Starševski čvek

telovadba, zdravo življenje ali genetika

Default avatar
V tej oddaji delajo teste glede hujšanja in vloge genetike pri tem.
Ljudje smo si zelo različni in določen geni, dajejo prednost posameznikim, ki se odlično odzivajo na trening.

Zato ne obsojajte vsakega debelega, brez kondicije...itd nekateri pač ne morejo

Po naravi sem lenuh ampak ko se lotim treninga v 7 dneh opazum tak napredek, da je groza. Npr. delam dolge ure v službi in slabo jem se skoraj nič ne premikam potem pa 1 teden pravilno jem in se gibam, ter hodim v fitnes.

REZULTAT

iz 82 kg skočim na 85kg, roke obseg se poveča za 3 cm, hrbet dobim tko širok, rame, trebušne 6 pack....

ali pa 3 leta ne kolesarim in grem na kolo ter 20 km komaj prevozim z povprečno 21k/h , po 4 tednih grem na Vršič 50 min...

...ampak spet drug EKSTREM pa je to, da lahko 6 mesecev hodim v fitnes redno, redna prehrana... in pridem iz 82 na 87 kg (z 4% maščobo) vendar po 10 dneh poškodbe ali mirovanja mi pade mo0č za polovico in maščoba na 15%

..............................................

P:S.. kar hočem povedati je to, da smo si tako različni da je neko posploševanje bedarija
Default avatar
Vsak ki redno telovadi dobi neko misicno maso in kondicijo in vsak ki se pravilno prehranjuje ma dobro presnovo in zivi zdravo. Tisti pa ki se ne gibljejo in jejo prevec, se debelijo. Tisti ki redno hodijo v fitnes in delajo kardio pa shujsajo. Nenapisano pravilo.
Default avatar
Eh ja.. je napisal/a:
Poznam nekoga ki se ne giblje nic, prehranjuje za 3 ljudi, in mu lahko vsa rebra prestejes :)
Default avatar
mhm
v 7 dneh dobiš sixpack.

jep to bo

po mojem si po naravi suhec brez maščobe in se ti mišice takoj, ko začneš malo migat, napnejo.
ampak to ni prirast mišične mase, ampak povečana voda v telesu

in ker maščobne plasti nimaš, se pač bolj izrazito vidijo
Default avatar
7Dni je napisal/a:
Voda??? Ce je povecana voda v telesu se misice ne vidijo, zato pa bodybuilderji 3 dni pred tekmami vnasajo res minimalno vsoto tekocin v telo, da pridejo misice bolj do izraza :)
Default avatar
Znizaj obremenitev in povecaj stevilo ponovitev.

Nekje mascobice se zacnejo topit po 30-40 minutni aktivnosti. Po tem casu povecaj obremenitev vsakic po par %.

Nikakor ne daljsih vaj. Raj dvakrat po manj casa...

In ja genetika ma kaj na tem. Prehrana tudi. Sex vedno... :)
... če je ženska enkrat tih, si ga najebal!
Default avatar
To to to,
Default avatar
Poznam kar nekaj ljudi, ki se ne gibljejo in veliko pojejo in so vseeno suhi. Koliko so zdravi, je druga stvar ... Obratnega primera ne poznam - nihče ni debel od zraka, je pa res, da se nekateri hitreje zredimo in težje shujšamo. Dobro je, da vsak zase ve, kaj je podedoval, in v skladu s tem živi. Zase vem, da se lahko hitro zredim, zato toliko bolj pazim, da se ne.
Default avatar
V prvi vrsti je genetika in potencialne bolezni, ampak s samim življenjskim stilom in telovadbo močno vplivaš na stanje. Sama sem bila včasih zelo suha, praktično pod normalno težo in vedno sem hitro pridobila na mišični masi. Od kar imam težave s ščitnico moram za normalno težo vložit bistveno več kot sem včasih. Če se ne bi aktivno gibala in pazila na prehrano, bi bila zašpehana. Si pa upam trditi, da en povprečen človek z normalno težo ne pazi toliko na hrano in se ne giba toliko kot jaz.
Default avatar
jaz nikoli ne telovadim in kar dosti pojem..sem zelo suha..pri 175 cm imam nekje 60 kg. Ko se recimo 2x na leto prepričam, da bi bilo fajn migat, ne zaradi hujšanja, ampak zaradi zdravja, začnem hodit na fitnes, in jem "zdravo"...takoj se zredim za par kg...moj zaključek..več se gibam in manj jem, kile gredo gor..nič gibanja, ne pazim na hrano..kile gredo dol..
Default avatar
jaz takodn je napisal/a:
Pri teh podatkih te fant nima niti za kaj prijet. Veliko zen misli da je mocna postava grda. Recimo poskusi smucke dvigniti 10x nad glavo in ce ne mores potem si shirana. Ali pa z rokami 5x dvigniti svojo tezo... to bi moral vsak narediti...

Tako da dekleta, zene, POJEM OBLIN ni dobra kondicija, ni enako zenskim oblinam in ni enako suhim dekletom. Nek vzorec manjka....
... če je ženska enkrat tih, si ga najebal!
Default avatar
jaz takodn je napisal/a:
Kile grejo gor zaradi misic, kar nima veze s kilami pridobljenimi zaradi hrane :)
Default avatar
2f4u_1970 je napisal/a:
močna sem, ne skrbet..z rokami se dvignem 20x če hočeš..imamo štango doma..
Default avatar
Eh ja.. je napisal/a:
Ni tako, saj drugače bi bilo z dieto enostavno shujšati. Btw, nisem se gibala, nisem stradala, nisem bolna, pa sem v dveh mesecih shujšala za 8 kg.