Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Kia Optima - ali naj jo kupim?

Default avatar

Francelj (The king)

Pozdravljeni,

pred štirimi leti smo kupili novo Optimo, sedaj prihaja nova: http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... ptima.aspx
Kaj mislite, a bo to še vedno tako dober nakup. S trenutno sem prevozil prek 120.000 km in je vse OK, brez omembe vrednih okvar, razen ene predrte pnevmatike in poškodovane feltne. Mi je pa nova na pogled všče in tudi dizel bo malce močnejši, kar malce pogrešam pri trenutnem modelu, ko je avto nabasan do fula.
p.s. Passata pa res ne bi imel, tako da brez takšnih komentarjev pls.
Slika
Default avatar

DraganMrkich

Preberi si tale test in ti bo vse jasno! Jaz bi jo takoj ubodu, če bi mel dovolj keša.
http://www.slashgear.com/2016-kia-optim ... -08412688/
Sicer je pa že uvodni del dovolj: Fourteen years ago, Kia was last on J.D. Power's quality survey; today, it's second behind Porsche. That's a big deal, but what does it have to do with the new 2016 Optima? Turns out, pretty much everything, inside and out. It's Kia's best-selling vehicle for the past three consecutive years, not to mention its first model to top the 150,000 yearly sales mark, with demand up 480-percent versus 2010.
Default avatar

Cabrioman

Največji frajerji bodo vozil takšne...hahaha ... Optima cabrio
Slika
Default avatar

Noben vas ne jemlje resno

Nisem še videla frajerja, ki bi vozil Kio. Sploh pa optimo! Mogoče kje v Aziji, ne pa pri nas.
Default avatar

Hahahaha-smeh

Imaš prav, pri nas vsi raje vozijo passate, za katerimi se kadi kot iz dimnika. Pa še za njihovo vzdrž
evanje plačujejo pol svoje plače, samo da se vidi, da je VW. Racionalno gledano je Optima glede na passata totalna terna, imaš 7-letno garancijo, avto je po novem full oblikovno doteran, z mehaniko pa itak kia nima že lep čas nobenih težav. Menie boli za stereotipi, ki jih omenjaš, in če bi imel dnar bi gotovo razmišljal tako kot nekateri in Optima bi bila gotovo v ožjem izboru.
Default avatar

Noben vas ne jemlje resno

Ne, tudi passatov ne. Ampak pustimo detajle. Kaj mi bo 7 let garancije, če menjam avto na 3 leta? Aja, da ga lažje prodam? Kia je pri nas avto, ki ga kupiš za večno, hočeš - nočeš.
Default avatar

Hahahaha-smeh

Sorry, ampak trosis stereotipe v stilu VW prodajalcev, ko jih človek vpraša, zakaj pa nima vaš golf tako dolge garancije kot Kia. Še v nemških avtomobilskih revijah so že večkrat zapisali, da je padec vrednosti pri nekaj let starem cee'du manjši od golfovega padca oziroma da cee'd izgubi procentualno najmanj med vsemi avtomobili nižjega srednjega razreda. In to pišejo Nemci, ki očitno le niso takšne ovce, ali pač - vsaj sodeč po VW aferi.
Default avatar

Noben vas ne jemlje resno

Ne vem sicer, zakaj primerjava z VW, ampak logicno, da drazji avto v nekaj letih izgubi vec kot cenejsi. Zakaj je drazji in zakaj so ljudje pripravljeni toliko dati zanj, je pa drugo vprasanje. Vcasih ni bilo toliko izbire kot danes in si kupil pa zastavo ali pa golfa. Danes je toliko znamk in modelov, da bi lahko imel v SLO vsak drugacnega. Eni kupujejo golfe, ki so veljali za zanesljive, eni Renaulte, ker jih kao delajo v SLO, tretji japonce... Kia si se ni prisluzila slovesa lepega in vzdrzljivega avtomobila. Ravno vceraj sem videla enega starejsega pridea. Te mine do vsega.
Default avatar

Kaj ti ni jasno?

