Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Požar in gasilni aparat

Default avatar

Hrček

Me zanima. če zavarujem kasko, trudi proti požaru; ali je potem obvezno imeti v avtu gasilni aparat? Kaj če se aparat pokvari in potem zgori skupaj zua avtom ? Kdo preveri ispravnost aparata ?
LP Herman
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

gasilni aparat ni obvezna oprema v osebnih vozilih. Obvezno opremo v vozilih določa Pravilnik o delih in opremi vozila (objavljen v Uradnem listu RS ), tu je navedeno, da je gasilnik obvezna oprema za vozila za javni prevoz potnikov, avtobuse in tovorna vozila.

Skladno s tem tudi Splošni pogoji za zavarovanje avtomobilskega kaska pri Zavarovalnici Triglav ne predvidevajo obvezne opremljenosti vozil z gasilnimi aparati, če ne gre za zgoraj navedena vozila.

Prisotnost ustrezno certificiranega in vzdrževanegagasilnega aparata v osebnem vozilu pa je seveda vsekakor priporočljiva.

Lep pozdrav,
Služba za avtomobilska zavarovanja

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav
cron