Forum.Over.Net

Starševski čvek

Pralni stroj Gorenje.

Default avatar

Centrifuga

Pozdravljeni.
Nov pralni stroj Gorenje ob čisto običajni polnitvi stroja noče ožeti perila. Ne vsakič, ampak kar pogosto. Stroj ne javi nobene napake. Po prebranih navodilih sodeč, gre za nek nov senzor, ki podaljšuje življenjsko dobo pralnega stroja - UKS. Pralni stroj naj bi sam prerazporejal perilo, da se karseda najbolj optimalno ožame in če to pralni stroj ne more narediti, včasih ne pride do ožemanja. To naj bi se dogajalo v primeru nesimetričnih kosov perila (npr. copati) ali ob premalo polnem pralnem stroju (npr. ena brisača). Priporoča se pranje različno velikih kosov perila skupaj... Upoštevam torej vsa navodila pa vseeno prani stroj ne ožema. Čuti se, kako želi zagnati centrifugo, potem pa odneha in zopet prerazporeja perilo.
A ima kdo podobno težavo in ali je mogoče kaj naredit?

Hvala za dobronamerne odgovore.
Default avatar

whitecow

peri različno velike kose cot, da kosi cot ne bodo šli/oblikovali kepe... to potem stroj moti in ker ma to zadevo vibracijam potem pač ne ožema

pa poglej če je n v vaservagi, ker to ga tud zna mot (če ni v levelu)

UKS je mislim da nadzrpo stabilnosti...v vaservago, po sili potreb gumo pod stroj (če je površina drseča) pa različen velikosti cot prat in ne ga prenapolnt
__________________________________________________
Default avatar

Sisisi

Ta je pa dobra! Na zadnje ti bo pralni stroj napisal, da sama ožemi perilo, ker varčuje z energijo in podaljšuje svojo življensko dobo! Pa kaj se ti pri Gorenju grejo! Zabriši ga vstran, pa si kupi Miele. Boš imela vsaj petnajst let mir pred takim odpadom!
Default avatar

lutkicasm

Dogaja se tudi pri nas. Težavo običajno rešim tako, da centrifugo ročno zmanjšam npr. iz 1400 na 1000 obratov. Dejansko se to dogaja zaradi premale količine perila v stroju, zato, dajte zraven kakšno veliko brisačo, potem pa zadeva brez problema steče.
Default avatar

gorenjev

pralni stroj ne naredi centrifuge ....problem gorenjevih strojev, jaz pač perem tudi samo dve srajci in sem tri tedne star stroj reklamirala in so se odločili, da mi vrnejo kupnino...zagotovo naredi centrifugo le pri polnem polnjenju...
Default avatar

mi še vedno na roke glancamo

To je pač čudno. Čudno tudi zato, ker smo bili ljudje navajaeni na drugo mašino. Tudi, če kaj piše, ni takih drastik odstopanj. Sama vem, ker ne maram nobenih konkretnih sprememb, predno se pripravim nanje.

Je treba tudi prati znati ali delati z mašino in ni vse za reklamacijo. In o kakšni centrifugi je govora, ki je ni no? Že od pamtiveka imam Gorenje, lansko leto zamenjan nov, a kot gospodinje ne znate prati, ker ste multipraktik, s katerim se nihče ne izpostavlja ali zbira #glasove"#?
Default avatar

ja, glancajte na roke

lutkicasm je napisal/a:
Še prej naj pa preberejo navodila v stroju in kaj je kje za kaj. Ker je "tisoč" programov. Namesto da drajsajo po starem stroju, ki je že v kanti. Saj ne veš, kaj bi kdo sploh ubesedil melodično ...
Default avatar

Barca

Vi resno perete samo 2 srajci ali eno brisaco?
Default avatar

mi še vedno na roke glancamo

Barca je napisal/a:
Ne ne peremo, ampak daj bodi kolegialna, pa predno kaj vprašaš, še kaj iz prakse streseš, čeprav te v ostalem zagovarjam, no. Ker pol se res že človek butelj počuti.

Zin že, mogoče te zaposlijo, bomo čvekal drugač. Kaj vem no. Sem te branila, ampak daj konkretno navedi, kako se pere, ker si tehnična, te tehnično ne bo ganilo.

No, prosim Barca, ker ne peremo vedno, kot sprašuješ in tudi meni ne pašeš vedno, ker si včasih enostavno le tečna, niti vprašanja drugim. Zato se pač kdaj pa kdaj spusti skozi centrifugo, lahko greva skupaj.

Lp
Default avatar

Barca

mi še vedno na roke glancamo je napisal/a:
???
Default avatar

glancamo na roke še kdaj

Barca je napisal/a:
Dej no, kakšno je tvoje vprašanje? Malo pri sebi pobrskaj, ker se tebi ne zgodi nič. Ne tež. Resno perem, drgač. Ne mi težit, ker resno se da oprat tudi le eno majčko ali modrček v pralnem stroju, celo resno. Zato pač nehaj ali postani prilagodljiva. Se mi pa ne da in niti nočem.
Default avatar

Barca

Vem, da se da oprati tudi en sam robcek, mi je pa to nesmiselno in je tudi prevelika potrata tako elektrike kot tudi vode. In tega pri nas nikoli ne prakticiramo, nikoli ne peremo manj kot dobrega pol bobna perila, obicajno pa je stroj normalno napolnjen. Modrcev pa pri nas ne peremo v stroju.
Default avatar

glancamo na roke še kdaj

Barca je napisal/a:

Prav, tudi sama te cenim, ampak nehaj težit, ker ne bom šla ribat na roke za pol bobna, ker bo položnica ene glihala za mesec prej in pol. In ne bom šla v potok, ker imam "kmečke roke" Težka. Nisem opredelila.
Sploh ne razumem tistih nekaj evrov. Sem vesela, da mi ni nekih žeht treba prati na roke, ker vse to stroj daje, pa je sam Gorenje.

Aleluja.

Ker sem pa tolk za luno, da nisem niti vedela, da se makaronarji približujejo, pa še kr neki od njih. Ne maram iz razloga. Se trudim. ker jok ni v ponos.

Glancanje na roke se ne splača )

Zqakaj obstaja končno stroj, ki ima funkcije?

https://www.youtube.com/watch?v=awKs_7Tctho

Samo pjevaj ...

Ne bom za 90 let, vsak zagovarja svoje ...
Default avatar

5456676

Slika


love is in the air
Default avatar

Isti problem z Gorenjem

Barca je napisal/a:

Ja, včasih pa res. Npr. rdečih stvari imamo samo par kosov in noče vklopiti centrifuge. Ali pa, če kupim 2 novi bluzu, ju hočem oprati takoj in imam spet težavo. Meni se zdi pa neumno, da moram v stroj dajati dodatne brisače. Pri starem stroju tega ni bilo. Malo je zaplesal po kopalnici in scentrifugiral. Ta pa melje in melje in melje, centrifugira pa ne.