Starševski čvek

Kako najti notranji mir?

Default avatar
Če živiš pod stresom, pritiskom, kako najti notranji mir? Ko si sam s seboj, da se ne počutiš kot živčna razvalina, ki ne more biti osredotočena 5 sekund na eno samo stvar, ker je tako živčno razvrana?

Kak dober učinkovit nasvet?
Default avatar
Če si želiš notranji mir: Martin Kojc; Učbenik življenja. Verjemi v zapisano v knjigi - notranji mir bo tvoj.
Default avatar
..iz okolja, kjer te obkrožajo kreteni.
Default avatar
To zanima tudi mene saj si s stresom unicimo zdravje...
Default avatar
mkojc je napisal/a:
A veš, čeprav misliš dobro, je to trapast nasvet. Lahko bo delovalo, lahko pač ne bo. Definitivno pa kar tako samo po sebi notranjega miru ne bo prineslo. Zelo dobro poznam Kojca že desetletja, pa še sam, če ga prav bereš, poudarja, da kakor so reči "enostavne", so za človeka, bolj kot je "razvit", težje za spremenit njegov modus operandum. In oseba lahko še tako zelo bere Kojca in se strinja z njim in verjame vsemu kar piše, pa vendar, če njegovo nezavedno ne verjame, ne bo nič.

Avtorici ... stres, pritiski ipd. ustvarja in hrani tvoj notranji nemir, zato se loti zadeve s pravega konca. ne iskat miru v stresu, rešuj stres in ostalo in šele nato se sploh lahko lotiš iskanja notranjega miru. Kar pa je proces in traja dolgo, saj boš morala najprej predelat ves nemir (predelat, ne pa potlačit), opustit vse vzorce, katere gojiš in po katerih živiš, odstranit iz "sebe" vse, ki te zajedajo, dušijo, te slabijo, ti škodijo, ter enako iz sebe vse, kar ti zares nisi. To je kao "delo na sebi". Ne pozabit tudi na telo. Um bo norel, divjal ... a se bo izdivjal in obupal. Šele takrat boš zares prvič začutila neke zametke miru. vse prej je in bo ... nekaj za silo, prej prikrivanje, tlačenje, odmikanje, kot pa pravi mir. A če se ti ne da (kar se večini ne), potem pač meditacija + šport, kjer fokusiraš tudi um.
Default avatar
Kontempliraj.
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! «
Default avatar
Kako najti notranji mir ?
Tako, da nehaš ustvarjati notranji nemir.