Tiste, ki pečete – prosim za pomoč
Luštkan nick imaš :)))
Predvidevam, da imaš veliko družino ali pa si zaposlena na tem področju? Midva sva dva, pa tudi jaz kar veliko pečem, samo zadnje čase bolj zdrave sladice…no, vmes se prikrade kakšna hudo dobra in hudo pregrešna 😉
Lepo bodi in veliko uspešne peke ti želim![/quote]
Hvala, Tudi tvoj nick je luštkan, hihihi.
Hvala za prijaznost, to zelo cenim pri ljudeh in takoj sem “prebrala”, da si dobra oseba.
Naj ti povem, da nimam velike družine, le trije smo, ampak tako smo razvajeni, da mora biti skoraj vsak dan na mizi domače pecivo, kupljenih sladkarij ne maramo, no ja, razen čokolade:)
Je pa tudi res, da sem bila pred leti neposredno v močni povezavi s slaščičarstvom (služba) in od tam mislim da izvira veselje do peke in priprave slaščic. Peka mi enostavno “diši”. To namreč res najraje delam, za hobi.
Nimam pa tega znanja, da bi pripravljala zdrave slaščice, lahko pa mi zaupaš kakšen dober recept, če boš pri volji. Tudi jaz ti lahko pomagam, če potrebuješ kdaj kakšen nasvet.
Želim ti veliko užitkov pri peki in še več užitkov pri sladkanju s tvojimi najdražjimi!
Imej lep sončen dan!!!
Lp
Kdaj pa daš noter nutelo? preden začneš miksat, torej v tekočo smetano in ju skupaj zmiksaš?
ali dodaš nutelo šele že stepeni smetani in še malo zmiksaš?
verjamem, da se ne sliši ravno brihtno vprašanje, samo me res zanima.
(ker npr. za sladkor vem, da ne smeš dodajat pred miksanjem, ker se potem smetana ne stepe lepo.)
za avtorico – baje je rastlinska smetana za torte boljša izbira kot alpska, ker je rastlinska bolj obstojna. (ima pa seveda alpska druge prednosti – je bolj naravna). jaz rastlinske sicer še nisem preizkusila. se pa že dolgo “mučim” s pripravo taprave torte … do sedaj se mi je vedno nekaj izjalovilo. zato se tudi zanimam za to temo, da bi mi končno uspelo. npr. smetana+nutela se mi zdi zanimiva možnost, bom preizkusila.
Smetana in nutela je sicer čisto OK kombinacija, če ne misliš dajati v torto še kakega peciva – v takem primeru se ti bodo okusi preveč tepli, raje dodaj kako žlico marmelade ali pa džema, če sploh kaj. Pa seveda kremfix, če se torte ne boste lotili takoj.
Rastlinska smetana naj bi sicer bila bolj obstojna, meni in mojim pa ni dobra, tako da je nikoli ne uporabljam, ker vseeno dajem prednost temu, da je dobro, pa čeprav na ta račun izgled malo manj lepo.
Vse dodatke, čokoladno kremo, marmelado … sama vedno dodajam, ko je smetana že stepena in potem samo še malo vmešam..
Kdaj pa daš noter nutelo? preden začneš miksat, torej v tekočo smetano in ju skupaj zmiksaš?
ali dodaš nutelo šele že stepeni smetani in še malo zmiksaš?
verjamem, da se ne sliši ravno brihtno vprašanje, samo me res zanima.
(ker npr. za sladkor vem, da ne smeš dodajat pred miksanjem, ker se potem smetana ne stepe lepo.)
za avtorico – baje je rastlinska smetana za torte boljša izbira kot alpska, ker je rastlinska bolj obstojna. (ima pa seveda alpska druge prednosti – je bolj naravna). jaz rastlinske sicer še nisem preizkusila. se pa že dolgo “mučim” s pripravo taprave torte … do sedaj se mi je vedno nekaj izjalovilo. zato se tudi zanimam za to temo, da bi mi končno uspelo. npr. smetana+nutela se mi zdi zanimiva možnost, bom preizkusila.[/quote]
Nutello dam vedno v smetano ko je že skoraj stepena, tik pred koncem, včasih pa zraven dodam tudi še nekaj žličk kvalitetnega kakava, npr. Nesquik kakav v prahu.
Če si iz Ljubljane lahko prideš k meni in te naučim osnov in potem boš pekla torte kot nora:)
Kdaj pa daš noter nutelo? preden začneš miksat, torej v tekočo smetano in ju skupaj zmiksaš?
ali dodaš nutelo šele že stepeni smetani in še malo zmiksaš?
verjamem, da se ne sliši ravno brihtno vprašanje, samo me res zanima.
(ker npr. za sladkor vem, da ne smeš dodajat pred miksanjem, ker se potem smetana ne stepe lepo.)
za avtorico – baje je rastlinska smetana za torte boljša izbira kot alpska, ker je rastlinska bolj obstojna. (ima pa seveda alpska druge prednosti – je bolj naravna). jaz rastlinske sicer še nisem preizkusila. se pa že dolgo “mučim” s pripravo taprave torte … do sedaj se mi je vedno nekaj izjalovilo. zato se tudi zanimam za to temo, da bi mi končno uspelo. npr. smetana+nutela se mi zdi zanimiva možnost, bom preizkusila.[/quote]
Nutello dam vedno v smetano ko je že skoraj stepena, tik pred koncem, včasih pa zraven dodam tudi še nekaj žličk kvalitetnega kakava, npr. Nesquik kakav v prahu.
Če si iz Ljubljane lahko prideš k meni in te naučim osnov in potem boš pekla torte kot nora:)[/quote]
ok, malo pred koncem, hvala. 🙂 saj mislim, da sem tik pred tem, da mi rata torta. sem se na preteklih napakah kar dosti naučila.
nisem iz LJ, ampak faca si. 🙂
lp