Forum.Over.Net

Odškodnine in zavarovalnine

Odgovarjajo: Dorian Planinšec​, univ. dipl. pravnik

Zlom komolca ob padcu na ledu - odskodnina!

Default avatar

someone.

Pozdravljeni!
Pred dobrim tednom sem padla na poledeneli povrsini in si pri tem zlomila komolec ter bila operirana. Sicer sem zavarovana preko oceta, ker se se solam (sem studentka). Zanima me kaj moje zavarovanje krije, sem upravicena do odskodnine ali bi morala biti za to posebej poskodbeno zavarovana?
Hvala za vaso pomoc in odogovore!
Lp.
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani!

Do dnevne odškodnine so upravičeni zgolj tisti zavarovanci, ki imajo pri zavarovalnici sklenjeno polico nezgodnega zavarovanja.
Vendar, če ste padli na javni površini (npr. pločniku, pred šolo…) vam pripada odškodnina, če niste sami krivi za poškodbo (npr. niste bili dovolj pozorni, niste imeli dobre obutve..). Odškodnino lahko zahtevate od lastnika/upravljalca površine (občina/država), saj je njihova dolžnost, da s čiščenjem površin poskrbijo za varnost ljudi. Za postopek morate imeti slike iz kraja dogodka, ki dokazuje razmere, kakšno pričo in zdravstveno dokumentacijo.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Moderatorji

Dorian Planinšec​ , univ. dipl. pravnik
Visoka odškodnina Planinšec