Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Je jed "piščančji žur" primerna za silvestrsko večerjo?

Default avatar

kurji žur

Recept s kulinarike, zelo popularen, gotovo je že kdo delal. K nam pride na silvestrovo še ena družina, to bi postregla za večerjo in še kaj zraven. Svetujte mi, če je primerna jed, zdi se zelo enostavna za pripravo.
Default avatar

seveda je primerna

Jaz sem naredila prejšnjo nedeljo, meso pa je bil puranji.
Pa malo več smetane za kuhanje daj noter , da bo več omake.
Meso pa obvezno že prej popeci na maščobi...
Default avatar

seveda je primerna

Zraven postrežem valvice.
Default avatar

PismoRosno

Ce nameravate veliko piti, da potrebujete mastno podlago in ce vas ne gane vraza, da se za Silvestrovo ne jé perutnine, je jed cisto primerna.
Default avatar

seveda je primerna

In zakaj naj bi bila ta hrana mastna?
Čisto vredu je.
Za vražo pa slišim prvič. Me ne gane.
Default avatar

neznalka

A katera jed ni primerna za silvestrovo? Skuhas pač kar vam paše jesti.
Default avatar

pšanc

seveda je primerna je napisal/a:
In zakaj naj bi bila ta hrana mastna?
Čisto vredu je.
Za vražo pa slišim prvič. Me ne gane.
Vraža je takšna, da se naj ne bi za staro leto jedlo perutnine, ker perutnina grebe z nogami nazaj , kaj naj bi simbolično pomenilo nazadovanje. Jesti je potrebno nekaj kar rije naprej, npr prašič z rilcem.
Torej kakor hočeš. Napredovanja v službi ne bo če boste piščanka jedli.
Default avatar

ne zdi se mi

Ne zdi se mi primeren za noben dan. Predvsem ne po receptu iz Kulinarike. Moje mnenje pač.
Default avatar

prosim napiši

ne zdi se mi je napisal/a:
Ne zdi se mi primeren za noben dan. Predvsem ne po receptu iz Kulinarike. Moje mnenje pač.

...tvoj recept.
Je drugačen?
Default avatar

Lonajo

Piščančji žur smo jedli pred kratkim že večkrat in je zelo dober, seveda se vsakič malo razlikuje, odvisno kdo ga dela in začimb, ki jih uporabiš, smetane ki jo dodaš. za silvestrovo je čisto super ideja, edino te zrezke potem še malo potrosiš z kakimi kalčki, peteršiljem, drobnjakom, da malo lepše zgledajo
Default avatar

Tako

Pri nas silvestrujemo s prašičem iz razloga, ki ga je že ena prej navedla. Vraževerje pač:-) in potem
prveg ene in edine sarme.
Od prašiča za več oseb: welington pečenka, mrežna pečenka, jajca v svinjskih zrezkih (pol prerežeš in zgleda kot uček), svinjski zrezki v naravni omaki, no to mi jemo za silvestrovo.
Default avatar

dpofis+

Preizkusila recept in mi je milijonkrat boljši navaden piščanec v smetanovi omaki. Pa še lepše izgleda. Moje mnenje. Meni se je zdela brezvezna packarija. In ne, nikoli je ne bi ponudila gostom, razen če so popolnoma nezahtevni in ti je vseeno, če izpadeš totalni amater.
Default avatar

Lubiana

kurji žur je napisal/a:
Recept s kulinarike, zelo popularen, gotovo je že kdo delal. K nam pride na silvestrovo še ena družina, to bi postregla za večerjo in še kaj zraven. Svetujte mi, če je primerna jed, zdi se zelo enostavna za pripravo.
Vpiši v mon iskalnik piščančji žur in ti bo hitro jasno, da je ogaben. Ne priporočam!
Default avatar

Xzcujvicuciv

Lubiana je napisal/a:
kurji žur je napisal/a:
Recept s kulinarike, zelo popularen, gotovo je že kdo delal. K nam pride na silvestrovo še ena družina, to bi postregla za večerjo in še kaj zraven. Svetujte mi, če je primerna jed, zdi se zelo enostavna za pripravo.
Vpiši v mon iskalnik piščančji žur in ti bo hitro jasno, da je ogaben. Ne priporočam!
Se pridružujem. Packarija. Jaz se nimam ravno za izbirčno, nisem mahnjena na zdravo/bio/organsko/vegansko ali karkoli od tega, ampak po piščančjem žuru mi je bilo slabo. Obleži v želodcu.
Default avatar

pršut sir smetana

seveda je primerna je napisal/a:
In zakaj naj bi bila ta hrana mastna?
Čisto vredu je.
Za vražo pa slišim prvič. Me ne gane.
He he, nič naj bi bila, ta hrana JE mastna. Meso s pršutom, sirom in smetano. Jasno, da je to mastno. Če to jed šteješ med nemastno hrano, me kar malo skrbi, kaj ješ vsak dan.
Default avatar

seveda perutnina

Kolikor jaz poznam stare slovenske navade je s perutnino na silvestra takole:
Za silvestra morata biti na mizi perutnina in svinjina: perutnina, da s kremplji zagrebe vse, kar je bilo v letu, ki se izteka, slabega, svinjina pa simbolizira rinjenje z rilcem naprej, za vse dobro v novem letu.

Torej moj absolutni da za piščančji žur :)
Default avatar

tkolele

Se strinjam z nekaterimi predhodnicami, piščanjči žur ni nikoli primeren.

Je tipičen primer, kako iz dobrih sestavin spacaš neužiten obrok.
Default avatar

Yo_

tkolele je napisal/a:
Se strinjam z nekaterimi predhodnicami, piščanjči žur ni nikoli primeren.

Je tipičen primer, kako iz dobrih sestavin spacaš neužiten obrok.
Podpis!
Default avatar

nam je pa zelo všeč!

Yo_ je napisal/a:
tkolele je napisal/a:
Se strinjam z nekaterimi predhodnicami, piščanjči žur ni nikoli primeren.

Je tipičen primer, kako iz dobrih sestavin spacaš neužiten obrok.
Podpis!

Enkrat na dva meseca je prav krasen.Mi ga imamo radi.