Odgovarjajo:
• Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano
Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.
Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja.
Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte.
Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi:
“Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.”
Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.
Pozdravček!
Mi imamo še "ostanke" od včeraj, nato pa bo na sporedu puranji golaž s kruhovimi cmoki ali pa testenine, še ne vem, pa zelje in fižol imam tudi enkrat ta teden v načrtu.
Vladka, a veš, da sem sinoči ravno to razmišljala, ko sem večkrat zapored čakala, da se mi post odvrti od začetka do konca. No, ti si prišla od misli k dejanjem... Bravo.
LP Mimi
Tudi jaz bom jutri kuhala sirove štruklje, vendar bom zraven ponudila kar solato. Ne se smejat, ampak štruklje zabelim z prepraženo čebulo (to ima mož najraje) zato zraven res paše solata.
Sončen, vendar zelo zelo mrzel pozdrav. (pardon, pozdrav je topel, le dan je mrzel.)
danes (oz. dokler ne pojemo vse) : segedin, krompirjevi žganci
Pozdarvček Mateja
pri nas kuham čez teden kar enolončnice, ker jeva samo jaz in moj mož, otroci pa itak v šoli. Skuham pa jih zarad tega, da greva z našim najmlajšim lahko potem za cel dan na lauf (beri ven na zrak).
Solata iz radiča, tune, koruze, fižola. Upam, da bo dobra, ker jo ponavadi delam z zeleno solato. Aja, pa danes je to spet večerja, ne kosilo (
LP, Jasna
Včeraj: mleta goveja pečenka v ovoju iz slanine, krompir v kosih, kisla repa (kuhala je tašča, ki je recept našla v zadnjem Nedeljskem dnevniku)
danes: golaž, polenta, solata (sem kuhala že včeraj in so mulci napol kuhano jedli, ker so si po riževem narastku s prelivom, ki je bil za večerjo, ob 21. uri zaželeli še "nekaj konkretnega")
jutri: verjetno fižol - "tavče na gravče" ali pa ciganski fižol
LP
včeraj: lignji "Babi" na buzaro, polenta, zelena solata z rukolo
danes: kokosov riž s šinačo
jutri: pomfrit v pečici, pesa s hrenom, po želji še kakšen kos mesa