Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

recept - SNEŽNE KEPE ali "šnelovkrle " - NUJNO !!!

Default avatar

Mimi

Pozdravljeni !

Lepo, lepo vas prosim za recept snežnih kep v vanilijevi omaki. V mislih imam , mislim vsaj , da je tako - stepen beljak s sladkorjem, ki ga vržeš v vrelo mleko za nekaj minut, zraven pa pripraviš neko omako iz rumenjakov in vanilijevega pudinga....

Hvala za odgovore !

lp, mimi
Default avatar

Modra

Jaz poznam tak recept, kot si ga v bistvu že ti napisala: stepen beljak po žlicah vkuhavam v vrel vanilijev zelo gost puding (puding sladkam, beljaka pa ne). Vsako kepico nekajkrat obrnem, da se "obleče" v puding in serviram. Nekateri prelijejo z marmelado ali čokoladnim Sladkim grehom.
Default avatar

Lela

Jaz pa sladkan stepen sneg dajem s žlico pokuhat v vrelo mleko. kasneje v preostelem mleku zakuham vanilijevo maso, ki je narejena iz rumenjakov, vanilijevega pudinga, malo ruma in sladkorja v prahu. To kuham in stalno mešam ene 3 minute, potem pa polijem po kepah. Mnjami.
Default avatar

misa

Pazi, da mleko ne vre! oz. tako malo da komaj vidis. Ko so vse kepe kuhane pa iz mleka skuham puding - bolj redek (na 1liter mleka en zavitek) Koliko sladkorja gre v beljake se ne spomnim, nasla sem pa recept na kulinaricni sloveniji:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1766
Default avatar

Q10

KO SO KEPE ŽE SKUHANE, PRECEDIM MLEKO V KATERIH SEM JIH KUHALA, MU DODAM ŠE HLADNO MLEKO, VANILIJEV STROK IN SLADKOR IN V VODNI KOPELI(VODA NE SME VRETI) MED MEŠANJEM Z METLICO DODAJAM RUMENJAKE.
MEŠAM, DOKLER SE NE ZGOSTI.
POTREBNO JE PAZITI, DA NE ZAVRE, SICER SE VSE SKUPAJ SESIRI.
NA KONCU STROK VANILIJE PREREŽEM PO DOLŽINI IN POSTRGAM VANILIJO, KI JO DAM V KREMO.
NOBENEGA PUDINGA!!!!!!
Default avatar

Mimi

Hvala za odgovore !

mimi
Default avatar

Miš

Pa še ena "pravopisna", pa ne rečt, da sem picajzlasta:

Snežni žličniki so v nemščini Schneenockerl, iz tega je pa nastala "naša" beseda "šnenokerli", nikakor na ne "šnelovkrle".

Pa brez zamere!
Default avatar

Silvy

Zdaj si me spomnila, da jih že res dolgo nismo jedli.
Default avatar

Bridget

P.S.
Res pazi, da snežene kepe samo potopiš v mleko, obrneš in vzameš ven. Če se kuhajo predolgo postanejo "gumijasti".

Pa dober tek.
Default avatar

fzttfztzgfjhtsdfghijokl

jaz pa poznam tak recept iz beljaka stepeš sneg in ga ublikuješ v mlince na peki paper ki je v lami
pečico priklopiš na 100stopinj celzija pa jih sušiš v pečič 6 ur
Default avatar

ssssssssssssssssssssssssssss

To ni to... Je pa res, da tudi to narediš iz beljakov...
Default avatar

eh

popravit

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood