Starševski čvek

stare "mlade" mamice

Default avatar
naj povem, da se vsak odloča kakor hoče in dela s svojim življenjem kar hoče. jaz nimam proti nikomur nič, imam pa lahko svoje mnenje kar se tiče določene teme - npr. dandanašnjih "mladih" mamic.

meni je obupno gledat te ženske, ki lezejo čez 35 že proti 40... in tako že s prvimi gubicami, starostnim celulitom... so one v "veselem" pričakovanju na svoji prvi "poti v rim." vse z nekimi težavami, rizičnimi nosečnostmi, hormonskimi tabletami, napol bolne, napol zdrave,... ne upajo vozit kolesa, ne upajo it spat po polnoči, bognedaj kje plesat, obešat perilo...

ker so stare in zgledajo obupno s tistimi dojenčki, ki bi morali imeti veselo, fit, zdravo mamico, ki bo z njimi tekala po lužah in cele ure sedela na tleh po turško. one pa samo sedijo. na klopcah. v gostilni. na kavču. za vse so krivi moški, ki kao nič ne pomagajo. za njenih 20 kil preveč, za njene podočnjake, za svinjarijo v stanovanju, za alergije, ki jih ma froc...

v resnici pa so - jebiga, že stare ane. morale bi imet najstnike. ne dojenčke.
Default avatar
moralo bi se imeti marsikaj, ampak mladi si dandanes ne uspemo toliko ustvariti, kot so prejšnje generacije pri taistih letih. Smo bolj izobraženi, a hkrati manj zaposljivi, pri 30 vsi hočejo diplomo in 10 let izkušenj, plačevali bi pa minimalce ali pripravništva. priti do hiše ali svojega stanovanja je znanstvena fantastika. Če hočeš kak posel dobiti gre večinoma po mreženju, če hočeš kaj prišparati moraš utajevati dhodke in poskušati na črno, ali pa razširiti noge. Imeti otroka je drago, cene rastejo hitreje kot plače, pokolnine bodo v rangu social ali pa tudi to ne....

Sicer pa evo predlog:dajte odpoved da še mi mladi dobimo priložnost, ne pa zavzemati službe pa se nam rogati, češ nič si še niste ustvarili.
Default avatar
Ti pa tkole mlada, pa že tko znaš jamrat s svojimi pogledi. Mogoče še noseča nisi, pa imaš že nad 10 kg viška. Kam gre ta mladina.

Če ti je pa tako obupno - a tebe vedno tudi kdo posiljuje, da vse poješ, tudi tisto, pri čemer ti je obupno slabo? Pred ogledalo se poglej, boš prec takoj boljše volje, ko boš zagledala svojo poskočno elastiko, ki nima niti smejalne gubice, kar je v bistvu žalostno.

Res je obupno, da se z obupom siliš. In ker že pogleduješ po tistih, kjer praviš, da imajo vse neke težave, nakazuješ tudi sama, da imaš kakšno, ki jo na kup nato zliješ na "papir". Drugače jim lahko to tudi poveš, da ne boš samo za druge govorila, česa si ne upajo. Da bo tvoja slika vsaj malce drugačna.

p.s. nisem nič od tega, kar si naštela, pa vseeno.
Default avatar
nisem neka stara bakica. sem ravno tako v poznih dvajsetih z diplomo. ampak imam tudi otroke in stanovanje. nimam pa službe. :) ima jo pa moj partner. nikoli ne boste imele vsega. meni je pač važna družina - pred kariero. važna mi je ljubeze, da imamo za normalno življenje, da gremo lahko dvakrat letno na dopust, na izlet. da živim en srednji rang in ne da mam pol za 2000€ voziček in zadrenega froca in še sama sebe depresivno.

meni se pač zdi, da vso to množično jamranje "mladih" (!!!) 30letnikov, kao bogi bogi bogi so (mami mi skuhaš kosilo?) in potem pri 40ih jim teče voda v grlo in z ali brez šihta zanosijo in skoraj umrejo in hodijo na govorilne take, ki bi mogle bit že babice in jih je valda povozil čas glede vsega, ker bi mogle vnukce ujčkat. in otroci čist nesrečni... jaz to vidim.
Default avatar
Preveč imaš časa, ker nisi v službi, pa se moraš s problemi drugih ukvarjat :-)
Default avatar
Priznam, nek prispevek k temu sigurno in definitivno da tudi problem z zaposlitvijo in daljše obdobje šolanja in verjetno ima ta prispevek levji delež. Ampak tukaj so še drugi dejavniki, o katerih je vseeno premalo govora. Imaš tudi vse polno žensk, ki imajo diplome, magisterije, doktorate in svoje stanovanje. So samostojne in si želijo otrok, partnerja pa od nikoder. Zakaj tako? Pa boste spet eni rekli, da so za to krive ženske, ker se nosijo in ker so prezahtevne, drugi pa, da so krivi moški, ker so poženščeni, ker ne znajo biti več moški, itd. itd. Meni se zdi, da je družba vedno bolj zaprta in polna sebe nasploh. Nobene odgovornosti ni in za vse so drugi krivi. Pa priznam, ljudje so danes res veliko bolje študirani in poučeni, zelo se trudijo, da dokončajo študij in lahko so zelo pridni in uspešni v službah, vendar nekaj preprosto ne štima. V katerem grmu tiči zajec?
Default avatar
hehe. tudi mogoče. no, saj bo kmalu kakšna služba. biti optimist je fino. :)
problemi drugih hitro postanejo še moji, ko si sem s temi materami primorana "družit". in ker so žal otroci vrstniki.
Default avatar
"nimam pa službe. :) ima jo pa moj partner. nikoli ne boste imele vsega. meni je pač važna družina - pred kariero."

