Forum.Over.Net

Starševski čvek

matematika nam ne gre. Inštrukcije?

Default avatar

obupana mama

Pozdravljeni,

hčerka je v 1. letniku gimnazije pa me skrbi matematika, ker ji res ne gre. Sem sama gledala , kaj so delali v šoli po zvezku, pa sem že veliko pozabila pa še razložiti ji ne bi znala. Poznate kakšne kvalitetne inštrukcije in ugodne? Najbrž bo mogla kar nekajkrat iti tja, zato ne bi rada, da je predrago...

Matematika nam nikoli ni šla, ampak smo do sedaj še zdelali. 1. letnik je pa očitno res kar pravijo, velik preskok iz OŠ v gimnazijo - očitno tudi pri naši, sploh pri matematiki.

Že vnaprej hvala za pomoč.
Default avatar

kraj

Od kje ste?
Default avatar

jaz vem jaz

če ne napiše kraja, je iz LJ :)
Default avatar

korenčekinfižol

Naj se rajši vsede za knjige in preštudira kot pa da plačujete drage inštrukcije, na faksu bo mogla isto delat. Pa v šoli naj vpraša, kaj ne zna, ji bo že profesor razložil ali pa k njemu na govorilne ure.
Default avatar

carmen9

ROBI LONDERO- najboljši, pozna učitelje in daje primere konkretno za učitelja, ki uči
Default avatar

iz izkušenj

Če je do sedaj komaj lezla, oz. nekako lezla pri matematiki, potem mi itak ni jasno, zakaj je na gimnaziji.

Ne poslušaj tistih, ki pravijo, da naj vpraša v šoli in se vsede za knjigo. Glede na to, kar si napisala ima punca verjetno hude luknje v znanju za nazaj in te bo odkril inštruktor. In to mora nujno popucat čim prej, ker če ne, ni šans, da naredi potem kakšen višji letnik.

Matematika v prvem letniku gimnazije je v bistvu ponovitev matematike iz OŠ in nekaj malega nadgradnje, ni pa nič bistveno novega. To se začne v drugem letniku, ko se začne obravnavati popolnoma nova področja matematike, (krivulje, kotne funkcije, logaritme ...), ki jih do sedaj niso še niti povohali. Znanje prvega letnika pa je seveda predpogoj.
Default avatar

še ena taka

Meni matematika nikoli ni šla. Sem imela inštrukcije že v osnovni šoli, pa mi ni nič pomagalo. Tudi oče je odličen matematik, pa sem še zmeraj neumna na tem področju. Pač ni vsak za vse, sama sem na ostalih področjih daleč pred vsemi, pri matematiki pa ravno toliko neumna, kot povsod drugje skupaj pametna :)
Se prav mučim, ko morem na forumih takole računati za odgovor, marsikdaj mi napiše, da je odgovor napačen :) in to pri plusih in minusih :)))
Default avatar

obupana mama

Hvala za odgovore. Sicer ne vem, zakaj morate nekateri ("iz izkušenj") takoj obsojati, kaj ta oseba dela na gimnaziji, ker pri drugih predmetih, predvsem pri družboslovnih je veliko nadpovprečjem. Kot vidim, očitno ni edina - hvala za odgovor "Še ena taka", moja hči je podobna.
Pač ne bo šla študirati matematike, kar pa ne pomeni, da ne sme biti na gimnaziji.

Koliko pa stanejo inštrukcije, najbrž se dobivate po 2 uri naenkrat, ali je drugačna praksa?

Ali imate tudi ostali starši za otroke inštrukcije matematike, koliko pa plačujete na mesec?

Že vnaprej hvala za odgovore.
Default avatar

poskusi

Pri matematiki ti mora en snov razložiti pa tudi kakšno nalogo rešiti, da ti jo vmes razlaga. Seveda pa čim več vaj. Jaz sem poskušala delat vaje pa mi ni šlo, ker ni bilo postopka reševanja. Mi je prijateljica svetovala e-matematika.si

Zelo priporočam, meni je full pomagalo. Pa res imajo dobro razloženo. Za vsako snov imajo:
- filme, v katerih razložijo snov in rešijo naloge
- formule za sprintat
- interaktivne naloge --> imajo namige, cele postopke reševanja, slikce,...

