Forum.Over.Net

Starševski čvek

S splavom majhnemu bitjecu odvzamete pravico do življenja

Default avatar

Majhno bitje čuti

Če je bitjece majhno in v materinem trebuščku, še ne pomeni, da to majhno bitjece ničesar ne občuti... Kaj pa če bi vam dejal, da to majhno bitjece prav močno in travmatično občuti, da se mu bo zgodilo nekaj hudega, ker ga je njegova mati pustila na cedilu? http://nova24tv.si/aktualno/splav-ni-cl ... -za-petek/
Default avatar

ohažespet

Moje mnenje je, da mati to svoje bitjece bolj pusti na cedilu, če ga spravi na svet pa nima pogojev za njegovo preživljanje. Recimo en tehten razlog, pa še so...
Default avatar

moje mnenje

vsaka ženska pri nas ima na srečo pravico, da sama odloča o tem, kaj se z njenim telesom in njenim življenjem dogaja. In vaše mnenje pri tem nima prav nobene veze ... kdaj vam bo to jasno?
Default avatar

úq

Ma kaj ste tečni s tem splavom, porkaš no! Ma ti mej vsako leto enga pamža, če te je volja, pa ne skrbi ti za druge fetuse.
Ljudi je še premalo na svetu, dajmo se razmnoževat in pod vsako ceno rojevat. Pa ni važno, če ne bo imel osnovnih pogojev za živet, bo že ane, sam ne splava narest.
Jaoo!
Default avatar

Peachess

úq je napisal/a:
In pol tezijo ce nekdo prejema otroski dodatek :)))
Default avatar

OMFG™

evo moje ultra stališče
plod v maternici je zajedalec, parazit.
Še vsa verovanja in vse civilizacije priznajo novorojenčka kot "osebo" sposobno za članstvo v posvečeni družbi šele PO!! rojstvu
In zanimivo: moškemmu priznajo / od njega zahtevajo priznanje očetovstva PO!! rojstvu . Nobeni ni potrebno za splav pridobiti očetovega/oplojevačevega dovoljenja
Default avatar

úq

OMFG™ je napisal/a:
Bravo! Se popolnoma strinjam z napisanim.
Sam enim to ne bo nikdar jasno, na žalost.
Default avatar

čupatuka

Pa kaj je z vami norci? Dajte se raje borit, da ne bodo pobijali otrok v vojnah, da otroci ne bodo umirali od lakote! Ne pa da serjete zaradi splavov. Še malo pa boste začeli lovit vse moške spermije po kanalizaciji. Lahko pa lepše skrbimo za tiste ki so že rojeni in bi raje umrli od vsega trpljenja.
Nihče ni večen, eden umre prej, drugi pa kasneje - kakor je komu namenjeno. In tudi smrt je povsem naravna zadeva, česar eni res ne morejo razumeti.
Default avatar

Dusebrizniki

Taksni dusebrizniki se za mala bitjeca zanimajo samo, ko so se nerojena. Po rojstvu, ce do njega pride, jih pa figo briga, kje bodo zivela, ali bodo imela osnovne pogoje za dostojno zivljenje ali ne. Poleg tega imamo vsak dan priloznost videti, tudi tu na forumu, da je ne tako malo starsev popolnoma neprimernih za to vlogo. Kaksno je zivljenje otroka, ki ima taksne starse, pa dusebriznikov te vrste niti malo ne zanima.

Kako ze gre tisto... bolje strasen konec kot strahote brez konca.

P.S. Tale nova medijska hisa je pa zelo zgodaj zacela kazati, kaksne baze je.
Default avatar

samo v razmislek

V Sloveniji delamo splave preko cele nosečnosti s tako lahkoto, da jih Italijani hodijo delat k nam kot samoplačniki. Tudi pri 37 tednih, torej pri donošenih otrocih.
Default avatar

T.O.?

Me zanima, zakaj se avtor pripetega članka ne podpiše s celim imenom, pač pa z inicialkama T.O?
Morda pa je T.O. kar avtor uvodnega posta?
Default avatar

ojojojoj

samo v razmislek je napisal/a:
Kak verodostojen dokaz, da se lahko pri 30 + tednu splavi zdravega otroka, bi prosila.
Dokler tega ni, je samo natolcevanje brez osnove.
Default avatar

Mare30

Aja? Potem je tudi dojenčka, ki je star eno leto in ima slabe starše in/ali živi v revščini, najbolje umoriti?
A ne?
Kaj pa en teden starega?
Kaj pa en dan starega?
Kaj pa tistega, ki je kak dan pred rojstvom?

Kje po tvojem potegnit mejo? Umor je umor in konec.
Default avatar

OMFG™

Mare30 je napisal/a:


le kako je nastala ideja o smrtni kazni ☺
Default avatar

Vendy

Splav je umor, saj to vsi vemo.
Pravica do splava je pravico do razpolaganja z lastnim telesom. Gre za PRAVNI dosežek za ženske, ki zaradi kateregakoli razloga ne želijo donositi (nekatere ženske to pravico žal zlorabljajo, ampak o njih zdaj ne debatiramo).

Marsikateri nasprotnik splava zagovarja pravico do življenja, pri tem pa zamenjuje pravico do življenja (pravico do hrane, vode, izobrazbe, ljubečih staršev itd.) s pravico do rojstva.
Default avatar

samo v razmislek

ojojojoj je napisal/a:
Zadosten razlog je "slab" socialni položaj matere. Komisije kaj več od tega ne zanima.
Italijani pa tako ali tako pridejo s svojimi izvidi, kjer naj bi bilo z otrokom vse narobe, po splavu pa se izkaže, da je bil čisto zdrav.
Default avatar

Kura

samo v razmislek je napisal/a:
Bejbi. Splavu pri 37. tednu se reče POROD. Če potem otroka spravijo s sveta, je to detomor. Ne kvasaj neumnosti, Trudijo se ko norci, da bi obdržali pri življenju une na meji, tam malo čez dvajset tednov.

Pa terminologijo se nauči, ker takole se samo smešiš. In ja, jaz bi tudi rada videla en dokaz o bolnišničnih detomorih donošenih otrok.

Skrbi ti za to, da nikoli ne boš v tej dilemi in pusti druge, da storijo isto, ja?
Default avatar

dvoličnost

Ah bitjece, to malo bitjece. Za kozlat! Vsak dan, ko kupite meso teleta, praseta, meso zajcev, piščancev, divjadi, ste po svoje morilci! Življenje je življenje, človeško ali živalsko. Ubijete kdaj muho? Odvzamete ji življenje, pa vendar ima pravico živeti. Ne mi o spoštovanju življenja. Preeti dvoličneži.
Default avatar

samo v razmislek

Kura je napisal/a:
Res je, splav v poznejši nosečnosti postaja čedalje bolj podoben porodu, še vedno pa gre za splav. Plod najprej ubijejo, tako da mu v srce vbrizgajo kalijev klorid. VEDNO se potem rodi mrtev otrok.