Lahko se je potem doma z otroci igračkati, ko imaš sponzorja. Pri nama je tako da en mesec imava delo, potem ga pa nekaj časa ni. Pri nama morava oba delati, da lahko sploh preživiva, doker bo tako so nama otroci žal nedosegljivi
Default avatar
nimamo vsi financerjev je napisal/a:
ah tole je kr neki. pač trenutno nimam službe - in ne jokcam. sem večni optimist. ne boste verjeli, koliko sama karma in energija, ki jo človek oddaja pomaga pri vsem - tudi pri delodajalcih - ampak to je že druga tema.

če bi tako ljudje razmišljali v preteklosti, bi izumrli. če bi sedaj ti imela 5 otrok bi jih preživela. če bi imela dva pa bi ju lahko sodilno živela. brez skrbi. VSO opremo ti ljudje podarijo. VSO. VSA oblačila, VSE igrače. in reči so kot nove. stanejo samo plenice. in hrana.

imaš pač slabši avto, slabši telefon, tv,... ljudje imajo ponavadi cele skladovnice dragih reči in hkrati jamrajo - just sayin'.
Default avatar
gledam okrog je napisal/a:
Pri nama tudi ni avtomobila ali tvja. Imava pa vsaj drug drugega, tudi to nekaj šteje. Ja , treba biti optimist ali celo nadrealist v teh časih
Default avatar
gledam okrog je napisal/a:
kot prvo kaj se maš ti za vtikati v življenja drugih?živi svoje življenje...in kot drugo....koliko je mladih mamic,ki si besede mama še zaslužijo ne....
važno je kakšna je mama do otroka ne pa koliko let ima...
Default avatar
Zajec tiči v prioritetah, zakompleksanosti in modernega perfekcionizma.
zato imajo preprosti ljudje več otrok, ker ne postavljajo na tisoče pogojev, ki morajo biti izpolnjeni, da si bo perfekten ego še vzel čas za svoje osnovne potrebe.
Default avatar
gledam okrog je napisal/a:
No, no, nikar ne imej previsoko mnenje o sebi. Noben optimist nisi, ampak navadna jamračica brez lastnega življenja, ki se vtika v druge, da bi se lahko počutila večvredno od njih. Optimisti so zadovoljni sami s sabo in se ne vtikajo v druge, razen če jih bodrijo ob težavah.
Default avatar
gledam okrog je napisal/a:Lahko je tebi biti pozitivna in pametna, dokler te drugi preživljajo. Me zanima, kako bo, ko se boš morala sama. Dedci danes ne vztrajajo z eno in edino do smrti.
Default avatar
gledam okrog je napisal/a:
Oooo, madona.... s takim načinom razmišljanja pa res lahko otroku privoščiš veliko! :)
V krogih, kjer se sama gibljem, starši želijo otroku nuditi kaj več kot podarjena oblačila in obutev!
Pa replika na izvorni post: sama sem starejšega letnika. In v zadnjih dveh letih so 3 moje bližnje prijateljice postale mame. In začuda prav nobena ni imela rizične nosečnosti ali kakih drugih težav, za katere naj bi po tvoje bila kriva leta in slaba kondicija!
Če bodo pa otroci približno tistega leta opravljali maturo, kot bo mama šla v penzijo, pa.... bog pomagej! Nismo vse 40+ - letnice zaradi let obtičale v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.
Default avatar
Vse kar pišeš in opisuješ velja identično tudi za novodobne mlade 20+ mamice. Sorry, s tem leta nimajo kaj dosti veze (ker govorimo o ženskah 35-40 let in ne 60 letnicah), ima pa odnos do življenja in klasična lenoba ... Včasih so ženske resda rojevale veliko prej, so pa rojevale tudi več otrok in zadnji (ali več njih) je bilo v večini primerov spočet globoko po 40. letu ...

Pa se sicer strinjam, da tole dandanes, furanje kariere in zadovoljevanje lastnih užitkov, potem pa tik pred 40 panika in zaradi imidža še otročka na povrh, je zelo slab trend. A posploševanja vseeno ne maram.
Default avatar
gledam okrog je napisal/a:
torej, zanima me, kaj si pravzaprav prispevala k družinskemu proračunu? ali pa je za vse partner poskrbel... ker ni samo to, ali imaš plačo ali ne, ampak predvsem ali imaš stanovanje ali ne... in vidva ga očitno imata - kupila sama?

Seveda ti vse to privoščim, absolutno, me pa zanima, kako sta prišla do stanovanja. Ker s polno ritjo je lahko biti pameten, s prazno pa malo manj. In plača ob stanovanjeskem kreditu ali plača ob stanovanju brez bremen je nekaj temeljno drugega. kar vključuje tudi hvalisanje o tem, kako ti uspe brez težav preživeti z manj denarja.
Default avatar
Mene mamice 40 let sploh ne motijo. Marsikatera pri teh letih ima več energije in pameti, kot kaka 25-letnica. Ampak, če imaš otroke prej, pri štiridesetih že uživaš, ker je manj dela z otrocmi. Več časa imaš zase, kar je super.
Default avatar
Živi in - pusti živeti.
Vsak si piše svojo knjigo življenja.
Default avatar
Nekaj mi naj nekdo razloži, ker mi ni in ni jasno:
Kdo se zjutraj zbudi, zato, da najprej na MON napiše kaj ga moti ? In seveda zraven pametuje in svetuje kaj in kako bi bilo prav ?

To me spominja na onega Primca vsekanega "Za otroke gre".....kaj koji k tebe briga kaj kdo in s kom in kdaj.....