Priporočam, pa full je poceni. Okoli 30eur za celo leto. Poskusite, loh kot dodatno za k inštrukcijam, da boste imeli manj inštrukcij, ali pa jih sploh ne boste (več) rabili.

poglejte na spletni strani www.e-matematika.si
Cena je sedaj taka, loh da se bo kaj podražilo
Default avatar

Nudim inštrukcije v Prekmurju

Inštruiram matematiko in fiziko za osnovno in srednjo šolo, kot tudi za študente. Sem iz Grad-a na Goričkem, v Prekmurju. Cena za šolsko uro je 14€ za osnovno šolo in srednjo šolo, za študente pa 18€. Tel: 041 537 639 www.instrukcijezamatematiko.si Tadej Kisilak, s.p.
Default avatar

če še potrebujete

Oglasite se na tel: 068 669 473
Default avatar

Mnmnmn17

Dokler ne najdete inštruktorja, si mogoče tudi s tem lahko malce pomaga:
https://astra.si

Lp
Default avatar

Začaran krog

obupana mama je napisal/a:
Tako vam svetujem …
Če gledam situacijo po sebi. Ko sem v srednji šoli imel matematiko zaključeno ena - popravni izpit - v prvem letniku, mi je mama plačala inštrukcije pri nekem "odličnem" inštruktorju, ki je imel tudi prav firmo odprto za inštrukcije … v glavnem … odnesel nisem ničesar od njega, razen, da me je zbombardiral s toliki računi v eni uri, da več pojma nisem imel kje sem bil in kaj sem delal za račune 10 minut nazaj …

Padel prvega popravnega … Šel do sošolke, ki sva si bila tudi zelo dobra prijatelja, matematiko je stalno imela pet + vse ostale predmete je imela same petke itd … No, ona me je lepo naučila vse počasi (glede na takratno mojo hitro pamet), mi vse razložila prvo na dolg in potem na kratek način, če sem dolg način obvladal v nulo, me je še probala naučiti na kratek način itd. Veliko me je učila s formulami - kar je pri matematiki ključno! Če ne poznaš formul, ti lahko ne vem kateri inštruktor pa učitelj pa ne vem kdo še vse, razlaga kako se račun računa, pa si ne boš zapomnila.

Tako, da ti predlagam, da svoji hčerki svetuješ, da se s kakšno sošolko - ali pa tudi s sošolcem (upam, da staršev preveč ne boli to?), ki je bila v tistem letniku odlična oz. imela matematiko zaključeno s pet, da gre za par dni na inštrukcije po par ur na dan. Imela bo dobro družbo, nekoga, ki ve kaj so se učili, ki ve kako hitro se tvoja hčerka nauči snovi itd.

Jaz sem, glede na razdaljo, ki sva bila takrat doma in glede na javni prevoz med njo in mano (sem pač bil takrat bolj odvisen od avtobusov), sem pri njej ostal tri dni. Vsak dan sva se učila po 5 ur ali tudi več, s tem, da sva skoraj vsako uro imela po dve uri pavze in počela še druge vsakdanje stvari …

V glavnem, drugega popravnega sem naredil s 4. če tudi vsem vse znal, ampak mi pač 5. ni zaključil - profesor že ve zakaj, če tudi sem upal na petko. No, od drugega letnika dalje, sem imel matematiko stalno 5!
Zakaj? Ker sem s to sošolko ostal zelo dober prijatelj, zato sem se iz zadnje klopi v razredu (kjer nismo radi poslušali in smo raje počeli bedarije) preselil v prvo klop (oz. vrsto), kjer so po večini sedeli "tapridni in pametni". Tako kot sošolka, sem se tudi jaz med poukom popolnoma izklopil od ostalih sošolcev in sem cel pouk poslušal samo profesorja. Formulo sem si probal dvakrat zapisati, ko jo je razlagal, da sem še sam zraven tuhtal, če prav mislim. Na koncu pouka sem med odmorom včasih sošolki "težil", če prav mislim glede formule, pa je pritrdila.
Ko je še obstajal takrat tisti mIRC, ki se ga verjetno še kateri spomnite, je takrat postal že zelo priljubljen, sva si tudi tam prek pisala kdaj, če mi kaj ni šlo, pa mi je takoj pomagala.

Svetuj tej tvoji hčerki točno tako, kot sem ti jaz zdaj opisal, pa boš videla, da bo uspeh ZAGOTOVLJEN!
Edino, kar me skrbi pri tvoji hčerki je … da je ženska … upam, da nimajo v razredu tako, kot so imele naše punce takrat … smo imeli dve skupini žensk v razredu, ki se niso marale med sabo … v eni skupini so bile tapametne, v drugi skupini pa tadivje in "zavrte" … Zdaj samo upaj, da si je hčerka dobra s kakšno tapametno sošolko ali s sošolcem, da se ji pomaga.
Default avatar

ful dobro napisano

Začaran krog je napisal/a:
mIRC to so bili časi. Drugače pa ful dobro napisano.
Default avatar

oitrsš

Začaran krog je napisal/a:
To lahko samo potrdim. Mene je na gimnaziji pri matematiki izvlekla sošolka. Sicer mi ni bilo do petke, za dvojko me je pa naučila pred vsako kontrolko. :)
Default avatar

rfo0eqz

poskusi je napisal/a:
Oprosti, ta stran je katastrofa.