Forum.Over.Net

Starševski čvek

firence in muzeji online

Default avatar

tehnična težava

Pozdravljeni,
prizadevam si kupiti karte za glavne muzeje v Firencah. Bega me tale "zastonj" karta za otroke. Če kupiš karto po netu, stane "zastonj" karta ene 7 eur. Kje je to potem zastonj? A tako visoka provizija je za nakup karte? Pa če kdo ve iz prve roke: a so med jesenskimi počitnicami tudi tako dolge vrste, da bi človek moral imeti karto vnaprej? Eno urico recimo smo že pripravljeni počakati. Firenze card se pa menda tudi ne splača, če ima vsak starš zraven enega otroka zastonj..
Pozdrav od Gorenjke
Default avatar

tkole

Z otroškimi vstopnicami nimam izkušenj.
Za Uffizi recimo so po moje zmeraj vrste, sem bila pred leti okrobra, pa kasneje maja in še enkrat julija, zmeraj kolone in meni se pač za stanje v vrstah zdi škoda časa. Letos sem končno uspela prit v Uffizi z vstopnico, kupljeno prek spleta.
In zakaj praviš, da se Firenze card ne splača? Saj imaš tam tudi otroke do 18. leta zastonj. Stane 72 evrov, velja 3 dni, poleg muzejev imaš še brezplačen javni prevoz po Firencah, ki mogoče tudi kaj prav pride, čeprav Firence so načeloma kar peš obvladljive. Če imate si namen kaj več ogledat, se gotovo splača, že zato, ker greš s kartico preko vrste. Sicer se pa da zračunat, seštej, koliko je vstopnina za tisto, kar bi radi videli, pa primerjaj s ceno kartice.
Default avatar

zmer so vrste

Za Uffizi so čist zmer vrste. Za kaj drugega ni nujno, ampak za tiste magnete za turiste - konec oktobra ob 10h dopoldan vrsta do konc trga dol. Ali v Pisi za poševni stolp, isto.
Default avatar

smo imeli krompir

zmer so vrste je napisal/a:
No ja, smo imeli očitno srečo: Firence, sredi novembra ob 14h, nobene hude vrste za dvig online kupljenih vstopnic, potem smo pa noter prišli v pičih 12 minutah....
Tud Pisa - zadnji teden avgusta -noben problem -10 minut čakanja na vstopnico, pa cca še 15 minut za povzpetje na stolp. otrok do nekje 12. leta gor ne spustijo, sploh v vetrovnem vremenu ne, oziroma minimalna telesna višina je tudi merilo - samo toliko v vednost, za drugič.

Očitno velika sreča, da smo bili v delu "mrtve sezone", res ni bilo veliko poševnookih turistov takrat ne v Firencah, ne v Pisi - ti vedno naredijo gnečo :P