Med.Over.Net

Urgenca

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Posvet o urgentnih stanjih, bolečinah, povišani temperaturi in poškodbah. Kje poiskati pomoč?

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

oko

Default avatar

ijaz

Pozdravljeni,

imam težavo na levem očesu, menda gre za motnjavo, ampak bi vas prosila vseeno kam se vi bolj nagibate, čeprav niste oftalmolog, ampak tukaj na spletu žal ne sodeluje oftalmolog več :/ Bila sem pri okulistu in žal mi ni dal kapljic v oko, ker sem noseča. Rekel je naj pridem nazaj, če se bo večalo, ampak nameravam po 20.tednu nosečnosti nazaj, če še bo vedno to prisotno, tud če se ne bo večalo, da mi da kapljice. Na pregledu brez kapljic je bilo vse bp.
Ko gledam LE pod določenim kotom na desno stran, vidim čisto v kotičku levega očesa pri nosu, senčko sive barve na beli podlagi, ki se s premikanjem glave premika kot da malo zaplapola, na svetli podlagi pa je ta senčka svetlejše barve oz oranžne npr. To vidim tudi, če pogledam navzgor včasih, ampak le npr. pri dnevni svetlobi v avtomobilu, ki je temen not inpotem vidim tooranžno liso. Vidim pa predvsem, če pri obračanju oči mežiknem, nato ko pa gledam naprej v isti smeri brez mežikanja pa ta lisa izgine po parih sekundah. Za moje pojme (laične) to ni motnjava v steklovini. Kaj mate vi kake drugo idejo? Je tako, da ko grem npr. mimo bele stene in gledam naravnost ali mal bolj desno, opazim to lisico sivo pri kotičku nosa, nato pa ko glavo premaknem še bolj desno opazim kot da se razkrije še večji del te lise, kot da mal zaplapola ... je pa vedno na istem mestu in vedno prisotna. Vidno je vedno, torej na beli podlagi ali temni (samo pri svetlem dnevu, odvisno kako pada svetloba), ko so druge barve vpletene tega tako ne opazim...
Default avatar

SRebolj

zdravo, omenjene kapljice razširijo zenico in sploh omogočijo temeljit pregled očesa. Res nic
sem okulist, opis pa me še vedno še najbolj spominja na motnjavo, zgostitev v steklovini. Ta v očesu ni pri miru in se z njo lahko premika tudi motnjava, zato je ne vidite nujno vedno. Ta težava tudi ni redka in (motnjava) ni nevarna. Druge, verjetnejše ideje pri vaši (predvidoma mlajši) starosti nimam niti jaz, se pa strinjam, da morate ob povečevanju, bliskanju pred očmi ipd. nazaj na pregled.
lep dan
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Default avatar

ijaz

Hvala za odgovor. Pa je lahko vedno na istem mestu in stalno prisotna motnjava? Za kako možgansko kap to ni značilno, tak opis?
Default avatar

SRebolj

1. Da 2. Ne
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj