Starševski čvek

Na rojstni dan otroka povabiti tudi starše otrok, ki jih ne poznam?

Default avatar
Hči ima v kratkem rojstni dan. Ponavadi je vedno slabo vreme in hladno v tem času, tako da bomo rojstni dan praznovali v eni telovadnici, ki jo bom najela za 2 urici.

Na praznovanje bo povabila nekaj otrok iz šole in bivšega vrtca. Zdaj je začela obiskovati 1. razred in glede na to da sama ne poznam nobenega starša, sem razmišljala da bi na RD povabila tudi starše - v kolikor jim seveda ne bi bilo odveč ali bi imeli v tem času kakšne opravke. Prav rada bi jih spoznala vsaj nekaj.

Zanima me ali se vam to zdi v redu aline? Ali bi vi ostali in pokramljali malo s straši ali raje le pripeljali otroka in jo odkurili, kot sedaj vidim na večini rojstnih dni?
Default avatar
Meni se zdi lepo, da jih povabiš. Koliko jih bo ostalo na klepetu, je vprašanje, ker ima večina številne opravke, nekaj jih boš pa verjetno spoznala.
Default avatar
Če imaš željo, da ostanejo in da se spoznate, ni nič narobe s tem. Upam, da se ne bodo počutili dolžni, da povabijo tudi tebe, kljub temu, da tega ne želijo (če ne želijo).
Sicer pa ne odkurijo temveč pustijo otroka na r.d. kamor je bil povabljen. Vedno smo hodili na r.d. otrok sami. Če ima otrok r.d. je to njegovo praznovanje, ne vem zakaj bi moral imeti tam neke odrasle neznance. Dandanes otroci ne smejo bit več sami, povsod jim sledite. Na aktivnostih jih gledate in snemate. Pustite jim dihati. Odrasli na r.d. so bili zame samo moteči, ker smo se hoteli igrati in pogovarjati, oni pa so strmeli v nas kot, da bi bili v izložbi. Ampak takrat so bili to redki. Danes pa otroci ne znajo bit več sami. Vsaka minuta je splanirana, samo programi in strmenje. Pa tudi, če se pogovarjajo med sabo in ne visijo otrokom za vratom, naj bodo za božjo voljo malo sami z družbo. Bo koristilo vsem- tako staršem kot otrokom.
Default avatar
Zakaj je potrebno vlačiti 100 ljudi na en ubogi rojstni dan, najemat telovadnico in ne vem še kaj
Default avatar
nimajo dovolj denarja, da bi pogostili še starše in sorojence povabljenih otrok.
Default avatar
KO smo mi praznovali, http://www.glinek.si/rojstni_dan.php smo vedno povabili tudi starše. Tako smo se spoznali in družili. saj so naši otroci večkrat gostovali tudi pri njih in je prav, da vedo, kdo je kdo. Bili so na obisku, in se mi zdi dobro, da poznaš ljudi, kamor tvoji otroci zaradi sošolcev in sošolk hodijo.

Če imaš dovolj sredstev, volje in želje, zakaj ne narediti tega, naše izkušnje kažejo, da so bili vsi full veseli, in z večino smo postali dobri prijalteji, na otroke pa vedno skupaj pogledali, tako so tudi oni vedeli, da če so pri nas, da bomo popazili tudi na njih.
Pa ne samo to, spoznaš se, kdo kaj dela, in tako vedno lahko najdeš kakšno koristno informacijo ali pomoč, na katero prej niti pomislil nisi.

vse kar moraš žrtvovati, je nekaj več pijače in prigrizkov.

Seveda pa se danes večina drži samo in bolj zase, zato ja, lahko jih povabiš, če s tem nimaš težav. Jaz ti lahko osebno potrdim, da je lahko zelo prijetno in si celo prijetno presenečen nad nekaterimi ljudmi, o katerih si prej lahko zmotno mislil.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
lejdy je napisal/a:
kakor kdo in kolikor ima kdo možnosti.

Ti se sprašuješ zakaj, drugi pa zakaj ne? Smo si ljudje različni, tebi je to brez veze, meni pa ne. In RD sploh ni ubogi, še celo bolj luštno je.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
Totalno brez veze. Telovadnice. Jaooooo. Totalka.
Pa starši. Totalka 2.

Takšni cirkusi mi ne bodo nikoli jasni.

Sicer pa, delaj kar hočeš.
Default avatar
Moje osebno mnenje ta dan je važen slavljenec in ne vsi ostali. Peljite otroka nekam kamor si že dolgo želi, ostanite skupaj kot družina. svoje vrstnike iz šole vidi 5 dni v tednu po kar nekaj ur, družine pa vsaj v tem tempu življenja ravno nimajo časa zase. telovadnica za dve uri je brezveze, a po dveh urah rečeš to je bilo to, hvala ura odbila in adijo.....
Default avatar
Se absolutno strinjam z vsem kar si napisal, Primož.
Žalostno kako dandanes razmišljajo ljudje. V mojem otroštvu je bilo vse drugače...