Pa saj ti je človek napisal, da gre za procentualno izgubo vrednosti - in ta je najmanjša pri cee'du. Če seveda verjameš Autobildu, ki je tradicionalno tipičen zagovornik nemške avto industrije. Očitno ljudem odgovarja, da imajo avtomobili daljšo garancijo pa tudi vsi ne menjajo avta na 3 leta kot ti- Očitno imaš preveč denarja ali pa ti vse skupaj plačuje služba. Eni se pač moramo olj mučiti za keš in ga ne mečemo z lopato čez okno s takšnimi nakupi, kjer največ "pokadiš".
Default avatar

Noben vas ne jemlje resno

Tem revijam jaz nič ne verjamem. Če bi me že zanimalo, koliko kak avto pri vrednosti izgubi, bi odprla avtonet in kakšno tujo stran, na kateri prodajajo avtomobile, in pogledala. Avtomobile kupujem glede na svoje trenutne potrebe in želje in seveda razpoložljiva sredstva. Da mi avto plača služba? Ha ha ha, samozaposleni se lahko za take bonitete obrišemo pod nosom. Pa za na delo k sreči ne rabim avta.
Vso srečo pri nakupu Kie!
Default avatar

Marička pomagaj

Procentualni padac vrednosti je pri Kii dejansko najmanjši - to so uradni podatki za nemki trg pri 5 let starih avtomobilih v golfovem razredu. Sodeč po tem, da rad gledam na avto oglase je stanje podobno tudi pri nas. Lažje dobiš par let starega golfa kot pa cee'da, saj jih nihče noče prodati, saj so še v garanciji - in očitno so ljudje zadovoljni z njimi.
Default avatar

Noben vas ne jemlje resno

Potem si pa enkrat vzemi čas za avtonet in malo preračunaj. Ne samo, da ceed izgubi takole od oka 10% več kot golf, tudi prodaš ga težje. Poznam enega "zadovoljnega" kupca, ki je ceeda kupil po spletu (ne)srečnih naključij. Se ga je komaj losal. Mogoče res slučaj, ampak kia vsaj v SLO po prodaji ni konkurenca VW-ju in je to dvoje brez veze primerjati. Pa nisem zagovornik ne ene ne druge od teh znamk, da se razumemo.
Default avatar

Nakladači

Oseba, ki se predstavlja kot "Noben vas ne jemlje resno" je pa res nevtralna - enkrat piše mnenja kot ženska, drugič kot moški. Pa daj nehite nas že posiljevati s tem volkswagni, a res nimate dovolj dela s čiščenjem izpušnih kanalov...
Default avatar

Noben vas ne jemlje resno

Da ne bo preveč ugibanj: sem kar vedno ženska, samo mogoče se včasih kje zatipkam. Predvsem pa nikogar ne posiljujem z ničemer. Marička pomagaj je vzporejal VW s Kio, jaz vsekakor ne. Nimam pa ne kie ne VW, ampak trenutno dve drugi znamki, za kateri ne bom delala reklame.
Default avatar

Francelj (The king)

Hvala vsem skupaj za nasvete - pa če ste ženskega ali moškega spola. Nova Optima je naročena, dobim jo med prvimi v SLO.
Default avatar

Prihaja še karavanka

Če koga zanima prihaja še Optima karavan
Kia
Slika
Default avatar

BraneEV

No pa se je splačalo čakati. http://siol.net/avtomoto/testi/test-kia ... tvu-423509
Sicer jo pa v tujem tisku še bolj hvalijo, kar pomeni, da je verjetno res dobra. Čeprav se mi zdi, da bo v našem "sračjem dolu" težko prepričala ta Optima vse zaslepljene passat loverje, ki tako zvesto sledijo znamki, čeprav razpadajo njeni DSG menjalniki, goljufajo pri izpušnih emisijah, imajo kup vpoklicev na dizlih...
Default avatar

strokovnjak

Ta avtomobilski forum je čist izgubil svoj namen.
Kar najprej nekdo promovira korejce. Od desetih tem jih 6 govori o Kii, ostali 2 al 3 pa o Hyundaiu.
Vse skupaj je pa eno korejsko sranje... vsak si lahko pogleda 6-10 lest stare korejce na cesti, pa težave z rezervnimi deli, trda neprijetna plastika notri, pa še velik ostalih pomanjkljivosti....

Se spomnim pred leti, ko sem hodil na ogled XC90, pa mi prodajalec ponuja i30 ha-ha-haaaa