Forum.Over.Net

Starševski čvek

orban

Default avatar

nadjaaa

Pustimo zdaj kakšno mnenje imamo glede beguncev/migrantov in ali je prav/narobe, da pridejo itd.itd.,. Mene je zelo, zelo presenetilo, da je madžarski premier Orban tako zvest svoji presoji in mnenju lastnega naroda. Si predstavljate, da bi mi imeli takega predsednika, s tako držo, si upati reči ne, med drugim tudi Nemčiji in ostalim in ravnati po svoje (ograja, vojska) . Pa ne zdaj nekateri bluzit, da bi lahko imeli takega, če bi bil kdo z desnice predsednik vlade, ker mislim, da vsi globoko vemo, da med tistimi 90 pacienti v bolnici imenovani parlament ni niti enega takega. Ne govorim o ljudeh z velikimi besedami ampak o ljudeh, ki so se deloma pripravljeni postavit po robu, če opazijo, da nekaj "ogroža, ovira" državo. Vem, da je desničar in da je takšen odziv običajen, a saj je tudi vladajoča politika unije desna ima pa drugačno mnenje o tej problematiki. Imate tudi vi kakšno mnenje, razmišljanje glede tega?
Default avatar

Schildkrote

Malo nižja, je že tema o Orbanu. ;)
Ko oči zaspijo
Se angeli zbudijo
(Jan P.)
Default avatar

wr

orban se naslanja na neo faqsiste in mora seveda voditi tako politiko.

The only European country in which poverty has increased more than Hungary in the past year is Greece. The consequences of government policies are reflected most clearly in child poverty statistics.
More than 730,000 (43 percent) of Hungary’s 1.7 million minors are poor. According to UNICEF, Hungary has seen the largest increase in child poverty in Europe. Fully 170,000 children in Hungary live without an indoor toilet, and more than 600,000 live in apartments and houses with mildew, leading to a high rate of respiratory ailments. Asthma rates among children are correspondingly high. Approximately 200,000 children live in housing with damp rooms and leaky roofs, and without proper light.

The unofficial integration of the extreme right into the Hungarian government is a danger that should not be underestimated. Jobbik leads the Hungarian Guard, which is officially forbidden but remains publicly active nevertheless. The paramilitary organisation spreads fear and terror in the Roma minority. It marches through Roma settlements and terrorises families. Its members and sympathisers are responsible for several murders, including the killing of a small child.
Amid growing opposition to its antisocial and authoritarian policies, the government views the integration of Jobbik into the government as an opportunity to mobilise the dregs of society for its own ends.
Jobbik supports the radical austerity course of the Orban government, the consolidation of the national budget and the maintenance of the flat tax, which places a heavy burden on those with small and medium incomes.
https://www.wsws.org/en/articles/2015/0 ... g-m28.html
Default avatar

nepomembno

Nepomembno na koga se Orban naslanja. Dejstvo je da je eden redkih politikov, ki ima jajca reči Nemčiji NE. Naredil bo po svoje pa če se Angelca na trepalnice postavi.

Tako kot si je Putin zgradil avtoriteto v svetu, tako si jo bo Orban v Evropi. Putina so tudi vsi kritizirali, danes pa je eden najbolj vplivnih politikov na svetu. Na svetovni lestvici najbolj avtoritativnih Putin zaseda prvo mesto. On je edini predsednik ki ima absolutno oblast. Tako kot on reče tako bo pa se lahko parlament in ostale organizacije za mešanje megle na trepalnice postavijo. Medtem ko npr. Obama mora dobiti zeleno luč od kongresa.
Default avatar

hm ja no

wr je napisal/a:
Nisem niti bral tvojega"prilimka", ampak trenutno ga podpira vsaj 60% evropejcev - znaš angleško, beri tuje časopise in forume - če vsaj malo razumeš še francosko, pa ti bo jasna podpora tistim, ki želijo omejiti pritok migrantov.
Default avatar

lkmkm

na madarskem je veliko ciganov. to pove vse...ti imajo skret zunaj..