Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Hrana - čudežno zdravilo

Default avatar
Jaz sem pa forumovkam dolžna eno veliko opravičilo, saj sem dan za dnem pozabljala, da moram doma pogledati, na kateri strani v knjigi je recept za zdravljenje pljučnice in bronhitisa brez zdravil oziroma s pomočjo hrane. Tema se začne v knjigi Hrana - čudežno zdravilo na strani 321, na strani 323 pa je recept za znamenito kurjo juhco, s katero smo naši dveletnici čez vikend tako rekoč pozdravili virusno pljučnico. Pomagali smo si še z nasveti iz knjige patra Simona Ašiča; tema bronhitis in pljučnica. Pa mleko smo popolnoma črtali z jedilnika, dokler je bil kašelj. To odločitev je pozdravila tudi pediatrinja, saj menda mleko gosti sluz.

Pozdrav, Marija
Default avatar
Marija najlepša hvala! Nič hudega, da nisi takoj odgovorila saj imamo vsi še druge obveznosti, a ne?! Sicer pa smo mi sedaj zdravi in upam, da bo tega kritičnega obdobja kmalu konec.

Hvala še enkrat!
Miša
Default avatar
Drage forumovke,
prosim vas da dobro premislite predno se odlocite za zdravljenje brez antibiotikov. Kot je napisala Marija je njen otrok imel VIRUSNO pljucnico, take bolezni se ne splaca zdraviti z antibiotiki, ker le ti delujejo le na bakterije. Ce pa je vnetje bakterijsko je bolje da otrok dobi antibiotike, ker se bakterij sicer tezko znebis. Nikar pa ne prisilite zdravnika da vam da antibiotike, ko vam rece da ima malcek gripo, ker je tudi to ena od virusnih infekcij in antibiotiki NE pomagajo, lahko se pa zgodi, da naslednjic tudi antibiotik ne bo pomagal pri bakterijski okuzbi, ker bodo bakterije postale odporne na zdravilo.
Lep soncen dan,
Maja

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet