Forum.Over.Net

Starševski čvek

hujsanje PREJ-POTEM

Default avatar

43 LETNA

Odlocila sem se za intenzivno hijsanje s pomocjo "delavnice" PREJ-POTEM.
Zacetek je bil prejsnji teden z predavanjem in telovadbo.

Vendar me je zmotilo prepricevanje v HERBALIFE -2 obroka zajtrk in vecerja.
Zame je to absolutno prevelik financni izdatek in se vedno je to nek prah katarega zmesas z vodo.
Bistvo je da se izognem beljakovinam zivaljskega izvora in naj bi jih nadomestila z beljakovinami rastlinskega izvora kar naj bi menda HB.

Tiste ki hujsate pomoc s kakim pametnim nasvetom.

hvala in lep dan
Default avatar

tkolele

Prvo glede HL, čim bolj stran od njih.

Šejki vsebujejo sojo in fruktozo, oboje povečuje težo.

Tule je lepo razloženo zakaj, in kaj namesto teh šejkov.

http://med.over.net/forum5/read.php?93, ... g-10648109


Zdaj, zakaj točno naj bi živalske beljakovine zamenjal z rastlinskimi, mi ni jasno, sploh pa ne s sojinimi. Če že potem čičerika in leča, ne pa soja.

Kakšna delavnica je to, plačljiva? Si v naprej vedela, da gre za HL? Ker če nisi, bi jaz fajn zaropotala in zahtevala denar nazaj. Ker tile HL o zdravi prehrani nimajo pojma, vse kar znajo so napiflani s strani HL korporacije, da prodajajo HL izdelke. O delovanju telesa, prehrani, presnovi, živilih ... nimajo pojma. Samo HL gor in HL dol.
Default avatar

tkolele

Še glede hujšanja.

Kaj točno pomeni intenzivno hujšanje? 5, 10 kg na mesec?

Ker zdravo hujšanje ni nikoli intenzivno. Zdravo hujšanje poteka v 3 mesečnih intervalih, zdravo zmanjševanje teže je 10 do 15 % začetne teže v teh 3 mesecih. 15 % velja, če imaš res precej viška, drugače pa bolj 10 %. In po treh mesecih se naredi nov plan.
Default avatar

Breda iz ljubljane

Pusti ti lepo herbalife, ker ti ne bo naredil nič dobrega. Jaz ti lahko povem samo kaj je pri meni delovalo, da sem se znebila 16 kg v letu dni. Tri mesece nobenega sladkorja, sladkarij črtala vse, nobenih prigrizkov. Zmanjšala vnos sadja na minimum, kar pomeni kakšna mandarina ali pomaranča na dan. Ostalega sadja nič. Tri mesece samo pirin kruh, nobenega peciva in nobenega kruha. Veliko proteinov in veliko zelenjave - ponovno izogibaj se sladke zelenjave - korenje itd...Nobenih makaronov, sirov.

Pitje, voda, voda, razredčen pomarančni sok z vodo in pa dve kafe na dan. Palačinke lahko ješ, če jih delaš s pirino moko in ne sladkaš. Namaži na res tanko s domačo marmelado.

Po treh mesecih postopno uvajanje OH. Kar pomeni uvajanje polnozrnatih testenin, riž. Ne pretiravaj, ko imaš dan z rižem, naslednji dan ješ meso brez dodatkov samo solato,da izenačiš.

Prve tri mesece gre največ dol, potem pa po kilo, dve maksimalno na mesec. Počasi in pa kil ne dobiš več nazaj. Pazi tudi da dnevno ne prekoračiš 1600 kalorij. Imaš na izdelkih vse napisano - primer en sadni jogurt ima enako kalorij kot dve kuhani hrenovki. Tvoja odločitev za kaj se boš odločila.

Je pa res, da kakšne 14 dni čutiš grozno utrujenost, ker se telo odvaja od sladkorja in OH. Nato je bolje. Jaz sem imela vmes tudi grozen napad gljivic. Tudi po ustih so se mi razbohotile, ker je bil šok za telo, da sem odstranila OH. Dobila sem tudi fleke po telesu. To je samo faza čiščenja iz telesa, tako, da ni nobene panike. ž

Shujšala, kile se po letu dni še niso vrnile, pa sedaj jem tudi sladoled, sladico občasno, je pa res, da ne uživam belega kruha, še vedno jem izključno pirinega.

