Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Nočitev na Dunaju - pomoč

Default avatar

dunaj

Nam lahko kdo priporoči kakšen hotel na Dunaju, ki ni drag, pa vseeno prijeten in čist? Pa da je polpenzion. ali se bolj splača samo zajtrk? Mogoče pride v poštev tudi kakšen apartma, kjer je možnost hrane v samem objektu. Želimo pa družinsko sobo oz sobo s 4 posteljami.

Hvala za kakršnokoli pomoč.
Default avatar

krik poi

Korotan, slovenski hotel.
Default avatar

dunaj

Hvala obema, večni problem, ker smo 4, nikoli nič na razpolago. V Korotan sem poslala še mail, pa da vidimo.
Default avatar

takole

Kdaj pa greste?
Default avatar

€(&+;

V korotanu sem sicer bila dvakrat vendar je napram ostalim kar drag. Poglej se malo na bookingu ostale
Default avatar

krik poi

Nas je 5 in vedno najamemo apartma, je bistveno ceneje. Ko smo bili 4, smo na Dunaju spali v Korotanu. Je bila na voljo tudi kuhinja, tako da sem lahko na dojenčka nekaj pogrela :)
Default avatar

soncc

Mi smo bili v Meininger hotelu. Je bolj varianta kot hostel, vendar je izredno urejeno, čisto, lastna kopalnica ...
Zadovoljni.

Smo pa veliko prej rezervirali in zato ujeli popust. Smo pa vse skupaj našli preko spletne strani Trivago.

lp
Default avatar

tkole

Zelo fajn je Bergwirt hotel, mislim, da imajo tudi družinske sobe. Tak starejši, tipično avstrijski hotel, poleg Schönbrunna, s parkiriščem, dve avtobusni liniji do mesta. Dober zajtrk.
Polpenzion je pa na Dunaju brez veze, imaš ogromno možnosti kaj dobrega in ugodno pojest. Recimo Esterhazy keller (poišči na spletu) pa še en kup podobnih lokalov (poguglaj "heuriges Wien").
Če pa slučajno iščeš za zdaj, pred božičem, pa težko verjamem, da se še da najti kako ugodno varianto.
Default avatar

dunaj

Hja, malo tik pred zdajci smo se odločili, da bi šli tja za novo leto. In je seveda vse polno. Malo še gledam - vaše predloge, res hvala zanje. Na Dunaju še nisem bila in ne poznam nič.
Default avatar

tkole

Glede na to, da Dunaja ne poznaš, pazi pri iskanju sobe, seveda če greste z avtom, da ima hotel parkirišče, če se le da, brezplačno. Ponekod so doplačila za parkirišče tudi 10 in več evrov. Da ne omenjam, koliko stanejo garaže. Bolj iz centra je hotele s parkiriščem lažje najti, pomembno je pa biti blizu avtobusa ali u-bahna (dnevne karte za prevoz so dokaj ugodne, če greste za več dni, se splača vienna card, s katero imaš poleg prevoza še popuste pri ogledih). Vsekakor se pa ne splača it toliko ven iz mesta, da ni več mestnega prevoza. Dunaj ima tudi nekaj P+R parkirišč, kjer je parkiranje ugodno, mogoče najdete prenočišče blizu katerega.
Jaz hotele zmeraj rezerviram na booking.com ali venere.com (trovago najde še več tega), lahko pa poskusiš najti apartma na airbnb, homeaway, housetrip, roomorama, flipkey... itd. Seveda tudi tu pazi na parking, če greste z avtom. Je pa na Dunaj čisto fajn iti tudi z vlakom, preverjeno, za družine so tudi dokaj ugodne vozovnice (vprašaj na SŽ oz. poglej na spletni strani, če te zanima).
Default avatar

Barbara Ba.

Bili smo tukaj http://www.booking.com/hotel/at/star-in ... tal;ucfs=1&

Nas je pet in smo imeli družinsko sobo. 3 postaje do centra, metro čez cesto, parking pod hotelom. Trgovina pod hotelom. Zajtrk v hotelu se zelo splača. Ostalo smo jedli zunaj, ker smo hodili naokoli. Potr hotelom je trgovina - Spar. Gre za poslovni hotel, zato se včasih med vikendom dobi sobe zelo ugodno. ;)

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net