punkcija že konec tedna. Doma imamo že najstnika, ampak z novim partnerjem si zelo želiva malo štručko. Je pa težava verjetno pri meni, saj imam zelo nizek AMH - 0.99, spermiogram bp. Trudiva se že leto in pol.
Za vse nas držim pesti in upam, da nam uspe!

Lep pozdrav!
Default avatar

Theeyaa

Pozdravljeni pikaaa in bluelady123 �
Super koliko nas bo kmalu nosečih �
Jaz sem imela letos dve izvenmaternični nosečnosti in so mi pobrali obadva jajcevoda...za zadnjega sem se sama tako odločila, ker ne želim reskirati, da se mi izvenmaternična še kdaj ponovi. Vse ostalo naj bi bilo ok...doma imava 21 mesečno punčko in pri njej je bilo vse tako preprosto potem pa ne vem kaj se je zgodilo z mojimi jajcevodi, da so tako "fuč".
Bluelady123 kako gre špikanje? Kaj maš kaj stranskih učinkov?
Pikaaa vem kako je s temi šoki, dva letos...zdej pa pa naj pride pozitiven šok, da nam je vsem v prvo uspelo �� lep večer vsem skupaj
Default avatar

Minnie****

jaz tud zacnem prvi ivf , 4.2 imam prvi uz 6.2 start z injekcijami.
doma imam ze enega iui-jovcka.
sem pa v mb.
Default avatar

aveo

Tudi jaz imam februarja prvi postopek v mb, jutri imam prvi uz.
Default avatar

bluelady123

Pozdravljena tudi ti Theeyaa,

Špikanje ni problem in tudi stranskih učinkov nimam nobenih. Sem pa danes izvedela, da bom imela punkcijo verjetno v ponedeljek.
In ja, tudi jaz mislim, da nam bo vsem uspelo.....v tem poizkusu :-)
Default avatar

Pikaaa.

Zdravo Theeyaa in ostale,

vidim da si tudi ti pri dr.Rešu. :) Jaz sem že tudi na injekcijah, tole jutranje špikanje je neprijetno ampak ker vem zakaj je treba, so to bolj sladke bolečine. V ponedeljek imam prvi UZ in bomo videli kako kaj rastejo jajčeca...upam da bo ok...tolažim se z mislijo da bo vsega kmalu konec. Upam samo, da bomo uspeli in končno zagledali tako željen plusek :)

Bluelady123 kakšno terapijo pa imaš? Jaz imam Puregon 150 in Gonapeptyl. Sem čisto zmedena, ker kot berem tukaj po forumih je to čisto ugibanje katera terapija je sploh ok, predvsem zato ker je ogromno tega na tržišču....hm, berem tudi da imajo ene punce neko kontracepcijo? Lahko katera pove kaj več o tem? Zakaj je to potrebno, namreč jaz je nisem imela.

Lep večer želim vsem :*
Default avatar

bluelady123

Pikaaa. tudi jaz imam Gonapeptyl in Puregon, 200 enot. Ja, sem brala, da nektere pričnejo terapijo s kontracepcijo, ampak je tudi sama nisem imela in če ima katera izkušnje s tem, naj malo napiše...
Prebrala sem verjetno vse forume o neplodnosti, ki obstajajo in ugotovila sem, da je res tole ena velika loterija...odvisno od vsakega primera posebej...
Kakšen pa se vam zdi dr. Reš?
Default avatar

Pikaaa.

Hja moram reci da midva nisva imela pojma o nicemer ko sva dobila napotnico za neplodnost. Ker sem v prejsnjih 2 nosecnostih hodila v Dravlje na nuhalno in UZ sem cisto po nakljucju poklicala tja ce se ukvarjajo tudi z neplodnostjo. No in moram reci da sem zelo vesela, da se je izteklo kot se je...torej da sem prisla do dr.Reša. Zelo je direkten, stvari pove kot so in tega ne olepsuje, kar se mi zdi super. Jaz pri njemu ne iscem tolazbe in ujckanja ampak strokovnost in seveda cimprejsnji uspeh. Ker sta od prvega pregleda minila le dva meseca in sem ze v postopku sem res vesela. Nebi zelela zdaj cakati se x casa kot berem da je potrebno drugje.
Jaz lahko dr.Reša res pohvalim, zaenkrat super, upam da nam uspe postopek in dobimo se enega dojencka (ali dva) :))))) Drzim pesti za vse nas!
Default avatar

