Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Moderator:

Integralna morska sol

Nova tema
Default avatar Irena 17 Feb 2004 13:10

Pozdravljeni,

zanima me, ce mi lahko kdo razlozi kaksna naj bi bila "INTEGRALNA MORSKA SOL" in kje se bi jo dalo kupiti. Omembo te soli sem zasledila mislim, da v casopisu Nedelo pri pripravi recepta za polnozrnati kruh - moka zmleta iz celega zrna, pridelana na ekološki način.

Morda imate kaksne izkusnje v zvezi s tem.

Hvala za pomoč in lep dan,
Irena

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Babi 17 Feb 2004 13:29

Hej! Ne vem;vceraj so na porocilih TV Koper povedali,da bodo v Solinah pridobivali naravno sol,ki jo bodo prodajali pod imenom Piranska sol in bo seveda zelo draga.Ce pogledas na Slesalute,ima gospod Stane tudi neko
sol.
Lp Babi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar silvia 17 Feb 2004 14:04

To sol že prodajajo pod imenom piranska sol. To je groba sol iz sečoveljskih solin, ki ni jodirana in je popolnoma naravna. Jaz jo uporabljam že nekaj časa in sem super zadovoljna. Dosti manj jo je potrebno dati, kot navadno. Je res dražja ampak je tudi bolj zdrava. Mislim, da 1/2 kg stane cca 500 SIT. LP Silvia

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lojzka 17 Feb 2004 21:24

Zdravniki priporočajo jodirano sol, zaradi ščitnice. Menda so celo povečali vsebnost joda v soli.

lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Irena 18 Feb 2004 20:15

Pozdravljene,

Hvala lepa za odgovore.

V katerih trgovinah se lahko kupi to piransko sol?, sama je se nisem zasledila - ali samo na Primorskem koncu?

Lojzka, sama nimam nic proti jodiranju soli - bo ze zdravo, zaradi scitnice oz. golsavosti menda. Bolj me motijo razna sredstva za sipkost soli ter proti sprijemanju soli, ki jo dodajajo v sol. Pa bog vedi kaj se vse, saj sploh ne vemo.


Lp, Irena

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh