Forum.Over.Net

Starševski čvek

Bi živeli na Bledu ali v Bohinju?

Default avatar

gorenjska je lepa

Življenje v mestu ima veliko prednosti, a tudi slabosti ... onesnažen zrak, hrup, gužva, malo neokrnjene narave, večinoma blokovska naselja...
Če bi imeli možnost selitve v hišo, ali bi se preselili na Bled ali v Bohinj?
Default avatar

kaj pa jaz vem

bohinj je prečudovit, je pa zelo oddaljen od civilizacije. Če bi res imela tam tudi delo in da postaneš ful vpet v njihovo življenje potem morda še.
Bled je precej bliže, ni pa tko lepo, pa precej pojužnjakan kot preostala Gorenjska.
Default avatar

no-ja

kaj pa jaz vem je napisal/a:
No ja, saj bohinjci so čist ok ljudje, nič ne rečem, imajo pa nek svoj prav (tako kot vsi, ki živijo po takih bolj odročnih krajih - recimo Jezerjani, Kroparji, tam kakšna Selška dolina čist gor pod nebom.....). Ta dolina je krasna, če ti ni potrebno hoditi v službo, dogaja se pa bolj malo (no, razen Kravjega bala.))) ). Za nekoga, ki mu veliko pomenijo obiski gledališča, kina, kofetkanje s prijatelji, žuriranje definitivno ni.

Na Bledu pa poleti ni prav luštno, sploh če stanuješ nekje ob cesti do Bohinja.
Default avatar

vijolica8

Če je tebi tam ok se kar preseli tja. Mene Gorenjska na splošno sploh ne gane. Gorenjska pač, pre mrzle zime, preveč snega za moj okus,... jaz pač nebi tam živela.
Default avatar

nikjer

Glede na to, da delam v Ljubljani, ne bi živela v nobenem od teh dveh krajev.
V Bohinju bi mogoče imela vikend, živela pa tam ne bi.
Default avatar

nitislučajno

Sem slabih 10 km iz centra Ljubljane, pa mi je še predaleč. Torej, Bled, Bohinj... ali karkoli drugega... niti slučajno.
Če bi se mi na jackpotu usuli kakšni milijoni, da ne bi vedela, kam z denarjem, bi mogoče v Bohinju, kje blizu jezera, kupila kakšno majhno hiško za občasno bivanje. Za malo oddiha med enim in drugim potovanjem ;)
Default avatar

oh,

če bi se namenila iz mesta, hiška samo na Primorskem,
vse do Tolmina, od Ljubljane pa niti 10 km navzgor.
Default avatar

gorenjska je lepa

Sem razbrala, da vam je v večini Bohinj lepši kot Bled in če bi imeli zbiro ... bi se odločili za Bohinj?
Default avatar

bbj

gorenjska je lepa je napisal/a:
Kaj je zate Bohinj? Bled je kraj, Bohinj ni. Je večje območje.
Default avatar

morje ljubim

Če bi se že kam selila iz svojega domačega kraja, bi se edino na obalo. Gorenjska in vsi mrzli kraji odpadejo.
Default avatar

bbj

morje ljubim je napisal/a:
Avtorica sprašuje o dilemi med Bohinjem in Bledom. Tak odgovor je neuporaben.
Default avatar

jazsemkar

Jaz sem kar precej časa preživljala na bohinjskem koncu. Prav želela si ne bi tam živeti, ker ljudje so res posebni. Z življenjem Bledu pa sicer nimam svojih izkušenj, ampak se mi zdi, da tam bi pa lahko živela. Je vse bolj odprto in bližje do mest in mestec.
Default avatar

