Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

tartufi

Default avatar

ir

Eno malce neobičajno vprašanje za poznavalce/ke:

Prevajam neko literarno zadevo iz nemščine in v njej nastopajo "polnjeni tartufi" - nobenega recepta ni, samo omenjeno je - jaz pa, ki poznam samo rezance s tartufi (iz restavracije), me zanima, ali je to sploh možno (ne glede na ceno, seveda - gre za visok sloj ljudi iz prejšnjega stoletja) - vem, da so tartufi silno aromatični - si jih lahko predstavljate polnjene?

Ni nič življenjsko pomembnega, gre bolj za radovednost...
Default avatar

misa.

Gre morda za sladico? Tartufi so namrec tudi cokoladne kroglice...
Default avatar

Štajerc

Ne, ne gre za sladico. Tartu fi so vrsta gob (po mojem najdražja), ki so zelo aromatične in se dodajajo v glavnem v prefinjene jedi. rastejo v osrednji Istri in so bili v preteklosti hrana najvišjega sloja!!!
Default avatar

ir

Ja, miša, hvala za namig, sem sama tudi razmišljala o tej možnosti, vendar ne gre, ker pravi tista oseba, da jih ima najraje "dušene". Tako da morajo biti to tile naši pregrešno dragi "tartufi" (ki so v bistvu "gomoljike", kot je uradno zapisano).
Še vedno me zanima - je že kdo kdaj slišal za "polnjene tartufe"?