Starševski čvek

Prevzem novega vozila pri prodajalcu v času, ko je obvezna zimska oprema

Default avatar
Tisti, ki ste kupovali novo vozilo v času, ko je po zakonu obvezna zimska oprema ( torej zimske pnevmatike ali pa letne pnevmatike na vozilu + snežne verige). Kako ste se dogovorii s prodajlci, da so vam opremili vozilo: torej so vam dali zraven še snežne verige, ali pa ste dobili vozilo z zimskimi gumami, ne letnimi, ki so originalno gor?

Ker je pač po zakonu tako, da mora bit avto tehnično brezhiben za na cesto, od 15. novembra obvezna zimska oprema, mora torej trgovec prodati avto opremljen za zimske razmere..... In če kupiš vozilo 15. 11., mora bit torej ustrezno opremljeno, ko ga prevzameš.

Hvala!
Default avatar
Bi bilo fino... Dobiš navadne letne gume, zimske so le, če gre za kakšno posebno ponudbo. Ni prodajalec tisti, ki ti opremlja avto glede na sezono.
Default avatar
Sem sicer uspela z denakterimi drugimi dodatnimi paketi in dodatki, še za zimske gume pa mi ni uspelo več :(

Pač, pripeljali smo se z avtom in v prtljažniku pripeljali še komplet zimskih gum, da so avto brezplačno "preobuli" pred prevzemom.
Default avatar
lol
tako, kot so vsi ostali kupci dolžni nabavit zimsko opremo, si jo dolžen tudi ti, če slučajno kupuješ avto v času, ko je obvezna zimska oprema...
saj tudi ostale obvezne opreme ni treba kupit tam, kjer avto kupiš. recimo paket prve pomoči...
Default avatar
posebna ponudba je napisal/a:
Jah, po zakonu ti mora prodat avto, ki je tehnično brezhiben, torej v času, ko velja predpis za uporabo zimske opreme ( ali zimsek gume ali ketne na letno gumo), je prav, da ti da zraven gratis vsaj ketne, če ti proda vozilo z letnimi novimi gumami . Sicer je res, če na tsti dan pada sneg, s ti dolžni ketne dat zastonj, ker te lahko za vogalom ustavi policija in plačaš kazen, ker si neprimerno opremljen... Ni govora, da ti mora dat kar nove zimske gume, ampak vozilo pa mora opremit ustrezno zakonskim predpisom - razumeš sedaj?
Default avatar
ustrezno zakonskim predpisom je napisal/a:
lol
ne, to ni dolžnost prodajalca
:)))

ti si dolžna kupit avto in vso zahtevano opremo

ketne zastonj :)))

haha pa kaj še.
lahko jih pa kupiš, ja, sem ziher, da jih imajo v ponudbi. ampak ti si kot voznik odgovoren za izpravnost avta, ne prodajalec
Default avatar
Ah pa ja - prodajalec novega avtomobila ti je dolžan prodati tehnično brezhiben avto in tak, da je primeren za na cesto! Včasih so dajali zimske gume, danes je bolj verjetno, da dobiš letne in ustrezne verige. S kakšnim doplačilom pa dobiš lahko namesto verig zimske gume. Torej v praksi je tako, da ti dajo zraven verige.
Default avatar
verige je napisal/a:
tud tiste verige plačaš. tako kot plačaš paket prve pomoči in vso ostalo obvezno opremo.
Default avatar
Hahah. Seveda ti je dolžan predati tehnično izšpavno vozilo, ampak tako kot ti zaračuna vse drugo, ti bo tudi gume.
Default avatar
Ja zakaj se pa nisi zdilala za gume? Jaz sem jim rekla, da avta ne bom kupila, če mi ne dajo zimskih gum gratis. Čez 2 dni so me poklicali, da jih dobim.To je bilo na Nissanu.
Default avatar
[email protected]@@ je napisal/a:
pa saj nikjer ne piše, da se je avtor že zdilal - saj mu je jasno, da se lahko zdila glede obvezne zimske opreme s trgovcem za nakup po 15.11. - sprašuje za nasvet, kako so drugi tudi rešili. Nissan pa verjamem, da daje tudi ugodnosti, ker so po 5-ih letih po izteku tovarniške garancije lastniki precej razočarani zaradi slabe kakovosti materialov.... Poznam kar nekaj lastnikov, ki so v zanjih 5-ih letih kupili Nissana, pa ne ravno tanajcenej osnovnih modelov in so fejst razočarani - tako da....