Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

sveže kumare

Default avatar

ponyta

Zdravo!


Ali kdo ve,če je "olupek" od kumare užiten,oz,ali jo je treba nujno olupiti ali ne.Jaz namreč pripravljam iz kumar ,paradižnika in paprike presno juho in kumaro olupim.Zraven pa se vedno sprašujem ali ne režem stran vitaminov tako kot pri npr. jabolku.

Hvala! Ponyta
Default avatar

petra

mislim,da olupka ni treba "metati" stran. dobro jih operi in obrisi. jaz jih lupim samo,ce delam solato iz "stisnjenih" kumar. lp petra
Default avatar

kroki

Odvisno katero vrsto kumar imaš, tiste gojene pod steklenikom, dolge, morda malo bolj svetlejše, z rebričasto(rahlo) kožo, kot baloni za zvijanje v figure, te ne.....
Te ta klasične, debelokožne, temno zelene kratke, občasno s pikicami, pa ja !

SAj tko so nas učil, ..........
Default avatar

Klavija89o

Zivjo. Je kumara uzitna, ce se na olupku nabira rahla plesen?

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood