Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

hormonsko neravnovesje

Default avatar

JaNja

Prosim za pomoč. Po tretjem porodu imam neredno menstruacijo. Od poroda je minilo 2,5 let.Krvavitev se pojavi pred in po ovulaciji, nato nekaj dni nič in nato menstruacija. Ginekologinja mi je najprej svetovala tablete proti nosečnosti, pri katerih sem se samo zredila in redila. Nato sva preizkusili nožnični prstan. Menstruacijo uredil, je pa bila nožnica nenormalno suha in spolni odnosi niso bili mogoči. UZ rodil brez posebnosti.
Stara sem 36 let.
Kaj mi svetujete? Na koga se še naj obrnem?

Že vnaprej hvala.
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni JaNja!
Težko vam svetujem, da se obrnete na ginekologa, ker ste to že storili. Ne bo pa nič narobe, če poiščete drugo mnenje pri drugem ginekologu, ki vam bo znal pomagati.
Lp.,Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.
Default avatar

soncna_energija

Pa ste se že šli testirat, če je vse v mejah normale? Osebno priporočam Biolab (Ljubljana-Župančičeva jama), čeprav je samoplačniško, kjer ti rezultate še interpretirajo osebno, če je potrebno oz. so neravnovesja.
LP

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič