Starševski čvek

bralna očala

Default avatar
Ali ste žli po očala za branje okulistu, ali ste jih kupili na pošti, drogeriji...
Jaz imam kar tiste kupljene v drogeriji in super vidim. Diptrija 1,5. Saj ne vem, ali je to v redu, ali bi morala k okulistu? Kako pa je kaj z vami? Kje ste nabavili očala? Koliko pa imate kaj dioptrije?
Default avatar
ne igraj se z očmi
Default avatar
Jaz sem šla v Mestno optiko na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer me je pregledal oftamolog, zelo prijeten in prijazen možakar, ta čas, ko sem čakala, da pridem na vrsto, sva z okulistko iskali primeren okvir za moj ksihtek, po vseh meritvah, sem pri njih naročila očala z okvirjem, ki sem jih prišla iskat čez 4 dni. Sicer je bilo vse skupaj okoli 400e, ampak sem zelo zadovoljna s celotno storitvijo in prijaznostjo tam zaposlenih. Dioptrijo imam 0.75 in 1.

Najslabša izbira so ta hitra očala na pošti, pri kitajcu, saj imamo ponavadi le en par oči, za katere je pametno pravilno poskrbeti. ;)
Default avatar
Ko sem bila pri 18 letih na zdravniškem pregledu za službo, so mi "strokovno" ugotovili, da potrebujem očala. Celo tako nesramni so bili, da so me poslali k morebitnemu delodajalcu, naj se odloči in sporoči, ali me bo zaposlil tudi z očali ali ne. Šlo je pa za navadno bedno službo v pisarni.
Naj povem, da nikoli nisem šla k okulistu po očala. Danes sem stara 50+, nimam očal in še vedno odlično vidim.
Toliko o igranju z očmi....
Default avatar
nevidimm je napisal/a:

Kot sem že zadnjič napisala, sem bila v juniju na laserski operaciji oči .Prej sem nosila leče.
Zdaj na daleč dobro vidim, slabše pa na blizu.Oftalmolog, ki me je operiral, dr.Dražen Grgič mi je svetoval, naj si kupim bralna očala v Dm, na pošti ali v lekarni.
Tako naredi tudi ti.Nič ne bo narobe.
Default avatar
Mandolina je napisal/a:
Sama sem možu svetovala, da mora nujno k optiku, da se ni igrati z očmi. Šel je v Optiko Zajc v mestu in so mu naredili tak zmazek, da jih verjetno tudi enkrat ni nosil cel dan. Potem je kupil navadna v DM in tudi jaz zdaj nosim navadna očala iz DM. Mož je dal za tista očala, ki delajo dren v omari, 300 eur.