Minnie****

Jaz sem hodila k Rešu, meni ni bil všeč. Vedno ista terapija za vse na začetku, pa ni mi bil všeč njegov odnos. Zdravniku rada zaupam, njemu nisem, meni je odnos pomenil več kot karkoli drugega, zato sem se prijavila v MB. Tu je pa čisto druga zgodba.
Kontracepcijo dajejo pred postopkom samo v MB in sicer 1-2 meseca neprekinjeno, to pa zato, da si lahko za več mesecev v naprej porazporedijo delo. Vsak teden začne s terapijo (injekcijami) nova skupina žensk, ki imajo UZje na isti dan in tudi punkcijo in transfer v približno istem času. s KT poskrbijo, da vse začnemo s ciklusi v istem času (+-1 dan). Tako naprimer že ko prideš na posvet dobiš list z vsemi navodili za postopek in datumi - kdaj je prvi UZ, do kdaj jesti KT, kakšna je terapija z injekcijami (predvidena)....
Default avatar

Pikaaa.

Minnie**** zdravo,
praviš da imaš doma enega iui-jovcka :) si ga dobila s pomočjo dr.Reša?
Kakšno terapijo pa si imela ti pri njemu? Lahko napišeš kaj več o tvoji izkušnji v Dravljah?
Default avatar

Minnie****

Ojla,

ne, v MB je uspelo, ker Reš ne dela inseminacij. Jaz sem šla stran od Reša še preden smo prišli do postopkov.... Kmalu po prvem pregledu pri njem sem se kar v MB naročila. Tako da razen klomida in agluraba, ki sem ga pri njej jemala dva meseca drugega nismo počeli...Potem je pa on hotel takoj v IVF, jaz pa ne, sem hotela probat z inseminacijo. Reš inseminacij ne dela, ker pravi da so premalo uspešne. No, meni je potem z inseminacijo v MB (prvo) uspelo.
Zdaj v drugo pa na ta način ni šlo, grem v IVF.
Default avatar

bluelady123

Pri nama je odločitev za dr. Reša odigrala čakalna doba, saj sva predhodno kontaktirala vse tri centre za neplodnost. Z odnosom dr. Reša sem načeloma zadovoljna, ker tudi jaz nisem pričakovala, da me bo zavijal v vato in mi sadil rožice, saj sem tudi sama po naravi realist in želim objektivno mnenje.
Kar pa se tiče terapije, pa nimam pojma, kako se bo obnesla.....upam na najboljše....
Punce, ali ste/boste pred postopkom kaj spremenile življenski slog, prehranska dopolnila...?
Zanima me tudi, ali boste na bolniškem staležu?
Malo sem vas zasula z vprašanji, ampak vas prosim za odgovore, saj ne poznam nobene, ki je dala skozi tole, kar sedaj preživljamo me....
Uživajte in bodite pozitivne!

Lp
Default avatar

aveo

Jaz sem nekje pol leta pred postopkom začela jemati maco v kapsulah, sedaj zadnji mesec pa še matični mleček. Malo pogledam kaj jem, belo moko sem čisto opustila, sladkor zmanjšala, več zelenjave, druga pa nič kaj posebnega. Na dan punkcije in dan po njej bom doma, potem grem v službo do transferja, po transferju pa bom tudi delala. Je pa res, da nimam fizičnega dela pa tudi stresa trenutno ni v službi zato mi ni panike. Kaj pa ve, boste skozi doma? Je pa danes za mano prvi UZ, jutri pa že začnem z injekcijami.
Default avatar

.Tina

Midva oba jemljeva matični mleček. bom pa na bolniški približno še 1 teden po punkciji.
Default avatar

markiza

Pozdravljene

Sicer ne pašem še v vašo temo, me pa zanima , če bi mi katera znala odgovorit na moje vprašanje. Sama sem že rodila naravno potem pa sem si uredila ESSURE in sedaj so moji jajcevodi neprehodni, da bi imela še enega otroka. Nikjer ne najdem, kaj o tem ali bi kljub temu lahko zanosila preko IVF-ja. Je katera kje zasledila ali je možnost zanosit? Ali te punkcije foliklov pri neprehodnih jajcevodih delajo preko trebuha ali na kakšen način? Za kakršenkoli odgovor se vam iz srca zahvaljujem

Moderatorji

Branka Žegura , dr. med., spec. ginekologije in porodništva
Branka Žegura