bivšablejka

Odraščala sem na Bledu, potem pa sem se pri 23ih odselila. Kot pravi večina, Bohinj z okolico je res lep in manj obljuden, ima pa zame dosti več minusov. Oddaljenost od ostalih večjih krajev, poleti obupna gužva na cesti (kar je tudi minus Bleda, ampak si vseeno bližje prvi avtocesti). Povezave z javnim prevozom (če imaš namen imeti otroke), pomanjkanje družabnih prireditev (ki jih tudi na Bledu ni nevem kaj, ampak spet, si bližje večjim krajem), pomanjkanje večjih trgovin.
Eden omenja, da je Bled precej bolj pojužnjakan kot ostala Gorenjska.... se ne strinjam.. Bled je kvečjem poljubljankan in še kaj, vsaj jaz opažam, da se priseljuje vedno več ljudi iz osrednje Slovenije in se po letu življenja tam obnašajo, kot da so bili na Bledu že njihovi praprapradedki.
Glede oddaljenosti od LJ, traja pa natanko 35 minut, da prideš v jutranji konici do Šiške.
Default avatar

dc1

no-ja je napisal/a:
No jaz pa živim v Bohinju od rojstva in me ne spraviš ven. Mi nobeno "dogajanje" ne odtehta okolice, kjer živim. Sicer pa, do LJ ali npr. o Beljaka je slaba ura vožnje, tako da za tiste parkrat letno, ko grem v gledališče, muzeje ali na sprehod po mestu, ni predaleč.
Je veliko lepše se pripeljat iz službe vsak dan v kraj, kjer imaš naravo na dosegu roke, mir (razen pač 2 mesecev, kar pa v bistvu popestri monotonost družabnega življenja). S trgovinami nisem obremenjen, ker jih pač ni. Ko kaj rabim, se zapeljem v šoping center v kako mesto, to kupim in basta. Nimam nobene potrebe po sprehajanju po trgovinah in pasenju na izložbah. Prav tako nimam potrebe po visenju po barčkih, ker mi je to eno bolj neumnih zapravljanj časa in denarja.
No ja, zato pa pravite, da smo "malo posebni" hehe.
Default avatar

blejka

Moja najboljša prijateljica je Blejka. Tam rojena, staršem, ki so tudi od rojstva Blejci. In bi dala vse na svetu, da se spravi od tam. Tako snpobovskega folka, kot ga ima tam - v vrtcu, šoli... vei mislijo, da so nekaj posebenga in več. V ljublčjani pri nas - blizu centra pol tega ne zaznavam, kar mi ona vsakodnevno pripoveduje. Poleti gneča za kozlat, trgovine vse ven iz samega mesta, povsod mora z avtom, ker je vse daleč. Pa je sorazmerno iz centra. Skratka, če bo uspelo, bo v enem letu ven, rašana Bleda.
Bohinj je pa pač... v bohinju. daleč od vsega. lepo za počitnice, za živeti tam, pa...
Default avatar

kakotozgleda

bivšablejka je napisal/a:
Kako pa zgleda takšno obnašanje?
Default avatar

no-ja

dc1 je napisal/a:
Radovljiška občina je moja domača občina, zato tiste konce zelo dobro poznam, veliko časa sem v mlajših letih preživela tudi v vašem koncu (mimogrede, kot je že en zgoraj omenil, Bohinj kot kraj ne obstaja), smo ga kar nekaj tudi prežurali tam v mladinskem domu - če pomislim, kakšne so bile to potem vožnje domov, me kar strese.)))), nekaj sošolk v srednji sem imela iz teh krajev, tudi nekaj kolegov, z enim sva še vedno v stiku in ja, ste posebni:)))). (pa da ti prišepnem, tudi moji sokrajani - bivši - sodijo v to kategorijo).

Je pa razlika, ali si tam rojen ali bi se priselil - in o tem sem jaz pisala.
Default avatar

Looser

Če bi bila finančno preskrbljena grem takoj v Staro fužino. Neverjetno kako mi je tam všeč.
________
Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.
Default avatar

Kje

Looser je napisal/a:
Kje pa je to? Sliši se kot jesenice?
Default avatar

Looser

Kje je napisal/a:
Google reši veliko stvari. :) Drugače je pa to ena luštna vasica iz katere vodijo pešpoti v še lepše konce.
________
Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.