Forum.Over.Net

Starševski čvek

nosečnost in višek kg

Default avatar

nosečka, ne tako srečna

Me je sram še tukaj napisati ampak.. kljub kontracepciji mi je uspelo zanositi. Res da nosečnost ni planirana je pa vseeno zaželjena in splav (vsaj na lastno željo) ne pride v poštev. Problem je v tem, da sem že od rane mladosti nagnjena k višku kg. Pa shujšam 10 kg in jih potem pridobim nazaj. Pa niti ne jem veliko, problem je to, da uspem jesti šele po 18 uri. Delovnik imam tak da moram od doma ob 6 zjutraj (takrat popijem nesladkano kavo z mlekom in eno kajzerico z kakšnim namazom itd.), iz službe se pa vračam okrog 17 ure. Imamo sicer 30 min malice mapak v bližini nobene trgovine itd. V službo s sabo si pa ne morem nič vzeti, razen kakšne suhe malice oz. sadje ker nimamo jedilnice, v službi prepovedano jesti tako da žulimo tista jabolka pred stavbo...ni možnosti si kje pogreti itd. Lahko bi nosila s sabo kašne solate samo mi je pa tudi nerodno žuliti tisto solato na pločniku. Evo, sem že zašla...

Ker je služba sedeča.. 3 ure preživim v avtu kjer spet sedim sem v zadnjih 3 letih kar sem tu v službi pridelala..raje ne povem... Kljub temu da sem večino dneva lačna. Tehtnica se je ustavila nekje pri 115 kg. Še sram me je napisati... visoka sem 170 cm.

Sedaj pa še ta nosečnost. Imam sina starega 5 let, takrat sem zanosila z 94 kg. V nosečnosti sem se zredila za 6 kg. Ampak sem jih vedno poslušala od ginekologa, razen žaljivke, od prvega pregleda, da bom sama kriva da bo otrok umrl itd. Do nuhalne mi niti ni želel narediti uz, naj grem kar na nuhalno in plačam in naj se tam ubadajo z mano, da on ne bo trošil dragih naprav zame, ker ni rečeno da bo vse videl kar bi moral. Isto na porodu, ko sem prosila za nekaj proti bolečinam (porod je bil dolg 16 ur, ker se nisem odpirala.. ko sem se enrkat dovolj odprla je šlo v 10 min) so mi zabrusili, da nima smisla da naj mi bo to kazen. Tako da vsega skupaj nimam v najlepšem spominu oz. me je prav groza ko se spomnim na to obdobje.

Sedaj pa ta nepričakovana nosečnost.. jaz pa še bolj debela. Zadnje tri dni sem več v solzah kot čem drugem, niti ne upam poklicati k ginekologu... najraje bi da bi se zgudila in bi bile vse skupaj samo sanje.

Se je kateri zgodilo podobno oz. pozna kakšen tak primer? Je bilo vse ok? Res me je strah, predvsem ponovnega zmerjanja pri ginekologu.
Default avatar

imaš očitno

...počasno presnovo in podedovano postavo.Daj, ne sekiraj se toliko.Noben ginekolog te nima pravice tako poniževati.To je pa nesramnost.In zdaj pač ne boš hujšala.
Ja, malo se boš zredila, pa kaj češ.Tudi jaz sem bila tretjič kot balon.Pa sem imela vedno okrog 58, 60 kilc, tretjič proti koncu nosečnosti je šlo pa že kar proti 95...
Zakaj pa ne zamenjaš ginekologa in greš k enemu, ki ti ne bo dajal takih nesramnih opazk?
Default avatar

LeyaPrive

Jaz bi takega ginekologa nekam prijavila, da gre take izjave dajati.... Ne se sekirati in čim bolj uživaj v nosečnosti.

Jaz sem pridelala 20 kg do poroda, iz porodnišnice sem prišla 5 kg lažja pa se ginekologinja ni nikoli obregnila v kilograme. Edino kar je lahko težava pri tistih z večjo težo je nevarnost nosečniške sladkorne, samo to lahko tudi tiste bolj suhe dobijo.
____________________________________________________
Only the stupid need organization, the genius controls the chaos! A.E.
Toplotne črpalke | Alterish.com - Let's cook
Default avatar

ma daj no

Ginekolog ti tega ne govori iz lastnega zadovoljstva, bodi ziher. Če nebi izrekel, bi pa mislil. Ženska...PREDEBELA SI, pa nosečnost gor al dol.
Izgovori glede "ne morem v službi normalno jest" pa tudi za lase privlečeni. Ogrožaš svoje zdravje in zdravje otroka.

Si vsaj duplo svoje normalne teže, vzemi se že v roke! Ja sorry, ne bom te ujčkala.
Default avatar

najprej...

Obvezno zamenjaj ginekologa !! To, kar si doživljala prvič, je za prijavit !
Shujšala sedaj ne boš, paziš pa lahko, da se pretirano ne zrediš. Vsaj ne se prenajedat in ne jest za dva.
Vse lepo in srečno z novim družinskim članom.
Default avatar

Lorry L.

