Starševski čvek

Avtomobilska škoda, zavarovalnica hoče predračun, servis hoče plačilo predračuna

Default avatar
Kot ugotovljeno je tole kar stalna praksa . Zaposleni na zavarovalnici mi je povedal, da bi pogodbeni servisi morali narediti predračun brezplačno - vendar mi ni mogel pojasniti, kako naj servisu to argumentiram.
Imate kako izkušnjo s tem? Nasvet?
Default avatar
A to misliš, da zavarovalnica plača popravilo po predračunu ali kako? Ker predračun ti pač vsakdo naredi brezplačno...
Jaz sem imela 3x popravilo na račun zavarovalnice, nikoli se nisem ukvarjala s tem, kdaj bo kaj plačano. Pripeljala avto na popravilo in ga prišla iskat, ko je bil fertik.
Default avatar
ne,
zavarovalnica hoče, da predložim predračun, da se bo odločila ali se škoda popravlja ali ne. Gre za starejši avto.
Če bi bilo po moje, bi se.
Default avatar
Ni popolnoma jasno kaj sprašuješ. Ko sem jaz imela škodo, sem peljala avtomobil najprej na cenitev škode na zavarovalnico, nato na servis, ki so mi ga določili na zavarovalnici. Ko je bil avto popravljen, so mi ga pripeljali domov. Glede plačila, računov, predračunov ... so pa sami uredili.
------------------------------------------------------------------------
"I shut my eyes and all the world drops dead;
I lift my eyes and all is born again." (S. P.)
Default avatar
Pri kateri zavarovalnici pa si, da imajo tako čudne postopke reševanja škodnih primerov?
------------------------------------------------------------------------
"I shut my eyes and all the world drops dead;
I lift my eyes and all is born again." (S. P.)
Default avatar
LaReinaSofia je napisal/a:
Ja, pri meni sta tudi servis (kjer je bil tudi cenilec) in zavarovalnica vse sama uredila.
Pa je tudi šlo za bolj star avto.
Edino domov mi pa popravljenega avta niso pripeljali, sem morala sama ponj ;)
Default avatar
Adriatic.
Na prst ocenjujejo, da bo ocenjeno na ekonomsko totalko in hočejo, da jim dostavim predračun, da se odločijo.
2 pooblaščena pogodbena servisa pa hočeta za predračun plačilo.
Default avatar
Pelji v popravilo k nepogodbenemu serviserju,...
Default avatar
In koliko hočejo ua plačuilo predračuna?
Default avatar
Kakor razumen vozilo ni na servisu. V tem primeru, če prideš na servis in zahtevaš predračun se le ta plača nekje 10% od vrednosti napisanega popravila. Če daš potem popraviti vozilo v ta servis kjer so ti napisali predračun, se ta znesek ki je bil plačan za predračun všteje v znesek popravila, torej ne izgubiš nič. S tem se servisi zaščitijo da ne pišejo zastonj predračunov, ker z enim predračunom ni malo dela . Seveda vsak bi pa najraje prišel na servis po predračun, popravljat bi dal pa nekam drugam, ja to pa žal ne gre, čeprav si ljudje tako razlagajo. Pelješ avto na servis, ga pustiš tam in servis vse potrebno uredi z zavarovalnico in zavarovalnica plača predračun servisu ali pa nič , če so tako dogovorjeni. To je vsa umetnost.
Default avatar
Ja in potem zavarovalnica oceni, da ne bo krila popravila, tebi pa ob ze tako visoki izgubi ostane se placilo za predracun - za kaj ze? Za nekaj minut dela bi zaracunali 10%? Pozresnost nekaterih serviserjev nima meja.
Default avatar
miciks je napisal/a:
Nekaj minut???, Vidim da se ne spoznaš na tako delo. Prvo kot prvo je treba vozilo delno razstaviti popisati ves poškodovan materijal od pločevine , hladilnikov itd... in do najmanjših sponk katere se potrebujejo za popravilo Seveda za vsak del, za vsako sponko je potrebno poiskati kataloško številko in zraven dodati ceno, kajti pri vozilih kateri mejijo na totalko je treba biti zelo precizen s predračunom saj se gre za to ali se vozilo popravlja ali ne. In za tak predračun se potrebuje 3 do 4 ure. In kot sem že napisal, če je vozilo naprimer nekje pod kozolcem in čaka na popravilo "pod kozolcem" tak predračun se plača, v kolikor pa se stranka odloči da potem to vozilo pripelje na servis v popravilo , pa se cena predračuna vkalkulira v delo, torej je predračun zastonj. Kaj bolj jasno?
Default avatar
... ti bi rada dobila izplačilo denarja od zavarovalnice, zato rabiš predračune.
Default avatar
Meni je to malo cudno. Nam so se dvakrat zaleteli v isti avto in vedno smo obvestili zavarovalnico in oni so poslali cenilca skode, on je povedal koliko skode je, mi smo dali avto v popravilo, serviser je racun poslal zavarovalnici in so placali.