Pa naj ti uspe:).
Default avatar

talulahbell

V kolikor si trdne volje oz. imaš kakšne večje zdravstvene težave, lahko poskusiš post. V knjižnici najdi knjigo o postu (naslov je nekak Vitalno življenje s postom, imena avtorice se ne spomnim, je pa domača avtorica, nekaj v smislu Kornelija, Klaudija, ...), pa poskusi. Gre brez aft, glivic in podobnega, po treh dneh pa tudi lakote ni več.

Drugače pa sama ne verjamem glih v neke hitre variante...
Default avatar

Tolazba

Gljivice, fleki in take zadeve? A ni jasno, da je tu nekaj narobe? In se tolazis s tem, da se telo odvaja sladkorja?
Default avatar

oh spet ta HL

Te delavnice prej-potem vse temeljijo na teh praških. Verjetno si ena redkih, ki to ni vedela. Sicer rečejo, da te v nič ne silijo in da ti ni treba, AMPAK da bodo rezultati s tem pa vseeno hitrejši in bolj vidni. Ja pa kaj še.
Poznam družino, ki se ukvarja s HL in s temi delavnicami prej-potem, pa osebna vadba,... Čist cela družina zgleda kot da je shirana, presušeni, grdi..mama od nje ima polno gub (pa je pred tem zgledala glede na svoja leta super). Še hčerko (1,5 let) s temi stvarmi pitajo. Katastrofa res, kako neprivlačno vsi zgledajo. Cele dneve samo preračunavajo koliko česa, pa soja, pa ta šejk, pa ena žlička tega pa unga,...
Če res misliš, da samostojno ne moreš vaditi in ne boš mogla shujšati, potem ok..sodeluj v tej vadbi. Ampak ne se spravljat v stroške za HL..na mesec ne bo dovolj 70evrov.
Ti že veliko bolj priporočam obisk kakšnega fitnesa, kjer boš pod nadzorom vadila, hujšala, si oblikovala postavo in tudi kak nasvet glede prehrane ti bodo dali. Pa bo vseeno ceneje. Sama sem tako začela. Mesečna karta za fitnes okoli 50 evrov..neomejeno obiskov. Prvi mesec sem doplačala še 20 evrov, da je parkrat delal z menoj vaditelj in mi pripravil program vadbe.
Drugače pa,srečno pri doseganju zastavljenih ciljev.
Default avatar

43 LETNA

Hvala za informacije.
Problem pri meni je kronicni limfedem ker so mi v obeh aksilah pobralai bezgavke -obojestranski rak dojk...naj bi izkljucila beljakovine z.izvora-nasvet onkologa in limfterapevtke.
Res je da hujsanje odlasam ze od druge remisije katero sem dosegla lani.Ampak jaz sem pridobila 20kg in to iz 60 kg,sem polna vode in non stop bi jedla.

To je 10 tedenska delavnica,kjer naj bi zgubila vsaj 10-15kg kar se meni zdi nemogoce..po nekem izracunu naj bi imela v sebi 40% vode kar se mi zdi dost relevanten podatek ...
tkolele se javim na meil
Default avatar

breda iz ljubljane

Tolazba je napisal/a:
Ja telo se je odvajalo od sladkorja.Pa kaj misliš, da nisem bila pri zdravniku in mu tudi povedala, da se odvajam od sladkorja. Še dobro, da imam pametnega zdravnika, mladega, ki me je pohvalil, da sem se tega lotila in mi tudi povedal da bo stvar izzvenela v roku nadaljnih 14 dni in res je bilo tako. Poslal me je na en kup laboratorijskih analiz, ker sva želela videti tudi vpliv na raven holesterola, pritisk in drugih parametrov. In vse skupaj se je v roku 3 mesecev samo še izboljševalo.
Default avatar

tkolele

43 LETNA je napisal/a:
Tvoj primer je poseben, ti ne moreš in ne smeš hujšat tako kot zdravi ljudje. Če ti je onkolog svetoval prehod na rastlinske beljakovine, potem naj te o tem tudi malce bolj poduči. Kolikor je meni znano, so na onkološkem zaposleni tudi dietetiki, ki se ukvarjajo z jedilniki za bolnike. Zahtevaj posvet pri njem.