Kdo je pa takega pujsa sploh napumpal, omg
Default avatar

[email protected]

Najprej zamenjaj kretena ginekologa, jaz bi ga prijavila, prasca. Če si iz Ljubljane, pojdi k dr. Senčar ali dr. Ogrinc, Juna na Savski v Lj. Začni brskat po internetu, nekaj boš morala naredit glede prehrane v službi. Jaz vidim svojo kolegico v službi, ki je veganka, da ima s sabo zmeraj posodico in pripravljeno kakšno lečo s porom, čičeriko in podobno. Vegani imajo zelo malo možnosti za prehrano zunaj in zato vse v glavnem nosijo s sabo. Mi se bašemo z rogljički, ona je pa lepo suhcena:) Očitno z razlogom:) Držim pesti, da bi ti uspelo in vse dobro!
Default avatar

deal_breaker

Za svojo debelost boš morala najprej prevzeti odgovornost, preden se boš lahko kdaj rešila iz njenih krempljev...

Prav tako bi moral odgovornost prevzeti ginekolog. Nezaslišane izjave, halo?!

Kar pa se tiče protibolečinskih zadev pri porodu je žal res možnosti pri taki teži bistveno manj - dovolj močna doza zate bi pomenila nevarnost za otroka. Da ti pa govorijo o kazni pa - kdo so, da ti sodijo?

Poglej, ni povsod tako. Obriši solze in se potrudi čimbolj zdravo čez to nosečnost. Ginekologa obvezno zamenjaj. Moja znanka s podobnimi težavami je v nosečnosti celo rahlo shujšala, bila je res srečna in nihče ni niti pomislil, da bi jo žalil. Nasmeh na obraz in bo vse dobro.
Default avatar

labla

Nisi edina. Jaz sem zanosila s 100kkg, Pri 173 cm. Do te teze sem prisla pri moji prvi nosečnosti, takrat sem se zredila 30 kg. Zanosila sem en mesec po smrti mojega očeta, padla v depresijo, se izogibala ljudi...no pri drugem otroku sem vsak dan sla na sprehod, jedla veliko zelenjave, se tudi kdaj pregresila. Zredila sem se 8 kg. Iz P, sem prisla z isto tezo kot sem zanosila. Rodila v eni uri, z otokom vse ok. Prvega sem rojevala 9 ur, se je poznalo da sem se zelo zredila, bila brez kondicije. Potrudi se da zdravo jes in se gibaj, obrestovalo se bo in nebos jokala, ampak boš polna energije. Veliko srece
Default avatar

zamenjaj ginekologa in jej!

1. Zamenjaj ginekologa!

2. Redno jej, 5x na dan, od jabolka med maloco se ne rediš, ješ preveč zvečer, ker si čez dan premalo pojedla!

3. Še enkrat: jej čez dan! Ni problem v debelosti, ampak v presnovi in v delovanju organov, ker to, da največ poješ po 18. uri ni samo debelost, je slabo delovanje vseh organov in vodi v sladkorno, visok pritisk, holesterol, slabo ožilje in srce! Pojej tisto solato na pločniku, pa še kaj več kot solato, ker vsaj 2/3 hrane moraš pojesti v dopoldanskem času!
Default avatar

takole bi jaz naredila

1. takoj zamenjaj ginekologa... onega bi jaz že zdavnaj prijavila!
2. kupi si posodico termo za prenašanje tople htane - se dobi notri lahko spraviš več različne hrane in si pripravljaj tople zdrav obrok doma in nesi s seboj v službo, tudi solate si lahko daš notri... pa magati ješ na cesti, če za mizo ne smeš... torej nujno! jej večkrat po malem na dan zdravo hrano in obvezno začni z zajtrkom pred službo... zvečer do 6 pojej lažji obdok, ki naj bo ob tej uri zadnji.
Veliko se gibaj in veliko pij tekočine!

Moraš poskrbeti za svoje zdravje - četudi ne bi bila noseča je to nujno narediti - če sama nimaš te odgovornosti do sebe pa vsaj misel na otroka, ki enega imaš že doma - te naj prisili v to odgovornost in daj poskrbi z malo več odgovornosti zase in za svoje zdravje, ker bog ne daj ko se začno bolezni je potem prepozno.

res se mi zdi, da nekateri debelost gledate samo skozi vidika zunanjega izgleda in opazk drugih - pa vendar meni je bolj problematičen ta vidik lastnega vašega zdravja...to je bolj pomembno od zunanjega izgleda in opazk drugih (ki vsekakor tud niso opravičljive), samo čudno, da vas m,isel na lastno ogroženo zdravje pa nič ne boli, bolijo samo opazke, pa čeprav je tisto ogroženo zdravje precej večja nevarnost za vas...
imam takšno v družini - in vsedno samo ičše izgovore, kaj da ne more, pa se po ozgledu primerja z menoj in govori neke lažne samopravičilne izjave, da je pa že raje bolj okrogla, da je kaj za prijet kot pa suha, sami neki izgovori, pa nič ven ne na zrak in migat in vse res samo izgovori... ampak s tem najbolj škoduje svojemu zdravju...

primi se v roke in bodi odgovorna in spoštljiva do sebe in se drži zdravega načina življenja in prehranjevanja, če sama ne premoreš tega občutka, da je to nujno zate,m naj tio bosta otroka misel, ki si zanju odgovorna in zagotovo si ne želita bolne mamice (bog ne daj da se to zgodi) zato še pravočasno ukrepaj, ker debelost je lahko povod za številne resnejše bolezni.

