Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Integralna morska sol

Default avatar

Irena

Pozdravljeni,

zanima me, ce mi lahko kdo razlozi kaksna naj bi bila "INTEGRALNA MORSKA SOL" in kje se bi jo dalo kupiti. Omembo te soli sem zasledila mislim, da v casopisu Nedelo pri pripravi recepta za polnozrnati kruh - moka zmleta iz celega zrna, pridelana na ekološki način.

Morda imate kaksne izkusnje v zvezi s tem.

Hvala za pomoč in lep dan,
Irena
Default avatar

Babi

Hej! Ne vem;vceraj so na porocilih TV Koper povedali,da bodo v Solinah pridobivali naravno sol,ki jo bodo prodajali pod imenom Piranska sol in bo seveda zelo draga.Ce pogledas na Slesalute,ima gospod Stane tudi neko
sol.
Lp Babi
Default avatar

silvia

To sol že prodajajo pod imenom piranska sol. To je groba sol iz sečoveljskih solin, ki ni jodirana in je popolnoma naravna. Jaz jo uporabljam že nekaj časa in sem super zadovoljna. Dosti manj jo je potrebno dati, kot navadno. Je res dražja ampak je tudi bolj zdrava. Mislim, da 1/2 kg stane cca 500 SIT. LP Silvia
Default avatar

lojzka

Zdravniki priporočajo jodirano sol, zaradi ščitnice. Menda so celo povečali vsebnost joda v soli.

lp
Default avatar

Irena

Pozdravljene,

Hvala lepa za odgovore.

V katerih trgovinah se lahko kupi to piransko sol?, sama je se nisem zasledila - ali samo na Primorskem koncu?

Lojzka, sama nimam nic proti jodiranju soli - bo ze zdravo, zaradi scitnice oz. golsavosti menda. Bolj me motijo razna sredstva za sipkost soli ter proti sprijemanju soli, ki jo dodajajo v sol. Pa bog vedi kaj se vse, saj sploh ne vemo.


Lp, Irena

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood