Starševski čvek

Če ne gre zlepa, pa zgrda: Poslanka SMC bi menjala ustavne sodnike

Default avatar
Oblasti sestava neodvisne veje ne diši. Poslanka se veseli, da bodo čez eno leto menjali ustavne sodnike v parlamentu.

Kdo ima večino itak vemo.

[quote="Poslanka Stranke modernega centra Jasna Murgel je na socialnem omrežju Facebook napovedala: “Menjamo sodnike US.” Profesorja prava in nekdanja ustavna sodnika Lovro Šturm ter Lojze Ude sta njeno izjavo označila za škandalozno in nehigienično.
V silnem razočaranju nad izidom nedeljskega referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi, ki so jo volivci prepričljivo zavrnili, je poslanka SMC Jasna Murgel opozorila, da bodo menjali ustavne sodnike, v čemer vidi možnost, da bi izigrali voljo volivcev, ki je bila izražena na nedeljskem referendumu.

Primer spominja (in že napoveduje novega) na imenovanje kandidata oz. kandiatke za sodnika oz. sodnico Evropskega sodišča za človekove pravice, kjer so v SMC namesto strokovno najbolj usposobljenega kandidata in dvojnega doktorja Klemna Jakliča izbrali ideološko bolj primerne."]

[/quote]

http://nova24tv.si/aktualno/poslanka-sm ... kadrovali/
Default avatar
Res je, cajt je da svoje nastavimo. A mislite, da bomo mi, ki imamo pod palcem ZDA in Francijo, še dolgo to gledali? Kolk naivni ste še lahko. Aleš in Metka sta vam lepo povedala, kako močni smo.
Default avatar
Hja, če je sodnik ideološko opredeljen in tudi dela v skladu s to ideologijo, je res problem.

Ker pravica mora biti slepa. Saj vidite kipce in oznake na sodnih palačah menda. Ženska z zavezanimi očmi in tehtnico v rokah.
Default avatar
Nepismeneži SDSovski spet. "Menjamo sodnike" pomeni, da jim poteče mandat. V vsakem primeru se menjajo, jao. In to je škandalozno? Ja, isto škandalozno, kot če rećeš vsake 4 leta, da "menjamo poslance".
Default avatar
nepismeneži je napisal/a:
__________________________________________________
Default avatar
Kravca, pa mislim, da ustavni sodniki nimajo trajnega mandata.
Default avatar
Kravca, kravca, včasih ga pa tako u kamn, da je kar hudo:

165. člen
(mandat sodnikov)

Sodniki ustavnega sodišča so izvoljeni za dobo devetih let. Ustavni sodniki ne morejo biti ponovno voljeni.

Po izteku časa, za katerega je bil ustavni sodnik izvoljen, opravlja funkcijo še do izvolitve novega sodnika.

http://www.us-rs.si/o-sodiscu/pravna-po ... o-sodisce/
Default avatar
no-ja je napisal/a:
a potem majo trajni mandat tisti nižji sodniki (okrajni itd)?
__________________________________________________
Default avatar
Ja, menda, ustavne pa MENJAMO na toliko in toliko let. Vidiš, kako znate dramo delat in to zaradi lastne nevednosti.
Default avatar
Ne bodite naivni, ta njena izjava je bila izrazito politična. Zanjo ta menjava ne pomeni le zamenjavo po poteku mandata, ampak imenovanje sodnikov, ki bodo sodili po naročilu, sicer tega ne bi omenjala. Morala pa bi se zamisliti, ker je sicer "zamrznjena" sodnica. Že dva nekdanja ustavna sodnika sta jo zaradi te izjave kritizirala.
Default avatar
In kar naenkrat SDS skrbi za blagor sodnikov :D
Default avatar
KRIVOSODJE!!! Aja, ne, pardon, SPOŠTUJEMO SODIŠČA, ČEPRAV TO NI BOŽJA ZAPOVED!!!
Default avatar
antilopa je napisal/a:
Svašta. zdaj boste že Janševiki interpretirali, kaj je nekdo mislu. In vsaj eden od teh dveh bivših ustavnih je PRESENETLJIVO ultra janševik. hahahahahaha.
Default avatar
svašta je napisal/a:
Ne štekaš. Antilopa se ljubiteljsko z astrologijo ukvarja - zvezde in planeti so ji povedali.
_____________________________________________________________________________________________________________
V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...
Default avatar
Senza je napisal/a:
Ah, Senza, tebi je vse dobro, kar ti tvoji politični somišljeniki ukažejo, sploh ne razmišljaš. Saj mi se smiliš, dekle. Da to vem, ne potrebujem zvezd in planetov. Še največjo traparijo kvazi liberalcev bi podprla, ker si domišljaš, da si napredna.
Default avatar
svašta je napisal/a:
Ti dr. Lovru Šturmu ne sežeš niti do gležnjev po znanju. Pa brez skrbi, službeno sem z njim precej sodelovala. Za moje pojme je eden od najboljših pravnikov kar jih država premore, je pa res za nekatere na napačni strani.
Default avatar
Pa saj desni komaj čakate:-))
Default avatar
Spornost izjave poslanke je, da je to izjavila na dan referenduma oz. Dan po tem, ko so bili znani rezultati. Ker je bil ta referendum v neposredni povezavi z ustavnim sodiščem, ki je po mnenju zagovornikov napačno odločilo, je ta izjava skrajno neprimerna, kaže na neke vrste lustracijo v sodstvu, politično kadrovanje itd.
Vse bi bilo ok, če bi to izjavo dala, drugo leto, preden bi se zacelo zbirati kandidature, tako pa se s plehkim izgovorom ne more oprati.... zadeve je pač treba razumeti v kontekstu, saj noben danes ne pravi menjajmo poslance, to je aktualno pred volitvami.
Take izjave kažejo zelo slab signal na SMC, ki je očitno čisto zgubila kompas v hlastanju po političnem kadrovanju, saj se zavedajo lkratkosti lastnega življenja, ki je omejeno na ta mandat ali pa niti to ne, ce bodo predčasne volitve.
Default avatar
Ko mački na rep stopiš zavriska! In prav ima ta ženska. Sodišče je ideološko onesnaženo, zato rabi sodnike, ki bodo spoštovali slovensko ustavo in človekove pravice.
Default avatar
antilopa je napisal/a:

Upam.


Tem zjanšanim ustavni cimprej adios.

Ceprav dejansko jim potece mandat.


Primcitivni pa v zavajanje sveda, kaj bi drugo, to je njihova praksa.