Drži se in srečno... in tebi in tvoji družini vse dobro!
Default avatar

brez tolažbe

Tolažile so te dovolj že druge.
Realnost je, da si se morala za takšno težo naravnost truditi in načrtno delati na njej. Ker da greš s težo 50 kg čez svojo običajno težo, ki že v osnovi ni bila najnižja, ampak rahlo povečana, si mogla vsak dan pridno zaužiti vsaj še enkrat toliko kalorij, kot si jih porabila. Po moji oceni tam okoli 4000, pa bi ti jih čez glavo zadostovalo 2000, še to bi bilo preveč. In to je že umetnost spraviti vase, če cele dneve presediš in niti nimaš možnosti jesti med službo.

Če na pločniku ješ jabolko, ne vem, zakaj ne bi mogla solato iz posode. Navsezadnje imamo po vseh mestih polno kioskov s hitro hrano tik ob pločnikih, in ljudje kupljeno pojedo med hojo po pločniku ali ob tistem kiosku nekje. Torej spet prazni izgovori.
Med nosečnostjo seveda lahko hujšaš - ker ti boš kg izgubljala že, če boš šla na eno normalno, človeka in razvijajočega se bitja vredno prehrano z normalno velikimi obroki in brez nepotrebnega prenažiranja s kalorično svinjarijo. Ginekolog ima prav - UZ skozi vse to maščevje težko prodre, še sploh, če je tudi posteljica spredaj. Jaz sem bila tudi med nosečnostjo normalno vitka, pa na UZ ni mogla pregledati vsega, ker je otrok neugodno ležal. In je morala UZ ponoviti. Kaj šele, če je vmes deset, 15 cm maščobne obloge.
Resno se vzemi v roke in se nehaj smiliti sama sebi, ker si si to čisto sama zakuhala in lahko tudi čisto sama popraviš - kar je pravzaprav odlična novica. Nasvetov glede zdrave prehrane imaš na netu vse polno - torej kakovosten zajtrk, dobra malica med službo in ko prideš domov, en normalno velik obrok za človeka. Zvečer morda kak korenček, kumara, magari tudi sadje (kivi, kaki nimata pretirano kalorij, pa še dobra sta za prebavo). Veliko pij - vode ali nesladkanega zeliščnega/sadnega čaja. Poišči v sebi ostanke ponosa - ne moreš taka hoditi po svetu, pri 60 letih boš opešana in ne boš mogla niti po stopnicah več, vse te bo bolelo, kaj bo takrat nastalo iz tvojih žil in srca, si nočem niti predstavljati, poiskati ti bodo morali posebno negovalko, dovolj močno, da te bo lahko sploh prestavila ... raje si sploh ne predstavljam.
Default avatar

Lorealka a

Ginekologa zamejaj, ker je zaljiv, ti pa nehaj jokat in se veseli dojencka. Nad komentarji v porodnisnici ne bi, ne sodijo v leto 2016 oz par let nazaj. S prehrano bo treba nekaj narediti, ze zaradi nosecnosti ni ok, da cel dan ne jes. Ce nimas nobene moznosti in jes zunaj verjetno tako jejo tudi drugi, torej nisi edina. Dosti stvari se da jesti tudi mrzlih, solata, jogurt, ribe, popecen piscanc. Lahko pa nabavis termo posodo in zjutraj das vroco hrano notri in potem ne jes prepozno, da bo se toplo. Ali pa, nimate enega prostora kjer bi lahko imela eno elektricno plosco, da pogrejes hrano? Nekaj bos morala narediti s to prehrano. Pa mogoce zacet malo bolj migat, vsaj nekaj.
Drugace pa, cestitam za dojencka na poti ;-)
Default avatar

muholovka

Draga moja, če že zase ne poskrbiš glede pravilne prehrane, glej da boš to storila za otroka !
Ti to resno misliš, da ješ zunaj, na pločniku? Kaj pa ko dežuje, ko sneži, ...? Kje, pri hudiču, pa delaš? Zmeni se z delodajalcem, da omogoči kulturni prostor za malico, ki ti pripada. Drugače pa razmišljaj o drugi službi oziroma pojdi v bolniški stalež.
Jej 5x na dan, hrano si pripravi en večer prej in nesi zraven v službo. Vse se da, samo malo organizacije je potrebno.