Je jed “piščančji žur” primerna za silvestrsko večerjo?
Piščančji žur smo jedli pred kratkim že večkrat in je zelo dober, seveda se vsakič malo razlikuje, odvisno kdo ga dela in začimb, ki jih uporabiš, smetane ki jo dodaš. za silvestrovo je čisto super ideja, edino te zrezke potem še malo potrosiš z kakimi kalčki, peteršiljem, drobnjakom, da malo lepše zgledajo
Pri nas silvestrujemo s prašičem iz razloga, ki ga je že ena prej navedla. Vraževerje pač:-) in potem
prveg ene in edine sarme.
Od prašiča za več oseb: welington pečenka, mrežna pečenka, jajca v svinjskih zrezkih (pol prerežeš in zgleda kot uček), svinjski zrezki v naravni omaki, no to mi jemo za silvestrovo.
Kolikor jaz poznam stare slovenske navade je s perutnino na silvestra takole:
Za silvestra morata biti na mizi perutnina in svinjina: perutnina, da s kremplji zagrebe vse, kar je bilo v letu, ki se izteka, slabega, svinjina pa simbolizira rinjenje z rilcem naprej, za vse dobro v novem letu.
Torej moj absolutni da za piščančji žur 🙂