Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ekonomska fakulteta

Default avatar

Ekonomska fakulteta

Pozdravljeni, zanima me za katero smer menite, da je bolj perspektivna, oz. bolj uporabna?

1. RACUNOVODSTVO (predmeti: temelji racunovodstva, insolvencni postopki, stroskovno racunovodstvo, financno racunovodstvo, analiza bilanc in revizija, rac. za samostojne podjetnike in davki)

2. POSLOVANJE (ergonomija in varstvo pri delu, poslovno pravo, ugotavljanje kakovosti, ekologija, poslovni procesi, podjetnistvo in psihologija dela).

Hvala za odgovore.
Default avatar

Statistika boli

10 tisoc studentov studira samo na ekonomski fakulteti. Kje so se vse ostale ekonomske posrednjesolske sole ki jih je okoli 15 po sloveniji

Po drugi strani letno diplomira pol od pol 300 vpisanih inzenirjev od elektro faksa.

Sedaj pa ti razmisli koga bolj rabimo.
Default avatar

Modri dirkač

V resnici je pri prvi bolj ziher denar, je pa bolj dolgcajt, se strinjam.
Pri drugem pa lahko res uspe le nekaterim ostali pa lebdijo v vesolju, brez pametnega znanja, ki bi jim pomagal preživeti do takrat, ko bodo kao uspeli. Je pa študij lahko zanimiv, se strinjam
Default avatar

Desiderius_da_Pietri

Ekonomska fakulteta je napisal/a:
Prizgi TV in prisluhni TV dnevniku... Katere (kljjucne) besede so v ospredju?
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! « (Kdo sem?)
Default avatar

Nesramen

Poznam kar nekaj računovodskih servisov z več zaposlenimi. V vseh primerih gre le za eno samo osebo, ki se res spozna posel in se redno dodatno izobražuje, spremlja spremembe zakonodaje. Vsi ostali zaposleni so zgolj "vnašalci" podatkov v računalnik. Med njimi najdete od gimnazijskih maturantov, FDVjevcev, celo trgovcev. Ker je v resnici 90% posla čisti dolgočasni robotizem, za katerega ni potrebnih specialnih znanj. Preostalih 10% posla pa opravi strokovna oseba.

Kaj hočem povedati... Ja, točka 1. je v primerjavi obeh občutno boljša. Ob primerjavi s čimerkoli drugim pa skoraj enako slaba. Saj daje zaresen zaslužek samo najboljšim. Ker misliš verjetno živeti še kar nekaj časa, za življenje pa boš potrebovala čisto konkreten denar, razmisli. Na prvo žogo je družboslovje res mamljivejše (enostaven študij, enostavno delo, gosposka obleka za računalnikom) na drugo pa se prepogosto konča za superhitro blagajno v Lidlu.
Default avatar

Ekonomska fakulteta

Hvala vsem za odgovore, vem da ekonomska smer ni ravno perspektivna, vendar se ne gre za prvi letnik ampak koncanje studija, tako da nekaj moram izbrato, da zaklucim.
Default avatar

računovodkinja

Nesramen je napisal/a:
S tem stavkom se strinjam. Smer računovodstvo ni enastovna. Če ti to ne leži, se brezveze matraš. Skratka, če te izredno veseli in si brihtna. Pojdi, drugače ne.