Starševski čvek

Angelina Jolie izjavila

Default avatar
Kako prav ima!

http://govori.se/traci/angelina-jolie-j ... iljevanja/

Čeprav jo bolje poznamo kot slavno igralko, pa je Angelina Jolie tudi velika humanitarka. Med drugim je že od leta 2012 aktivna v odboru Združenih narodov za begunce, pred tem pa je bila posebna odposlanka UNHCR-ja. V minulih nekaj letih se je tako pogosto obregnila ob ISIS v Siriji in svojo pozornost namenjala tudi begunski krizi.

»V zadnjem desetletju se je število beguncev v svetu podvojilo na 60 milijonov. Takšno stanje je nevzdržno. Mednarodne humanitarne organizacije temu problemu niso več kos. Krivdo za nastalo situacijo nosi sistem, ki ne deluje. Dejstvo, da toliko ljudi beži s svojih domov, samo po sebi priča o stanju sveta. Čas je, da se lotimo dolgoročnejših rešitev, in si priznamo, da bi morale vlade tega sveta – in ne begunci – poskrbeti, da se te rešitve najdejo.«

Jolie Pitt se je v svojem nedavnem govoru dotaknila tudi zloglasnega ISIS-a, ki posiljevanje žensk uporablja kot orožje za širjenje lastne agende. Svoj govor je začela z zgodbo mladega dekleta, ki je bilo prodano v suženjstvo za borih 40 dolarjev, nato pa so jo serijsko posiljevali:

»Pomembno je razumeti, kaj posilstvo ni. Ni seksualno, temveč je nasilno, brutalno orožje za strahovladje,« je povedala. »Na žalost pa je tudi vseprisotno. Naj je država v vojni ali ne in praktično v vseh državah tega sveta. Ne morem se spomniti niti ene države, v kateri ta tema ne bi bila pereča.« Nato je povedala, kaj govorijo vojakom: 'Zahtevamo, da posiljujete!' in 'To morate storiti. To je edina pot do izgradnje prave družbe.'

Jolie Pitt je vse navzoče nato še opozorila, da je trenutna kritična situacija nekaj, česar ne bi smeli več ignorirati!
Default avatar
angelina jolie je telica ,, nocem vedet kaj ta baba misli saj ne zna..
Default avatar
Ljudje kot je ona imajo vpliv, da nekaj spreminijo. Vprašanje pa je, zakaj resnično ne poskusijo malo bolj pritisniti na določene tipke in spremeniti stvari.
Samo to ...
Default avatar
klmlm je napisal/a:
In koliko beguncem si pomagalo ti?

Jolie je praktično edina iz sveta 'slavnih', ki razmišlja preko lastnega udobja.
Default avatar
klmlm je napisal/a:
In koliko beguncem si pomagalo ti?

Jolie je praktično edina iz sveta 'slavnih', ki razmišlja preko lastnega udobja, ampak sama proti sistemu - težko.