Ti potrebuješ hranljiv in uravnotežen jedilnik, ne pa praškov dvomljive kakovosti.
Default avatar

43 LETNA

tkolele je napisal/a:


Se strinjam tudi dieteticarke so in ce verjames sploh nisem razmisljala v to smer...jutri akcija,posla meil
lp
Default avatar

Robi...

43 LETNA je napisal/a:
Zdrav način življenja in razno razni praški in razni čudežni pripravki, ki so le marketinški nateg, se izključujejo.
Idealna je čimbolj naravna veganska prehrana in veliko gibanja ter skrb za lastno psihično zdravje.
Default avatar

natur

Namesto Herbalife, ki je ena sama kemija, raje kupi skuto. Vrži jo v mešalec, dodaj vodo ali mleko, sadje, laneno seme in jo pij kot vmesni obrok. Posebej ti priporočam napitek po športni dejavnosti.
Default avatar

tkolele

natur je napisal/a:
Jao, a si ti prebrala, kaj je napisala kasneje avtorica. Da je onkološka bolnica in, da so ji svetovali prehod na rastlinske beljakovine?
Default avatar

herbalifeee

Prej-potem delavnica je super.

Herbalife pa čim dlje stran, vsebuje namreč snovi ki škodujejo ali pa redijo, se je tudi zgodilo, da so izdelki vsebovali snovi, ki niso navedene na etiketi in so škodljive, res da shujšaš ko piješ te šejkerje, ko pa jih prenehaš se pa močno zrediš. Odsvetujem ti.
Default avatar

a bC DE f ... ćč

HUJŠANJE = huj+še+njej
Odmisli besedo hujšanje in se v glavi tako naravnaj, da bo to tvoj stil življenja. Vitkanje in ne hujšanje! ker ti bo tako lažje, saj ne boš toliko povdarjala hujšam, hujšam=huje še imam :-))
Ne hecam. Nekaj je na tem.
Istočasno se ti bo pokazala prava pot in boš prišla do pravih ljudi.
Vse strokovnjake in zdravnika ter posebne strokovnjake bi vseeno poslušala, ne rabiš pa sledit. ker ti je v prvi vrsti da sebe bolje spoznaš in kaj je zate najbolje. IMEJ SE RADA. Telo ti je v neravnovesju na več nivojih, ne le fizičnem -- to je le odraz, da je eksplodiralo in imaš tako stanje telesa.
Če ti nekaj pravi o tem herbalife, da ni ok, potem ni ;) in tako vozi dalje!
Default avatar

fg0sd

Joj, joj, znanka je bila pred časom v tem postala je pravi ambasador herbalajfa, facebook, v živo, povsod samo herbalajf. Lejte me, kako dobre izgledam, objavljala slike. Res je shujšala 20 kil, potem zbolela, zdaj pa ima 30 plusa. Nikar.
Default avatar

Takole

Herbalife izdelke ti odsvetujem. Vsebujejo preveč kemije, ki ti dolgoročno ne bo koristila. Hujšaj raje bolj zdravo s pravilno prehrano in rednim treningom.
Default avatar

previdno!!!

43 LETNA je napisal/a:
Prenehaj z vadbo pri njih. Oglasi se na OI v prehransko ambulanto. Bodo naredili meritve telesa in vzeli pod okrilje tvoje hujšanje. Pomembno je, da ne izgubljaš mišične mase anpak maščobo. Glede vadbe potrebuješ pa izobraženega vaditelja (tudi tu lahko pomagajo na OI), ker je tvoja situacija specigfična in lahko nekdo z neznanjem boj škodi kot koristi. Vadiš torej lahko, še priporočljivo je, ampak ne delaj vadbe za moč za roke brez nadzora ustreznega vaditelja. Srečno!
Default avatar

joana1

Takole je napisal/a:
Točno tako! Dolgoročno hujšanje pomeni spremembo življenja, saj obstaja nek vzrok, da si se zredila - če ga ne boš odpravila, se bodo kg vrnili nazaj.
Različni pripomočki so pa dobri za začetek, da ti malo pognajo metabolizem. Jaz sem pred časom pila yerba mate in jemala ene 2 meseca izvleček garcinie cambogie, pa moram povedati, da je pomagalo. Vse ostalo pa moraš narediti sama, nobeni šejki pa niso prava pot.