Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kremne rezine – kremšnite

Kremne rezine – kremšnite

Preizkusila sem že veliko receptov za kremšnite, velikokrat so uspele, nekajkrat pa so bile “na žlico” :), zato me zanima po katerem receptu jih delate vi in v čem je trik, da ne postane krema tekoča?
Naj uporabim Gustin – do sedaj ga nisem???
Zanimajo me recepti izključno za kremšnite s kuhano kremo, pudinga nikakor ne maram v kremšnitah.

Hvala in lep dan vam želim!

eden od vzrokov, da postane krema tekoča je, da pridejo poleg encimi iz sline, ki jo utekočinijo.

ker jo preskušaš z žlico, s katero mešaš.

če za gostilo/trdilo uporabljaš želatino, zna včasih zatajit
skoraj nujno gostilo je škrob ali ostra moka (tvoj gustin)

http://marmelina.si/kuhalnica/recepti/najboljsa-krema-za-kremsnite-kremne-rezine mislim, da je “moj” recept enak ali vsaj precej podoben, le da jaz ne samo stepem beljak, ampak stepenega še kuham (pol sladkorja dam med rumenjake in pol med beljake) ter šele potem zmešam.

v tradicionalnem receptu ni beljakov.

tu so variante, kako izboljšat kremo

http://www.naredilaana.com/2013/06/Vanilijeva-krema.html

http://www.kulinarika.net/recepti/302/sladice/blejske-kremne-rezine/

Delam po temle, nikakor ne smeš šparat pri sladkorju v beljakih…če se ti zdi preveč cukra, ga zmanjšaj pri rumenjakih. Tko so meni rekli in meni ratujejo.

v tradicionalnem receptu ni beljakov.

tu so variante, kako izboljšat kremo

http://www.naredilaana.com/2013/06/Vanilijeva-krema.html%5B/quote%5D

To je recept za slaščičarsko kremo in ne za kremne rezine!

v tradicionalnem receptu ni beljakov.

tu so variante, kako izboljšat kremo

http://www.naredilaana.com/2013/06/Vanilijeva-krema.html%5B/quote%5D

No, tole niti slučajno ne drži.

So pa meni vsi zgornji recepti občutno presladki. Ampak tehnika je pa prava.

v tradicionalnem receptu ni beljakov.

tu so variante, kako izboljšat kremo

http://www.naredilaana.com/2013/06/Vanilijeva-krema.html%5B/quote%5D

V tradicionalnem receptu so še kako beljaki-sneg beljakov!!!
Ne zavajaj!!!

https://www.youtube.com/watch?v=69ht-kQn_rI&feature=plcp

Kakšno moko točno pa uporabljate? Nikakor ne ločim med mehko in ostro in….jao jao 🙂

Za kremšnite se uporablja mehka oz. gladka moka.

Ostra je pa za bešamel, testenine …

Razlika je v načinu mletja, mehka je bolj gladka, med prsti se kar razpusti, ostro čutiš med prsti.

Jaz po tem receptu, vedno uspejo:

http://www.kulinarika.net/recepti/13838/sladice/kremsnite-kremne-rezine-kot-z-bleda-video-priprave/

Enkrat sem že zapisal moj najboljši recept za kremne rezine, tak, iz domačih sestavin

http://med.over.net/forum5/read.php?151,9866856

………..sam so postale te rezine zame preteklost :((( šmrc…….

New Report

Close