Forum.Over.Net

Starševski čvek

Vprašanje glede nega obraza pri kozmetičarki...

Default avatar

nekajbinaredilazase

Pozdravljene, zanima me, če ima katera izkušnje katera nega obraza bi bila res super za kožo. Imam 40 let, na obrazu imam mešano kožo, v T predelu večje pore, občasno imam probleme z seboroičnim dermatitisom, kakšna gubica pa mora biti, ker nismo več tako rosno mladi.
Bila sem že na negi obraza, diamantnemu pilingu, zadnjič sem poskusila kisikovo nego ... Pa se mi ni nikoli zdelo, da bi bila koža res kaj boljša, vidno osvežena ... Zato me zanima vaš nasvet - kakšna nega obraza pri kozmetičarki priporočate, če sploh. Hvala!
Default avatar

Tintara

Meni najbolj pomagajo kislinske maske. Narediti jih moraš nekaj zapored. Sicer pa.... Vsak dan čiščenje obraza. Izogibam se milom za obraz. Vsak teden si naredim piling, in masko z arganovim oljem in alojo. To delam sama. Včasih dam gor čez noč malce arganovega olja s podlago navadnega tonika za suho kožo. Tudi ricinusovo olje pomaga. Naredim masko iz avokada - občasno. Gubic se znebila ne boš, razen z botoksom, ki omrtviči obrazne mišice. Obraz se ti s časom tudi povesi oz. Koža na njem. Pij vodo, maži se z UV zaščitno, kremo, sprehajaj se v vlažnem zraku, uporabljaj tonik, ustrezno je pomemno spati. Tudi maska iz nekaj kapljic pomaranče dobro deluje. Obrazna joga dela čudeže! Večkrat kot narediš in bolj kot boš redna pri negi dlje boš ohranila sedanje stanje.